Banner


Iveco lojistik süreçlerini proaktif iş ortaklarıyla yönetiyor
Iveco Türkiye Ticari Araç Lojistik Müdürü Nalan Gündüz, araç ve yedek parça lojistiği konusunda; rekabet ve maliyet avantajları yaratan, süreç değişikliklerine ve iyileştirme ihtiyaçlarına dönük dinamik çözümler geliştiren, sektöründe uzman firmalardan hizmet aldıklarını söylüyor. 




iveco_ticariTürkiye’de geniş bir ürün gamına sahip olan Iveco, hafif segmentte Daily, orta sınıfta Eurocargo ve ağır vasıta da Stralis, Trakker ve Astra markalarını pazara sunuyor. Ürün ve üretim süreçlerini müşteri odaklı yürüten Iveco, lojistik süreçlerini de buna göre yönetiyor. Günümüz koşullarında ürünün kalitesi kadar, ürünü servis ederken müşteriye sunulan hizmet kalitesinin de rekabette ön plana çıktığını vurgulayan Iveco Türkiye Ticari Araç Lojistik Müdürü Nalan Gündüz, “Bu sebeple lojistik süreçlerin, sipariş sürecinden müşteriye teslim edilene kadarki tüm adımlarının iyileştirilmesi ve müşterinin ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilmesi gerekmektedir. Iveco Türkiye olarak lojistik süreçler içerisinde iyileştirmeye gerek gördüğümüz alanlarımızı yerinde tespit edip, bunlara yönelik iyileştirme faaliyetlerini devreye alıyoruz” dedi.  
 
UZMAN FİRMALARLA ÇALIŞIYORUZ 
Nalan Gündüz, Iveco Türkiye olarak araç ve yedek parça lojistiği konusunda sektöründe uzman firmalar ile çalıştıklarını söyledi. Hizmet alacakları tedarikçi firmaları, Iveco Merkez ile beraber rekabet ve maliyet avantajlarını artıracak kriterler çerçevesinde belirlediklerini vurgulayan Gündüz, ekledi: “Belirli periyotlarla hizmet alacağımız konular ile ilgili bizimle çalışabilecek firmalar için RFQ sürecini işletiyoruz. Süreç değerlendirmesi sonucunda birlikte çalışacağımız firmalarla yapılacak kontratlarda hizmet kalitesi ve maliyeti ön planda tutarak süreç içerisinde oluşabilecek riskleri ve bunların kimler tarafından yüklenileceği belirleniyor. Düzenli aralıklarla da süreçte oluşan ve oluşabilecek riskler gözden geçirilerek geri besleme yapılıyor.” 
Yabancı yatırımcıların Türkiye pazarına girmesiyle birlikte, lojistik sektöründe de gerek hizmet kalitesi gerekse hizmet çeşitliliğinin günden güne artış gösterdiğini belirten Gündüz, lojistik şirketlerinden en büyük beklentilerinin gerek kamu, gerekse müşterilerden gelen değişiklik ve iyileştirme ihtiyaçlarına yönelik daha dinamik çözümler ve öneriler sunmaları olduğunu söyledi. 
 
nalan_gunduz_iveco2015’TE REKOR KIRDIK 
2015’in ticari araç sektörü için rekor satış adetlerine ulaşılan bir yıl olduğunu belirten Nalan Gündüz, “Iveco Türkiye olarak bizim için de 2015, faaliyete başladığımız 2008 yılından itibaren en yüksek satış adedine ulaştığımız bir yıl oldu. 2016’nın ise gerek ülke dinamikleri gerekse ağır ticari araçlarda Euro6’ya geçiş sürecinden kaynaklı 2015’e göre daha düşük satış adetleri ile kapatacağımız bir yıl olacağını öngörüyoruz” dedi. 
  
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat