e
Banner

Etiketler: kriz



Güney Kore’de taşımacılık sektörü krizde


Yayın: 17-10-2012
Kategori: Denizyolu

Dünya pazarlarında ekonomik kriz nedeniyle yaşanan ve giderek düşen taşımacılık oranları Güney Kore’ye de yansıdı.





Karayolu taşımacılığı S.O.S veriyor



IRU, revize ettiği yeni COVID-19 Etki Raporu ile korona virüs nedeniyle karayolu eşya taşımacılığı şirketlerinin 679 milyar dolarlık gelir kaybı yaşayacağını açıklarken, iflasların olabileceği uyarısında bulundu. 




Pandemi sonrası aşırı talep lojistik süreçlerini etkileyebilir



Yekaş Fides Global Lojistik CEO’su Murat Güler, pandemi sonrası talep, arz ve üretimin normale dönmesiyle birlikte lojistik sektöründe konteyner krizine benzer sorunların artacağına işaret etti. Güler, ithalatçı ve ihracatçı firmalara tüm lojistik süreçlerini önceden planlamaları çağrısında bulundu.




UTİKAD Akdeniz'de alternatif rotaları açıkladı


Yayın: 24-02-2022
Kategori: Lojistik

Türkiye'nin dış ticaretinde hacim olarak önemli yer tutan Rusya ve Ukrayna arasında yükselen gerginlik, Türk lojistik sektöründe de yankı buldu. Mevcut rotalarda henüz bir sorunla karşılaşılmadığını dile getiren UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayşem Ulusoy, olası bir savaş ihtimalinde kullanılabilecek rotaları da değerlendirdi.




Türkiye, Kızıldeniz krizini fırsata çevirebilir


Yayın: 16-02-2024
Kategori: Denizyolu

Kızıldeniz’deki güvenlik endişelerinin deniz taşımacılığı maliyetini artırdığını belirten TruKKer İcra Kurulu Üyesi-Avrupa & BDT Genel Müdürü Hakan Arıkan, “Kriz nedeniyle navlun fiyatları arttı, transit süreleri uzadı ve özellikle yakın gönderiler için kara yolu taşımacılığının cazibesi arttı. Pakistan’dan Avrupa’ya yapılan ticarette kara yolu taşımacılığına olan talep artıyor. Körfez ülkeleri başta olmak üzere yakın coğrafyamızdaki ülkelerden Türkiye’ye ticaret ivme kazanabilir” dedi.