e
Banner


CEVA en büyük lojistik deposunu açtı

Dünyanın lider lojistik firmaları arasında yer alan CEVA Lojistik, Türkiye’deki yatırımlarını artırarak sürdürüyor.

 




ceva_depo.jpg

Dünyanın lider lojistik firmaları arasında yer alan CEVA Lojistik, Türkiye’deki yatırımlarını artırarak sürdürüyor. CEVA Lojistik, Türkiye’nin en büyük lojistik depolarından birini Gebze’de açarak kapasitesini artırdı ve Türkiye’de 600.000 metrekare depolama alanına ulaştı.

CEVA Lojistik’in Gebze’deki 3. deposu olan yeni yatırımı 60.000 metrekare alana yayılıyor. 300 yeni istihdam, özel IT sistemi, deprem yönetmeliğine uygun ve yangına karşı son teknoloji önleme sistemine sahip depo, Uluslararası Yangın Koruma Derneği (NFPA) standartlarına uygun olarak inşa edildi.

2012 yılında Türkiye’nin lojistik sektöründe tek merkezden takip sistemi olan Kontrol Merkezi’ni açan ve yılın ilk yarısında Gebze ve Adana’da iki yeni depoyu ve transfer merkezini hizmete sokan CEVA, şimdi de Türkiye’nin en büyük depolarından birini sanayinin dağıtım ve üretim merkezi Gebze’de faaliyete soktu.

CEVA Türkiye ve Balkanlar Genel Müdürü Aslan Uzun, açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Yaptığımız bu önemli yatırım için Türkiye’de lojistik açıdan en önemli noktayı, Gebze’yi özel olarak seçtik. Sanayinin merkezi olan Gebze, Türkiye’nin kalbi olarak tanımlayabileceğimiz bir konumda bulunuyor. Gebze’deki 60 bin metrekarelik yeni depomuz Türkiye’nin en büyük deposu olmasının yanı sıra IT altyapısı ve güvenlik standardı ile de bizim için stratejik bir önem taşıyor.” dedi

Ayrıca Uzun, lojistik sektörünün en hızlı büyüyen uluslararası şirketlerinden biri olan CEVA’nın hizmet vermeye başladığı tüm bölgelerde yatırımlar yaparak büyüdüğünü vurguladı. 2011 yılında lojistik ve altyapı yatırımlarının yanı sıra depolama alanında ciddi bir yatırım sürecinde olduklarını belirten Uzun konuşmasını şöyle sürdürdü: ”Türkiye’nin coğrafi konumunun sunduğu imkanları değerlendirmek için lojistik sektöründeki atılımlar büyük önem taşıyor. Lojistik sektörünün bölge ülkelerle entegre olacak şekilde gelişmesi Türkiye’nin ihracatına önemli katkılar yapacaktır. Dünya Bankası 2010 Lojistik Performans Araştırmasına göre Türkiye 150 ülke arasında 39. sırada yer alıyor. Bu da Türkiye’nin lojistik açıdan yüksek potansiyele sahip olduğunu gösteriyor. Bu nedenle, gerek yurtiçi gerekse uluslararası dağıtım ağımızın daha verimli ve yüksek performansla çalışması için Türkiye’nin dört bir yanında bulunan şubelerimizde yeni bir yapılanma sürecine girdik. Lojistik, ticaretin en stratejik ve gizli gücüdür. Satış maliyetlerinde fark oluşturmak ve rakiplerden avantajlı konuma geçmek isteyen firmalar lojistiği keşfettiler, ancak henüz yararlanmayan oldukça büyük bir kesim var, arzumuz bu firmaların da bir an önce bizlerden yararlanmaya başlamasıdır.”

“Açılışını gerçekleştirdiğimiz depomuz ile Türkiye’de 600 bin metrekare depolama alanına sahip duruma geldik. Gebze 3 depomuzdan Türkiye’nin 7 bölgesine de hizmet vereceğiz. Türkiye’deki en modern, insan ve çevre sağlığına uygun depo olan Gebze 3 depomuz ile sektöre de örnek olacağımıza inanıyoruz.” dedi.

 

 

CEVA Lojistik, yaklaşık 5000 çalışanı ve binlerce iş ortağı ile Turkiye'nin ithalat ve ihracatta en büyük lojistik firmalarından biri konumundadır.




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat