e
Banner


OMSAN yılda 850 bin adet bitmiş araç taşıyor
Otomotiv lojistiğinin toplam iş hacimleri içindeki payının %44 olduğunu belirten OMSAN Genel Müdürü Osman Küçükertan, “Türkiye’de satılan her üç otomobilden birini taşıyan OMSAN, yılda yaklaşık 850.000 araca bitmiş araç lojistiği hizmeti vermekte” diyor. 




omsan_kucukertanOMSAN; otomotiv ana ve yan sanayisinde faaliyet gösteren birçok firmaya uluslararası karayolu, denizyolu, demiryolu, havayolu taşımacılığı, yurtiçi yetkili satıcılara dağıtım, araç stoklama, PDI ve yedek parça depolamadan oluşan entegre lojistik hizmetler sunuyor. Romanya’da Piteşti ile Köstence Limanları arasındaki otomobil taşımalarını demiryolu ile gerçekleştiriyor. Casablanca’da kurduğu 2.300 araç kapasiteli araç parkı ile Türkiye’deki sektörel bilgi birikimini Fas otomotiv sektörünün hizmetine de sunuyor. 
 
HER ÜÇ OTOMOBİLDEN BİRİNİ TAŞIYOR 
Otomotiv lojistiğinin toplam iş hacimleri içindeki payının %44 olduğunu belirten OMSAN Genel Müdürü Osman Küçükertan, “OMSAN, 38 yıllık otomotiv endüstrisi deneyimi, sektörün ihtiyaçlarını 0 karşılayan ileri teknoloji ve operasyon altyapısı, geniş karayolu araç filosu, Bursa, İstanbul, İzmit ve yurtdışında bulunan yaklaşık 700 bin m²’lik araç park sahaları ve nitelikli insan kaynağı ile Türkiye’nin lider otomotiv lojistiği firmasıdır. Türkiye’de satılan her üç otomobilden birini taşıyan OMSAN, yılda yaklaşık 850.000 araca bitmiş araç lojistiği hizmeti vermektedir” diyor. 
Otomotiv sektörüne katma değerli hizmetler sunduklarını belirten Küçükertan, bu hizmetleri şöyle aktarıyor: “OMSAN müşterilerinin ihtiyaçlarına özel olarak uyarlanabilen ve kendi mühendislerinin geliştirdiği ileri teknoloji altyapısı ile araçların park alanı ve sevkiyat ortamında şasi numarası bazında takibini, envanter yönetimini, bayi siparişleri doğrultusunda yükleme ve dağıtım planlamasını, satış ve dağıtım raporlamasını gerçekleştirmektedir. PDI kapsamında OMSAN, bayii sevkiyatından önce ithal edilen araçların, araç stok sahasında özel tasarlanmış bölgelerde son kontrollerinin yapılması ve gerekli ise basit onarımların yapılmasını sağlamaktadır.” 
 
SEKTÖRE ACİL VE STOK YEDEK PARÇA DESTEĞİ 
OMSAN’ın yurtiçi karayolu yedek parça taşımacılığı kapsamında sunduğu önemli hizmetlerden birisinin acil ve stok yedek parça taşımacılığı olduğunu vurgulayan Küçükertan, “Yedek parça lojistiğinde, doğru parçanın hızlıca ve hasarsız teslimatı önem kazanmaktadır. Etkin bir envanter yönetimi, stoklama sistemi ve dağıtım ağı ile yönetilmesi gereken yedek parçaların mevsimsel dalgalanmaları, talep analizleri ve etkin sipariş büyüklükleri maliyet  yönetiminde kritik öneme sahiptir. Yedek parça lojistiği kapsamında OMSAN, acil ve stok yedek parça taşımacılığında en verimli iş modelleri ile müşterilerinin hem üretim öncesi hem de üretim sonrası taleplerini başarıyla karşılayabilmektedir. Bu hizmet kapsamında müşteri depolarından yetkili servislere planlı bir şekilde acil yedek parça dağıtımları gerçekleştirilmektedir.”  
 
omsan_otomotivKARAYOLUNDAKİ MESAFEYİ 
YILDA 2,2 MİLYON KM AZALTTI
Osman Küçükertan, çevreci ve rekabetçi uygulamalarına bir yenisini daha ekleyen OMSAN’ın, gerçekleştirdiği ciddi yatırımlarla otomotiv sektörünü demiryolu taşımacılık hizmetiyle tanıştırdığını söylüyor. Romanya’da Piteşti ile Köstence limanları arasındaki otomobil taşımalarını demiryolu ile yaptıklarını aktaran Küçükertan, “Böylece Romanya-Türkiye arası otomobil ithalat taşımaları kapsamında Piteşti-Köstence Limanı arası taşımaları demiryoluyla, Köstence ve Derince Limanları arasını ise denizyolu ile gerçekleştirilmeye başladık. Devreye aldığımız yeni vagonlar ile yıllık 25.000 adet aracın demiryoluyla taşınmasını gerçekleştiriyoruz. Bu sayede karayolunda kat edilen toplam mesafeyi yılda 2,2 milyon km azalttık” diyor. 
OMSAN’ın otomotiv sektöründeki başarısını yurtdışına da taşıdığını vurgulayan Küçükertan, şunları ekliyor: “2013 yılında Fas’ta yeni bir şirket kuran OMSAN, 2014 yılında oto taşıyıcı yatırımı yapmış ve Fas/Casablanca’da 45 dönümlük bir arazide 2.300 araç kapasiteli bir araç parkı kurmuştur. OMSAN, bu araç parkında PDI hizmeti sunmakta ve Türkiye’deki sektörel bilgi birikimini Fas otomotiv sektörünün hizmetine de ulaştırmaktadır.”  
 
“ARABAM TATİLDE” 
ÖDÜLE DOYMUYOR 
Osman Küçükertan, OMSAN’ın otomotiv lojistiğinde en ilgi çeken projelerinden birinin ise İstanbul ve Ankara’dan;  Bodrum, Dalaman, Antalya ve İzmir çevresine tatil yapmaya giden tatil severlerin hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla 2010 yılında devreye aldığı “Arabam Tatilde” projesi olduğunu söylüyor.  “Arabam Tatilde” hizmetiyle tatil severlerin, tatil yolunda yorucu araç yolculuğu yapmak zorunda kalmadığını, onlar uçak konforu ile seyahat ederlerken araçlarının ise içindeki bagajlarıyla birlikte OMSAN güvencesiyle taşındığını vurgulayan Küçükertan, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Tatil severler, İstanbul’da OMSAN Lojistik Genel Müdürlüğü, Sabiha Gökçen Havalimanı ve Atatürk Havalimanı ile Ankara’da bulunan teslimat noktalarında bagajlarında bulunan yüklerle birlikte araçlarını OMSAN yetkilisine teslim etmekte, sonrasında Bodrum Havalimanı, Bodrum Merkez, İzmir Havalimanı, Antalya ve Dalaman’da yetkili teslimat noktalarından araçlarını yine OMSAN yetkililerinden teslim alabilmektedirler. OMSAN’la Arabam Tatilde, aynı hizmet dönüş yolunda da tatil severlerin hizmetine sunulmaktadır. Arabam Tatilde hizmetini her yıl geliştiren OMSAN, 2013 yılından itibaren müşterilerine İstanbul’da özel şoför hizmeti de sunmaya başlamıştır. Böylece dileyen müşterilerin araçları doğrudan kendi evlerinden OMSAN yetkilileri tarafından teslim alınıp veya teslim edilebilmektedir.” 
Arabam Tatilde Projesi’nin birçok ödüle de layık görüldüğünü vurgulayan Küçükertan, “Arabam Tatilde 2011 yılında İnovasyon Konferansı kapsamında Türkiye’nin En İnovatif Şirketleri listesine giren tek lojistik şirket olan OMSAN, 2012 yılında LODER ve Mersin Sanayi ve Ticaret Odası tarafından düzenlenen II. Ulusal Lojistik Proje Yarışması’nda birincilik ödülü aldı. 2014 yılında kurumsal iletişim alanında Avrupa’nın en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul edilen European Excellence Awards Ödülleri’nde Arabam Tatilde hizmetine yönelik gerçekleştirdiği yaratıcı tanıtım çalışmaları ile Türkiye kategorisinde birincilik ödülünün sahibi olan OMSAN, 2014 yılında ise Game Changers Yarışması’nda keşfet/pazarını değiştir kategorisinde pazarı değiştiren firma ödülüne layık görüldü. Son olarak OMSAN, iletişim ve medya alanındaki çalışmaları ile dünyanın en önemli pazarlama ve iletişim programlarından biri olan uluslararası MarCom Ödülleri’nde, Arabam Tatilde Projesi ile Bütünleşik Pazarlama Kategorisi’nde Platin Ödül’ün sahibi oldu” diyor. 
 
TEK YÖNLÜ TAŞIMALAR  
MALİYETLERİ ARTIRIYOR 
Otomotiv ve yan sanayi lojistiğinde yaşanan sorunlara da değinen Osman Küçükertan, bitmiş araç taşımacılığı kapsamında, otomobil ihracat ve ithalatçılarının tümünün Marmara Bölgesi’nde yer almasının sefer maliyetlerini olumsuz etkileyen önemli bir etken olduğunu söylüyor. Küçükertan, “Bitmiş araçların oto taşıma araçları ile yapılıyor olması ve oto taşıma araçlarında başka tür bir malzemenin taşınmasının zor olması sebebiyle araçların gidiş veya dönüşte boş kalmasına sebep olmaktadır. Bunun dışında, tüm diğer sektörlerde olduğu gibi bitmiş otomobil taşımalarında da mevsimsel dalgalanmalar karşılaşılan diğer önemli bir sorundur” diyor.   
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat