e
Banner

Etiketler: lojistik



Türkiye’nin dev markaları Milk Run Sistemi’ne geçiyor


Yayın: 06-09-2022
Kategori: Lojistik

LogD Milk Run Yönetim Sistemi Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek markalara lojistik faaliyetlerinde çevreci ve sürdürülebilir çözümler sunuyor. Dünya ve Türk markaları Altınyıldız Classics, Beymen, Dagi, English Home, Koton LogD Milk Run Yönetim Sistemi’ne geçerek yeşil lojistikte sektörde öncü ve çevreci adımlar atmaya devam ediyor.




Nestlé dağıtımdaki ayak izini intermodalle siliyor



2050 yılında karbon emisyonunu sıfıra indirmeyi taahhüt eden Nestlé, tedarik zinciri süreçlerini ve lojistik operasyonlarını buna göre dizayn ediyor. İthalat taşımalarının yüzde 28’ini oluşturan intermodalin payını daha da yukarıya taşıyacaklarını açıklayan Nestlé Türkiye Planlama ve Dağıtım Direktörü Mehmet Ali Keleş, LNG ve CNG’li araçlarla sevkiyat oranlarını arttıracaklarını söylüyor.




Octovan 11,5 milyon TL yatırım aldı


Yayın: 20-09-2022
Kategori: Lojistik

Türkiye girişimcilik ekosistemi her iş kolundan girişimlerin yenilikçi çözümleriyle büyümesine tanık olurken, bir haber de lojistik sektöründen geldi. Nakliye ve taşımacılık alanlarında teknoloji çözümleri üreten ve nakliyeciler ile tüketiciler arasında bir pazaryeri olarak konumlanan yerli girişim 11,5 milyon TL yatırım aldı.




Asset, gözünü Uzakdoğu ve Amerika’ya dikti


Yayın: 23-09-2022
Kategori: Lojistik

İlk yurtdışı ofisini Almanya’da kuran Asset, öncelikle İtalya, Uzakdoğu ve Amerika’da olmak üzere her kıtada kendi HUB operasyon merkezleri ile hizmet vermeyi hedefliyor. 




Banvit BRF yılda 338 bin ton sevkiyat yapıyor


Yayın: 27-09-2022
Kategori: Gıda

Gıda sektörünün önde gelen şirketlerinden Banvit BRF, tedarik zinciri ve lojistik süreçlerine yatırımlarını sürdürüyor. Yıllık olarak ürettikleri toplam 338 bin ton gıdanın yurt içi ve yurt dışında dağıtımını yaptıklarını belirten Banvit BRF Lojistik Direktörü Atakan Sakin, tedarik zinciri süreçlerine yönelik gündemlerindeki en önemli konuların dijitalleşme ve otomasyon yatırımları olduğunu söyledi. 




Kahve Dünyası’ndan doğa dostu araç filosuyla sürdürülebilir yaşama katkı!



Sürdürülebilir bir gelecek için lojistik ağını elektrikli araçlarla yenileyen Altınmarka Grubu markalarından Kahve Dünyası, V Weekend festivalinde birbirinden lezzetli ürünlerini ziyaretçilerle buluştururken, yeni elektrikli araç filosunu da ilk kez görücüye çıkardı. Daha yaşanılır bir dünya için karbon ayak izini azaltma hedefiyle lojistik operasyonunu şehir içi ve fabrikalarında elektrikli araçlarla sağlayan Kahve Dünyası, bu yatırımını sahil bölgelerinde paket servis hizmeti içinde kullanacak.




Zorlu koşullara rağmen ticaret daha hızlı büyüyecek


Yayın: 29-09-2022
Kategori: Lojistik

173 ülkeyi kapsayan ve küresel ticaretteki en önemli trendlerin haritasını çıkaran DHL Ticari Büyüme Atlası, pandemi ve savaş etkisiyle  piyasalarda oluşan kötümserliğe rağmen global ticaretin dirençli olduğuna dair olumlu bir görünüm sunuyor.




Tedarik zincirini yeniden kurgulamak


Yayın: 20-10-2022
Kategori: Lojistik Vizyon

Polat Özcan - Koton Uluslararası Lojistik Grup Müdürü




Yeditepe Taşımacılık, Cumhuriyet Bayramı’nı çalışanlarıyla kutladı



Yeditepe Taşımacılık, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı çalışanlarıyla birlikte görkemli şekilde kutladı. Möwenpick Hotel İzmir’de gerçekleştirilen gala yemeğine katılan Yeditepe çalışanları, Sanatçı İlker Ayrık’ın yarışmasıyla güzel saatler geçirdiler.




Kimya ihracata lojistiğe ağırlığını koydu


Yayın: 21-11-2022
Kategori: Kimya

Yakaladığı performansla ihracatta liderlik koltuğuna oturan Türkiye kimya sektörü, 2030’da 50 milyar dolar ihracat ile küresel pazarda hacmini yüzde birin üzerine çıkarma hedefinde. İhracat başarılarında lojistiğin kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, küresel ölçekte resesyona girildiğini, ancak Türkiye’nin lojistik avantajlarıyla bu süreçten daha az etkilenerek çıkacağını söyledi.