e
Banner

Etiketler: lojistik



Almanya’da lojistik sektöründe 56 bin nitelikli çalışan eksikliği var


Yayın: 31-01-2023
Kategori: Ticari Araçlar

Krone’nin proje ortağı olduğu "Lojistikte kapasite eksikliklerinin iyileştirilmesi" konulu araştırmaya göre Almanya’da lojistik sektöründe yaklaşık 56 bin nitelikli çalışan eksikliği bulunuyor. 




UTİKAD: Deprem için lojistik imkanlar seferber edildi


Yayın: 13-02-2023
Kategori: Lojistik

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD’ın kurduğu Afet Koordinasyon Masası aracılığıyla koordine olan dernek üyeleri, ülkenin dört bir yanından afet bölgesine yardımların ulaştırılması için yoğun çaba gösteriyor. 




Aygaz Dağıtım Ağı Optimizasyonu Projesi



Elifcan Yazgan - Aygaz Tedarik Zinciri Direktörü




EPC Projelerde Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi


Yayın: 24-02-2023
Kategori: Enerji

Yasin Korkmaz  - Maire Tecnimont Türkiye - Shipping & Logistics Manager




Sarp Intermodal'ın yeni CFO'su Aykut Karataş oldu


Yayın: 27-02-2023
Kategori: Lojistik

Sarp Intermodal’da CFO görevine, alanında 40 yılı aşkın deneyime sahip Aykut Karataş getirildi. Karataş, şirket satın almaları ve birleşmeleri konusundaki uzmanlığıyla da biliniyor.




Müge Karahan: Lojistik sektörü kadın istihdamında level atladı



Çobantur Boltas Pazarlama ve Satış Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi Müge Karahan, 22 yıl önce çağrı merkezinde işe başladığı lojistik sektöründe iz bırakan yöneticilerden. Lider olarak insanları yönetmeyi değil, yönlendirmeyi tercih eden Karahan, meslek hayatında en çok değişime ayak direyen sistemler ve insanlarla mücadele ettiğini söylüyor. Karahan, günümüzde C level statülerinde kadın rol modellerin varlığının erkek egemen bir sektör olan lojistikte de değişimin göstergesi olduğunu vurguluyor. 




COLIN’S yılda 70 bin ton sevkiyat yapıyor


Yayın: 22-03-2023
Kategori: Tekstil

26 ülkede 600’ün üzerinde mağazasıyla global moda markası haline gelen Colin’s, hayata geçirdiği “Lojistik Takip Sistemi” ile operasyonel süreçlerde hız ve verimliliği arttırdı. Lojistik dağıtım merkezinde günlük 500 bin mağaza, 15 bin e-ticaret siparişini karşılama kapasitesi ile sürekli büyeme adımları atan marka, yılda yaklaşık 70 bin tonluk sevkiyat gerçekleştiriyor. Colin's Global Lojistik ve Dış Ticaret Grup Müdürü Mehmet Uçkun, 2026 yılına kadar Afrika ve Balkan ülkelerinde agresif bir büyüme hedeflediklerini, bu süreçte lojistik partnerlerinden temel beklentilerinin proaktif yaklaşım ve etkin know-how transferi olduğunu söyledi. 




KOTON, yurt dışı ve e -ticaret lojistiği operasyonlarında yetkinliğini artıracak


Yayın: 23-03-2023
Kategori: Tekstil

Yurt içi ve dışında 500’e yakın mağazası bulunan Türkiye hazır giyim sektörünün öncü markalarından Koton, global operasyonlarını e-ticaret kanalı üzerinden büyütmeyi hedefliyor. Koton Uluslararası Lojistik Grup Müdürü Polat Özcan, bu hedef doğrultusunda tüm lojistik modlarında gelişim planladıklarını ve lojistik iş ortaklarıyla bu doğrultuda çalışmalar yaptıklarını aktarıyor. 




Borusan, 2025’e kadar 39 milyar TL yatırım yapacak


Yayın: 05-05-2023
Kategori: Lojistik

Borusan 2022 yılı sonuçlarını, stratejisini ve gelecek dönem yatırım planlarını açıkladı. 2022 faaliyet döneminde 106 milyar TL ciroya ulaşan Borusan’ın FAVÖK’ü ise 14 milyar TL oldu. Borusan, 2023-2025 döneminde yatırım miktarını 39 milyar TL’ye çıkaracak.




Ford Otosan 'Tedarikçi Sürdürülebilirlik Manifestosu'nu açıkladı


Yayın: 16-05-2023
Kategori: Ticari Araçlar

“Gelecek Şimdi” vizyonuyla ortaya koyduğu uzun dönemli sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda 300’den fazla tedarikçisini 2035 yılına kadar karbon nötr olmaya hazırlayan Ford Otosan “Tedarikçi Sürdürülebilirlik Manifestosu”nu açıkladı. Otomotiv sektörünün dönüşümüne öncü olma hedefiyle çalışmalarını sürdüren Ford Otosan için sürdürülebilirlik artık tedarikçi seçimlerinde bir kriter olacak.