e
Banner

Etiketler: ortadoğu



Balnak Ortadoğu ve Türk Cumhuriyetlerine odaklanacak



Gemlik, İzmir ve Mersin’de bulunan ofisleri, yaygın acente ağı ve uzman kadrosuyla denizyolu taşımacılığında profesyonele çözümler sunan Balnak, 2012 yılı için bu alanda %20’lik bir büyüme hedefliyor. Bu artışı yakalamak için transit taşımalara ağırlık vereceklerini belirten Balnak Denizyolu ve Projeler Müdürü Umut Hasan Demirkol, yoğunlaşacakları bölgeleri ise Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetler olarak açıklıyor.

 




Ortadoğu Türk çeliğinden vazgeçmiyor


Yayın: 24-09-2012

Çelik İhracatçıları Birliği, Türkiye'nin çelik ihracatının, 2012'nin ilk beş ayında 3,4 artışla 6,6 milyar dolara ulaştığını, mayıs ayı ihracatının ise bir önceki aya göre yüzde 1,4 artarak 1,35 milyar dolar olduğunu açıkladı. 





Damco lojistik Irak pazarını 4 koldan saracak


Yayın: 26-09-2012
Kategori: Lojistik

Forwarding ve tedarik zinciri yönetimi çözümlerinde dünyanın önde gelen şirketlerinden biri olan Damco, Ortadoğu’nun kalbi Irak’a yerleşiyor. 2004 yılında ABD ordusuna ait yükleri taşımak için adım attığı Irak’ta açtığı 4 ofisle lokal pazarın güçlü oyuncularından biri olmak isteyen Damco, global network gücü, bölgede edindiği deneyim ve pazardaki bilinirliğiyle Irak’ın yeniden yapılandırılması sürecinde oluşacak dev lojistik pastasından büyük bir pay almayı hedefliyor.

 




Ortadoğu Demiryollarına 250 milyar dolar Yatırılacak


Yayın: 24-10-2012
Kategori: Demiryolu

Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde ulaşım sektöründeki projelerin artması nedeniyle önümüzdeki üç yıl içerisinde farklı demiryolu projelerine 250 milyar doların üzerinde bir kaynak aktarılacağı bildirildi.

 




Ortadoğu ülkeleri demiryolu lobisini güçlendirecek.


Yayın: 17-12-2012
Kategori: Demiryolu

 

Başkanlığını TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman’ın yaptığı Uluslararası Demiryolları Birliği (UIC) Ortadoğu Bölgesel Kurulu (RAME)’nun 2012 Eylem Planı kapsamındaki “Birbiriyle Bağlantılı, Rekabetçi Bir Demiryolu Taşımacılığı Sistemine Doğru - Ortadoğu Bölgesinde Demiryolları İçin Projeler ve Öngörüler” konferansı, 4-5 Kasım tarihlerinde Ürdün’ün başkenti Amman’da gerçekleştirildi.





Karayolunda tehditler fırsatlara çevrilebilir


Yayın: 18-01-2013
Kategori: Karayolu

Ruhi Engin Özmen - UND Yönetim Kurulu Başkanı




Ramzey 1 milyonuncu motosikletini Tunus’a ihraç etti



Motosiklet, Moped ve yedek parça üretimiyle Afrika, Ortadoğu ve Avrupa pazarlarına ihracat yapan Ramzey Motosiklet, İstanbul Tuzla'daki yeni fabrikasında 1 milyonuncu üretimi yaptı. Ramzey 1 milyonuncu motosikletini Tunus'a ihraç etti.




Kıta, Ortadoğu’da yatırımlarla büyüyecek


Yayın: 05-03-2014
Kategori: Lojistik

Uzakdoğu’da deniz ve havayolu taşımacılığında liderliğe oynayan Kıta Lojistik, bölgeden Avrupa’ya uçak + karayolu ile taşımalar da yapıyor. Uzakdoğu’dan Avrupa havalimanlarına gelen yükleri özmal araçlarıyla 3-4 günde kapıya teslim ettiklerini belirten Kıta Lojistik Genel Müdürü Emre Eldener, önümüzdeki süreçte yoğunlaşacakları bölgenin ise Güneydoğu Asya olacağını söylüyor. 




Pasifik Eurasia ihracatçıya demiryoluyla 4 ayrı coğrafyanın kapısını açtı



Türkiye’nin demiryolu hamlesine güçlü destek sunan şirketlerden Pasifik Eurasia, Türk ihracatçısını raylarla en uzak coğrafyalara taşıyor. Orta Asya’da Gürcistan, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Tacikistan’a, Asya’da Çin’e, Avrupa’da özellikle Batı Avrupa ülkelerine ve Rusya’da 30 farklı destinasyona hizmet sunduklarını belirten Pasifik Eurasia Genel Müdürü Fatih Nusret Dur, bu yıl üzerinde çalıştıkları Irak demiryolu projesiyle Orta Doğu taşımalarını arttırmayı, Trans- Hazar güzergahındaki taşıma sürelerini kısaltmayı, Rusya hattına ise yeni rotalar kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.




HİPER Lojistik 3. ülke taşımalarında payını artıracak



Avrupa, Türkiye, Ortadoğu ve Orta Asya hattında ithalat, ihracat ve transit yükler için parsiyel ve komple karayolu taşımacılığı hizmeti sunan Hiper Lojistik, minivan araçlarla sunduğu ekspres yük taşımacılığıyla alternatif yaratıyor. Dubai’deki ofis yatırımıyla Ortadoğu pazarındaki konumunu güçlendiren şirket, 3. ülke taşımalarında daha fazla pay almayı, yurt dışında acente ve şube sayısını artırmayı planlıyor.