e
Banner

Etiketler: denizcilik



Ulaştırmada yatırım hamlesi sürüyor


Yayın: 12-09-2012
Kategori: Denizyolu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 429 proje için bu yılın Mart ayı sonuna kadar 84.7 milyar lira harcandığını bildirdi. 





Armatörler için 2013 kötü geçecek



Uzmanlara göre 2013’te denizyolu trafiğinde yük artacak ama bu armatörlerin yüzlerini güldürmeye yetmeyecek.




DEÜ’den denizcilik sektörüne yönelik konferans



15 Mart 2013 günü saat 10.00’da Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Yerleşkesi Çakabey Deniz Feneri Konferans Salonu’nda “Denizcilik Sektöründe Bilgi Ve İletişim Teknolojilerinin Yeni Kullanım Alanları'' başlıklı Konferans gerçekleştirilecek.





Bluemar gemilerin insan kaynağını yönetiyor



Dünyanın tanınmış denizcilik şirketlerine hizmet veren Bluemar Denizcilik, mürettebat yönetimi hizmetiyle gemi operasyonunu kolaylaştırırken önemli maliyet avantajı sağlıyor. Bluemar, bu hizmet için dünya genelinde 600 denizciyle çalışıyor.





SOLAS HÜKÜMLERİ


Yayın: 27-09-2016
Kategori: 10 Soruda

Cavit Uğur / UTİKAD Genel Müdürü 




Bakan Ahmet Arslan: 2017 taşımacılıktan lojistiğe geçiş yılı olacak


Yayın: 21-01-2017
Kategori: Lojistik

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 2017 yılında tamamlanacak olan Lojistik Master Planı çalışmasıyla bütün ulaştırma koridorlarında taşımacılıktan lojistiğe geçileceğini söyledi.

zirve_banner

 

 

 





Bakan Arslan: Bölgenin yakıt ikmal merkezi haline geleceğiz


Yayın: 30-06-2017
Kategori: Denizyolu

 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türk boğazlarından uğraksız geçiş yapan gemilerin zorunlu gereksinimlerini karşılamak üzere bekleme sürelerinin 2 günden 7 güne çıkarılmasına ilişkin hukuki sürecin tamamlanmak üzere olduğunu, en kısa sürede uygulamaya geçirilerek bölgenin yakıt ikmal merkezi haline getirilmesinin önü açılacağını söyledi.




TÜRKLİM: Kalifiye eleman açığını kapatacağız




Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TÜRKLİM)’in 21. Olağan Genel Kurul Toplantısı İstanbul Marriott Hotel Asia’da gerçekleşti. Genel kurul divan seçiminin ardından faaliyet raporunun açıklandığı toplantıda, TÜRKLİM’in iş ortakları arasında olduğu Kariyer Port projesi kapsamında 3625 sertifika dağıttığı açıklandı.




Kızıldeniz krizi gemicilik sektöründe doğru sigortanın önemini artırdı


Yayın: 23-02-2024
Kategori: Denizyolu

Dünya ticaret akışının önemli bir bölümün gerçekleştiği Kızıldeniz'de son dönemde yaşanan ticari gemilere saldırılar, sigortalama alanında risklerin büyük ölçüde artmasına neden oldu. Denizcilik ve lojistik sigorta sektöründe hizmet sunan Aon Türkiye'nin Eş-CEO'su Ferhan Özay, Kızıldeniz'deki gelişmelerin sigortacılık sektörüne yansımalarını ve denizcilikteki risk yönetimi detaylarını paylaştı.