e
Banner

Etiketler: tgsd



Almanya ve İngiltere tekstilde can simidi oldu


Yayın: 04-10-2012
Kategori: Tekstil

TGSD Başkanı Cem Negrin, “Pek çok ülkeye yapılan ihracat düşerken İngiltere’de yakaladığımız artış trendi ve sektörümüzün kalesi konumundaki Almanya pazarının korunması, yüzde 4’lük düşük büyüme ortamında sektöre soluk aldırdı” dedi.




TGSD Başkanı Cem Negrin: ‘Anadolu açılımı lojistikle desteklenmeli’


Yayın: 21-03-2013
Kategori: Tekstil

Hazır giyimin ihracattaki en güçlü silahlarından birinin lojistik olduğunu, ancak iç pazarda aynı başarıyı yakalayamadıklarını vurgulayan TGSD Başkanı Cem Negrin, “Üretimi Anadolu’ya kaydırıp maliyet iyileştirmesine gidebilmek için öncelikle iç lojistik süreçleri yeniden düzenlenmeli” diyor. Negrin 'TGSD Lojistik Platformunu kurmaya yönelik hedeflerimiz bulunuyor. İhracatçı firmalara çağdaş koşullarda süratli, güvenli ve kaliteli lojistik hizmet sağlanmasını amaçlayan bu proje için önümüzdeki dönemlerde çalışmalarımızı sürdüreceğiz' diye konuşuyor.




Tekstilde rekabette kazanmanın yolu lojistikten geçiyor



Türkiye hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün rekabet üstünlüğünü koruması ve artırabilmesinde, hedeflenen pazarlara girebilmesinde lojistik sektörünün ciddi bir rol üstlendiğini belirten Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Cem Negrin, bu nedenle lojistik süreçlerdeki gereksiz masraf ve gecikmelerin kamu ve özel sektör işbirliğiyle mutlaka asgari seviyeye indirilmesi gerektiğini vurguluyor. 




TGSD: İhracatta çıtayı lojistik sektörüyle birlikte yükseltebiliriz


Yayın: 29-05-2015
Kategori: Tekstil

Türkiye hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün rekabet üstünlüğünü koruması, artırabilmesi ve pazar geliştirebilmesi için lojistik sektörünü önemsediklerini vurgulayan Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Fayat, ancak özellikle ihracat ve ithalat operasyonlarında sevkiyat süreçlerinde karşılaşılan gereksiz masraf ve gecikmelerin kamu ve özel sektör işbirliğiyle asgari seviyeye indirilmesini beklediklerini söylüyor.




Hazır giyimde lojistiğin modası değişiyor


Yayın: 18-08-2016
Kategori: Tekstil

Türk hazır giyim sektörünün ihracatı daha çok adet satmak yerine yüksek kalite, hizmet ve moda sunarak artıracağını vurgulayan Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Şeref Fayat, “Bu nedenle lojistik sektöründen,  adet taşıma kapasitesini artırmaktan çok, hizmet kalitesini, çeşitlerini ve ulaşılan pazarların sayısını artırmasını bekliyoruz” dedi. 




Modada kazananı teslimat hızı belirliyor


Yayın: 20-06-2018
Kategori: Tekstil

Hazır giyim sektöründe vitrinini en hızlı yenileyen, müşteri talebini geciktirmeden karşılayabilen firmaların rekabette bir adım öne geçtiğini belirten Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Hadi Karasu, “İhracatımızın önümüzdeki 5 yıl içinde 25 milyar dolara çıkacağını öngörüyoruz. İhracatla birlikte doğal olarak lojistiğin yükü artacak. Yeni dönemde sağlıklı bir işbirliği için hazır giyim ve lojistik sektörlerinin bir araya gelerek ortak bir eylem planı oluşturmalarının zorunlu” diyor.