e
Banner

Etiketler: lojistik



Tedarik Zinciri ve Lojistikte Sürdürülebilirlik



Zeynep Aydın – Castrol Türkiye Lojistik Direktörü




Fatih Baş: İhracatta yaşanacak artış lojistik sektörüne de olumlu yansıyacak


Yayın: 22-06-2023
Kategori: Lojistik

Ekonomi politikalarındaki değişim rüzgârı dış ticarete ilişkin beklentilerde güncellemeye sebep oldu. İhracatçılar, bir süredir esen olumsuz havanın tersine dönebileceğini düşünürken; Globelink Ünimar İcra Kurulu Komite Üyesi Fatih Baş, ihracatta yaşanacak artışın lojistik sektörünü de pozitif etkileyeceğini ifade etti.




Türkiye’den Avrupa’ya giden TIR’ların %80’i boş dönüyor


Yayın: 19-07-2023
Kategori: Lojistik

Avrupa Birliği (AB) plakalı kamyonlarda, AB içinde boş dönme oranı %25 seviyesinde. Türkiye’den Avrupa’ya giden TIR’ların ise, neredeyse %80’i boş dönmek zorunda kalıyor.




DFDS tüm süreçlerini teknolojiyle besliyor


Yayın: 18-08-2023
Kategori: Lojistik

DFDS, çağın gereklerine uygun olarak hayata geçirdiği teknoloji yatırımları ile de sektöre öncülük ediyor. İstanbul’da bulunan teknoloji geliştirme merkezinde 9 farklı ekiple, 30'dan fazla farklı yazılım dili ve platformu kullanarak ürün geliştiren şirket, Pendik Limanı’nda otomatik park etme sistemiyle operasyonlarına hız kazandırdı. 




Akca Lojistik’ten çözüm ortaklarına özelleştirilmiş çözümler



350 bin m2’yi aşan depolama alanı, güçlü dağıtım ağı, gelişmiş teknolojik altyapısı ve alanında uzman ekibiyle gıda lojistiğinde fark yaratan Akca Lojistik’in, iş hacminin üçte birini bu alan oluşturuyor. Yılın ilk yarasında 30 bin gıda ürünü sevkiyatı gerçekleştirdiklerini belirten Akca Lojistik Genel Müdürü Enes Akça, bu oranı yıl sonuna kadar 25 artırmayı hedeflediklerini söyledi. 




GODIVA yılda 7 bin ton ürün dağıtıyor


Yayın: 18-08-2023
Kategori: Gıda

Dünyanın en ikonik premium çikolata markası olan GODIVA’da lojistik süreçler iyi planlama, tam zamanında teslimat ve müşteri memnuniyeti gibi aksiyonlarla en üst düzeyde yönetiliyor. Yılda 7 bin tonun üzerinde ürünün sevkiyatını yönettiklerini belirten GODIVA EMEA Tedarik Zinciri Lideri Demirhan Tunç, depolama, taşıma ve dijitalleşme alanında ciddi yatırımlar yaparak, güvenilir tedarikçilerle çalışarak ve alternatif tüm taşıma modlarını kullanarak lojistik süreçlerini güçlendirdiklerini söyledi. 




Lider lojistik şirketlerinin stratejileri örnek oluşturuyor


Yayın: 06-09-2023
Kategori: Lojistik

Lojistik sektörünün lider şirketlerinin stratejileri, sektörel kararlar alırken ve yatırım yaparken önemli bir referans noktası haline geliyor.  




Lojistik operasyonlarında verimlilik sağlamanın yolları


Yayın: 08-09-2023

Araç siparişinden araç durumlarına hatta tedarikçi ödemelerine kadar tüm süreçlerin tek ekran üzerinden hızlı, doğru ve anlık takip edilebilmesinin teknoloji ile sağlanabileceğinin altını çizen dijital lojistik platformu Kamion’un kurucusu Berkay Adlım, lojistikte verimlilik sağlayacak noktaları anlattı.




Borusan Lojistik, ‘Altın Sertifika’ aldı


Yayın: 26-09-2023
Kategori: Lojistik

Borusan Grup şirketlerinden Borusan Lojistik, İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD Türkiye) tarafından düzenlenen "Duyarlı Ol!" projesinde Altın Seviye Sertifika almaya hak kazandı. Yönetişim, sürdürülebilir satın alma, enerji yönetimi, su ve atık yönetimi başlıklarındaki hedeflere ulaşan Borusan Lojistik, Türkiye’de bu sertifikayı alan ilk tesis oldu.




Enes Akça: Genç ve nitelikli iş gücü potansiyeli lojistiğe yönlendirilmeli


Yayın: 17-10-2023
Kategori: Lojistik

Akca Lojistik Genel Müdürü Enes Akça, Türkiye’nin performansındaki yükselişte iş gücünün önemine işaret ederek, “Ülkemizde nitelikli iş gücü ihtiyacı en fazla olan sektörlerden biri lojistik. Sektörün işverenleri olarak genç ve nitelikli iş gücü potansiyelini lojistiğe yönlendirerek bu açığı kapatmalıyız” dedi.