e
Banner

Etiketler: lojistik



Kombine Taşımacılık Strateji Belgesi hazır



Kombine taşımacılık faaliyetlerini hukuki bir çerçeve kavuşturacak ve geliştirmesine katkı sunacak “Ulusal Kombine Taşımacılık Strateji Belgesi Taslağı” hazır. Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürü Mehmet Mehdi Gönülalçak, dört ana hedef ve bu hedeflerin gerçekleştirilmesine dönük eylem planlarından oluşan strateji belgesinin, alternatif ve sürdürülebilir taşıma modellerinin geliştirilmesinde önemli bir yol göstereceği olacağını söyledi. 




ABB’nin lojistikte mottosu: Optimum Stok, Hızlı Tedarik


Yayın: 15-08-2014
Kategori: Enerji

ABB, gümrüklemeden depolamaya, antrepodan dağıtıma ve yurtdışı taşımaya kadar tedarik zincirindeki birçok süreci lojistik şirketlerine emanet ediyor. 




FIATA İSTANBUL 2014 YAKLAŞIYOR!


Yayın: 10-09-2014

Turgut Erkeskin / UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı




ÇİN’deki yavaşlama lojistikte rekabeti artıracak


Yayın: 15-04-2015
Kategori: Ekonomi Gündemi

Ekonomi Yazarı Uğur Gürses, 2015’in zorlu bir yıl olacağını söylüyor. Cari açık, enflasyon ve düşük büyümenin önümüzdeki dönemde de sorun olmaya devam edeceğini vurgulayan Gürses, ekonominin büyüme ilacının ise güçlü reformlar olduğunu düşünüyor. 




Mete Tırman: Rüyadan karabasana…


Yayın: 15-04-2015
Kategori: Demiryolu

Mete Tırman / Konsped Genel Müdürü 




2K Denizcilik’in ajandasında 2 dev enerji projesi var


Yayın: 22-04-2015
Kategori: Lojistik

Proje ve ağır yük lojistiğindeki başarısını global çapta kanıtlayan 2K Denizcilik, enerji sektöründe ses getirecek yeni projelerin peşinde. 




HAREKET enerjide ‘ŞAH’landı


Yayın: 22-04-2015
Kategori: Enerji

Türkiye’de ve yurtdışında enerji sektörüne yönelik pek çok projede yer alan Hareket, Şahdeniz 2 ile ispatlanmış başarısını bir adım öteye taşıdı. 




"Lojistik Koordinasyon Kurulu" Kuruluyor


Yayın: 24-04-2015
Kategori: Karayolu

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile ekonomi kurmaylarının katıldığı TOBB'un 8. Sektörel Ekonomi Şurası'nda 60 sektör meclisinin, sektörlerinde tespit ettikleri sorunlar ve bunlar için öngördükleri çözüm önerileri tartışıldı. 




DemirDöküm ürünleri Polonya’ya demiryoluyla ulaştı


Yayın: 24-04-2015
Kategori: Demiryolu

2014 yılında yaklaşık 19 bin tonluk bir ürün nakliyesi gerçekleştirdiklerini belirten DemirDöküm Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Ertuna, Polonya’ya yaptıkları ihracatta demiryolunu kullandıklarını ve Horoz Lojistik’le çalıştıklarını söyledi. 




Denizyolunda parsiyel yükler Globelink Ünimar’a emanet



Türkiye’de denizyolu parsiyel taşımacılığının öncülerinden Globelink Ünimar, haftalık düzenli parsiyel servislerine Şangay-Gemlik ve İstanbul-New York noktalarını da ekledi.