e
Banner

Etiketler: kızıldeniz



Nilgün Keleş: Kızıldeniz'deki kriz taşları yerinden oynatabilir


Yayın: 13-02-2024
Kategori: Lojistik

Kızıldeniz'de ticari gemilere yönelik yapılan saldırıların küresel tedarik zincirine etkileri artıyor. Sertrans Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Keleş, krizin Türkiye'ye olası etkilerini değerlendirdi. Kızıldeniz'de yaşanan deniz taşımacılığı krizinin Türkiye için bir fırsata dönüşebileceğini belirten Keleş, kriz nedeniyle Ümit Burnu rotasının kullanımının arttığının, bu durumun Asya ve Avrupa arasında alternatif ticari rota ihtiyacını net bir şekilde ortaya çıkardığının altını çizdi. Keleş ayrıca, bu krizle özelikle Avrupalı şirketler için üretim hatlarını Çin'den yakın coğrafyalara taşıma fikrinin tekrar önemli bir gündem maddesi haline gelebileceğini söyledi.




Türkiye, Kızıldeniz krizini fırsata çevirebilir


Yayın: 16-02-2024
Kategori: Denizyolu

Kızıldeniz’deki güvenlik endişelerinin deniz taşımacılığı maliyetini artırdığını belirten TruKKer İcra Kurulu Üyesi-Avrupa & BDT Genel Müdürü Hakan Arıkan, “Kriz nedeniyle navlun fiyatları arttı, transit süreleri uzadı ve özellikle yakın gönderiler için kara yolu taşımacılığının cazibesi arttı. Pakistan’dan Avrupa’ya yapılan ticarette kara yolu taşımacılığına olan talep artıyor. Körfez ülkeleri başta olmak üzere yakın coğrafyamızdaki ülkelerden Türkiye’ye ticaret ivme kazanabilir” dedi.




Kızıldeniz krizi gemicilik sektöründe doğru sigortanın önemini artırdı


Yayın: 23-02-2024
Kategori: Denizyolu

Dünya ticaret akışının önemli bir bölümün gerçekleştiği Kızıldeniz'de son dönemde yaşanan ticari gemilere saldırılar, sigortalama alanında risklerin büyük ölçüde artmasına neden oldu. Denizcilik ve lojistik sigorta sektöründe hizmet sunan Aon Türkiye'nin Eş-CEO'su Ferhan Özay, Kızıldeniz'deki gelişmelerin sigortacılık sektörüne yansımalarını ve denizcilikteki risk yönetimi detaylarını paylaştı.