e
Banner


Batu uluslararası projelere odaklanacak
Proje ve ağır yük taşımacılığında bugüne kadar daha çok yurtiçindeki projelere odaklandıklarını belirten Batu International Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, “2016 yılı hedefimiz uluslararası projelerde daha etkin olmak” diyor. Ankara, odaklanacakları pazarları ise, Ortadoğu, Türki Cumhuriyetler ve İran olarak sıralıyor. 




taner_ankara_batuBatu International Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, proje ve enerji lojistiği başlığı altında araç tedariki, vinç ve lashing başta olmak üzere, tüm hizmetleri eksiksiz bir şekilde verdiklerini söylüyor. Bu alanda konusunda uzmanlaşmış, gerekli eğitim ve sertifikaları almış bir ekiplerinin bulunduğunun altını çizen Ankara, geçen yıl ekibi yeni uzmanlarla daha da güçlendirdiklerini belirtiyor. Proje ve ağır yük alanında hizmet sundukları sektörler arasında inşaat ve enerjinin başı çektiğini aktaran Ankara, ayrıca yeni kurulan üretim tesislerinin inşa aşamalarında da yer aldıklarını söylüyor. 
Proje ve ağır yük taşımacılığında bugüne kadar daha çok yurtiçindeki projelere odaklandıklarını belirten Taner Ankara, “Ayrıca Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetler’de partner olarak hizmet verdiğimiz çalışmalar oldu. Önümüzdeki süreçte bu bölgelere ağırlık vereceğiz. İran da hedef pazarlarımız arasında yer alıyor. 2016 yılı hedefimiz uluslararası proje taşımacılığı konusunda daha etkin olmak” diyor.  
Proje ve ağır yük taşımacılığı alanında son yıllarda gerçekleştirdikleri en büyük projenin, Şanghay’dan denizyoluyla Gebze’ye gelen yüklerin 60 adet low-bed araçla Konya’ya taşınması olduğunu anlatan Ankara, sözlerini şöyle sürdürüyor: “2015 yılının son çeyreğinde başlayan halen devam eden Konya’da bir üretim tesisisin lojistik operasyonlarını yapıyoruz. Yurtdışından flat rack konteyner ile getirdiğimiz malzemeleri limanda ayrıştırarak low-bed araçlara yüklüyor, Konya şantiye sahasına getirip yine bizim verdiğimiz vinç hizmeti ile tahliyesini yapıyoruz. Proje taşımacılığında en dikkat ettiğimiz konu iş ve çevre güvenliği. Yaptığımız operasyonlar aşırı ölçü, tonaj fazlalığı göz önüne alındığında taşıma, vinç, lashing hizmetlerinde çok iyi hesaplamalar ve uzman personel ile çalışıyoruz. Ayrıca ekipman olarak AB standartlarında olup test edilmiş, sertifikası olan, gerekli kontrolleri resmi kurumlar tarafından onaylanmış malzemeler kullanmaktayız.”
Genişlettikleri proje taşımacılığı ekipleriyle birlikte 2016 yılında uluslararası taşımalarda daha etkin olmayı hedeflediklerini söyleyen Ankara, “Proje ve ağır yük taşımacılığı toplam taşımalarımızın %3’lük bölümünü oluşturuyor. Tüm taşıma modellerinde hizmet veren bir şirket olduğumuz düşünüldüğünde, bunu iyi bir oran olarak değerlendirebiliriz. Bu yıl bu oranı %5-7 arasında konumlandırmak istiyoruz. Ayrıca bu yıl enerji sektörünün önemli firmalarından biriyle 2016’nın üçüncü çeyreğinde gerçekleşmesi planlanan bir çalışmamız olacak” dedi. 
Ankara, Türkiye’de artan sanayileşme ve enerji yatırımlarının proje ve ağır yük taşımacılığı için bir avantaj olarak değerlendirilebileceğini sözlerine ekliyor. 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat