e
Banner


Lojistik sektörü Başbakan’dan beklentilerini açıkladı
Lojistik sektörü temsilcileri, 13 yıllık Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevinde dev projelere imza atan Binali Yıldırım’ın Başbakan olmasını sektör için büyük fırsat olarak görüyor. Sektör temsilcileri “Ulaştırmacı” Başbakan Binali Yıldırım'ın bu dönemde de vereceği destekle lojistik sektöründeki büyüme hamlesinin devam ettirilmesini bekliyor. 




turgut_erkeskinTurgut Erkeskin: BÜYÜME DİNAMİKLERİNİ YENİDEN KURGULAMALIYIZ 
UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, Binali Yıldırım’ın Başbakanlık, Ahmet Arslan’ın Bakanlık bayrağını devralmasının başarılı çalışmaların devam etmesi ve sektörün gelişmeyi sürdürmesi için önemli bir fırsat olduğunu söyledi. Türkiye’nin gerek ekonomisinin büyüklüğü gerekse de dünya coğrafyasındaki yeri itibariyle lojistik gelişim ve büyüme açısından çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Erkeskin, şunları belirtti: “Uzun yıllardır yapılan yatırımlar ve mevzuat düzenlemeleri ile bu potansiyelin hayata geçirilmesine çalışılmaktadır. Son yıllarda bu yönde önemli gelişmeler kaydedildiği gibi geri kaldığımız, hatta plansızlık nedeniyle verimliliği sağlanamayan yatırımlar da oldu ne yazık ki. Ulaştırma Bakanımızın, Başbakan olması ile birlikte artık çok daha bilinçli, çok daha sistematik bir yaklaşım geliştirilerek, sektörel olarak hizmet ihracatındaki getirilerimizin gelişmesi, hatta turizm sektörünün dahi önüne geçebilme potansiyeline sahip sektörümüzün büyüme dinamiklerinin kurgulanması lazım. Şüphesiz bu konuda büyük tecrübesi olan Sayın Binali Yıldırım’ın Başbakan olması, uzun yıllar Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nda görev yapan Sayın Ahmet Arslan’ın Bakanlık bayrağını devralması, şimdiye dek yapılan başarılı çalışmaların artarak devam etmesi ve sektörümüzün gelişmeyi sürdürmesi için önemli bir fırsattır. Özellikle ‘Taşımacılıktan Lojistiğe Geçiş’ programı çerçevesinde Başbakanlığa bağlı Lojistik Koordinasyon Kurulu’nun çalışmaları bu yeni yapı içinde daha etkin olmalıdır. Yeni dönemde uzun bir süredir hayata geçmesini beklediğimiz Lojistik Master Planı’nın da ivme kazanacağını umuyoruz. UTİKAD olarak yerelde, FIATA olarak da uluslararası ölçekte bilgi ve tecrübemiz ile Türk lojistik sektörünün gelişim sürecine ilk günkü heyecanla katkı vermeye devam edeceğiz.” 
 
cetin_nuhogluÇetin Nuhoğlu: ULAŞTIRMA SEKTÖRÜ ÇAĞ ATLAYACAK 
UND Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Başbakan Binali Yıldırım liderliğindeki yeni hükümet döneminde ulaştırma sektörünün çağ atlayacağını belirtti. Nuhoğlu yeni kabinenin Türkiye'yi daha ileriye taşıyacağına ve yeni ufuklar açacağına inandıklarını vurguladı. AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım'ın Başbakanlığında kurulan 65. Hükümeti tebrik eden Nuhoğlu, "UND olarak yeni hükümetin Türkiye'ye, milletimize ve iş dünyamıza hayırlı olmasını diliyoruz" dedi. 2004 yılında Türkiye'nin ilk Taşıma Kanunu ve Yönetmeliğini Binali Yıldırım'ın hazırladığını hatırlatan Nuhoğlu, şunları kaydetti:"Sayın Binali Yıldırım, ulaştırma alanındaki altyapı çalışmaları ile Türkiye'yi, ülkelerin ekonomik rekabet gücünün önemli bir göstergesi kabul edilen Dünya Bankası Küresel Lojistik Performans Endeksi'nde üst sıralara taşımıştır. 2023 yılı için bu endekste ilk 15 ülke arasına girme hedefinin gerçekleştirilmesi de yine kendilerine, Sayın Başbakanımıza nasip olacaktır. Siyasi hayatı boyunca dev projelere imza atan 'Ulaştırmacı' Başbakan Sayın Binali Yıldırım'ın liderliğindeki yeni hükümet döneminde, ulaştırma ve lojistik sektörümüzün çağ atlayacağına inanıyoruz
 
 
 
 
 
 
ozcan_salkaya
Özcan Salkaya: “ULAŞTIRMANIN BAŞBAKANI” OLDU 
DTD Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Salkaya, Başbakan Binali Yıldırım’ın, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yaptığı 13 yıllık görevi sırasında ulaştırma ve özellikle demiryolu sektöründe çağ atlatan yatırımların yapıldığını vurgulayarak, “Bu yatırımlara bakıldığında Sayın Binali Yıdırım’a ‘Ulaştırmanın Başbakanı’ diyebiliriz” dedi. Salkaya, “Sayın Başbakanımızın döneminde, Cumhuriyetin ilanından itibaren devlet tarafından ‘tekel’ olarak işletilen demiryolları, serbestleştirilmiş, kamunun yanı sıra özel sektörün de tren işletmeciliği ve demiryolu altyapı işletmeciliği yapılmasının önü açılmıştır. Yine bu dönemde Türkiye’nin 2005-2023 yatırım programı kapsamında demiryoluna 50.3 milyar dolar yatırım yapılması planlanmıştır” dedi. Demiryolu sektörünün yeni hükümetten temel beklentilerini de sıralayan Salkaya şunları belirtti: “65.Hükümetten beklentilerimiz; TCDD tarafından vagon sahibi özel sektör firmalarına uygulanan tarife teşvikleri, sahibine ait vagon indirimleri, yatırımların devamlılığını sağlamak ve özel sektörün büyüyebilmesi amacıyla 5 yıl korunmalı ve geçiş sürecinde kademeli olarak değiştirilmelidir. TCDD Taşımacılık A.Ş.’nin; kapasite, vagon loko, ekipman, yetişmiş personel, belge, lisanslar ve sübvansiyonlar gibi büyük imkanlarını, özel sektörün aleyhine ve haksız rekabete yol açacak şekilde kullanmasının önüne geçilmelidir.” 
 
 
bulent_aymen
Bülent Aymen: SEKTÖRÜN ÖNÜNÜN AÇILACAĞINA İNANIYORUZ 
TİM Lojistik Konseyi Başkanı Bülent Aymen, lojistik sektörünü yakından tanıyan, 13 yıl kesintisiz Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yapan Binali Yıldırım’ın, lojistik sektörünün ihtiyaçlarını, potansiyelini, problemlerini çok iyi bilmesinin sektör açısından büyük bir avantaj olduğunu söyledi. Aymen, şunları belirtti: “65. Hükümet’in, sanayi ve ihracata yönelik reformlarla büyümeyi hedeflediğini biliyoruz ve atılan ilk adımların bu yönde olması bizlerin motivasyonunu artırdı.
Hedefleri olan güçlü bir lojistik sektörü, hem sanayiye hem de ihracata kaldıraç etkisi yapacaktır. Lojistik sektörünün temsilcileri olarak önümüzdeki dönemde lojistik sektörünün daha ön plana çıkacağını ve Sayın Binali Yıldırım’ın tecrübesi ve kaptanlığıyla Türkiye’nin hedeflerine ulaşacağına olan inancımız tam. Sanayiye yönelik reformlarla birlikte hazırlanmış olan Lojistik Master Planı’nın da hayata geçmesiyle rekabet gücümüz artacağı gibi, ekonomik büyümenin ivmesi de hızlanacaktır.” 
 
 
 
 
 
ahmet_musul_ekol
Ahmet Musul: VERİLEN DESTEKLE HIZLI GELİŞİM DEVAM EDECEK 
Ekol Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul, Başbakan Binali Yıldırım’ın sektöre destek sunmaya devam edeceğini söyledi. Musul, “Lojistik sektörünün ülke ekonomisindeki lokomotif rolünü göz önünde bulundurarak, sektörümüzü oldukça iyi bilen Sayın Binali Yıldırım’ın Başbakan olması, biz sektör oyuncuları açısından son derece sevindirici bir gelişme. Kendisi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olduğu dönemde sektörümüzün ihtiyaçlarını iyi analiz etmiş ve önemli gelişmelere imza atmıştı. Başbakanlığı döneminde de sektörümüze destek olacağına, bu sayede de sektörümüzün hızlı gelişiminin devam edeceğine inancım tam” dedi. Musul, yaşanan sorunlar ışığında 65. Hükümet’ten temel beklentileri ise şöyle sıraladı: “Ülkemiz lokasyon olarak Ortadoğu, Türki Cumhuriyetler ve Avrupa arasında bir köprü oluşturduğu için lojistik sektörü açısından oldukça avantajlı bir konuma sahip. Bu avantajı ülke olarak mutlaka değerlendirmemiz gerektiği kanaatindeyim. Ancak sınır kapılarındaki uzun bekleme süreleri ve geçiş belgelerinin yoğunluğu biz sektör oyuncularını ve üreticileri maalesef olumsuz etkileyebiliyor. Umuyorum ki hükümetimizin alacağı kararlar ve komşu ülkelerle işbirliklerimizin gelişmesi ile bu sorunlar da ortadan kalkacaktır. Diğer taraftan İran’da uzun süredir uygulanan ambargonun sene başında kalkması ile yatırımcılar için çok büyük bir potansiyel oluştu. İran’ın yüksek potansiyelini ülke olarak değerlendirip, ortak kültür avantajından faydalanarak çok özel işbirliklerine imza atılmasını bekliyoruz.” 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat