e
Banner

Etiketler: lojistik



Lojistiğin 8. Doğrusu: Sürdürülebilirlik



Emre Can - Lojistik ve Stok Yönetim Müdürü - RAMSEY | KİP (Gürmen Group)




EİB, Güneydoğu Asya'da lojistik merkezi kuracak


Yayın: 21-12-2022
Kategori: Ekonomi Gündemi

EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, pandemi döneminde Türkiye’nin tedarikçi konumuyla yakaladığı başarının sürekli hale getirilmesi için lojistik sektörünün güçlendirilmesinin zorunluluk olduğunu söyledi. EİB olarak İzmir Kemalpaşa’da kurulacak lojistik merkezi için STK’lar ile işbirliği içinde olduklarını belirten Eskinazi, Güneydoğu Asya'da bir lojistik merkezi kurulması için de çalışma yürüttüklerini açıkladı. 




Doğu Karadeniz ihracatçılarının lojistik gündemi yoğun



Sarp Sınır Kapısı’nın artık ihracat hacmini kaldırmadığını vurgulayan DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, çözümün bu kapının kapasitesinin artırılması ve Muratlı Sınır Kapısı’nın devreye alınması olduğunu söyledi. Kalyoncu, ayrıca Samsun demiryolu hattının Gürcistan-Batum Demiryolu hattına bağlanmasının, Samsun-Sarp otoyolunun bir an önce planlanmasının, belirli destinasyonlara düzenli konteyner seferleri konulmasının, Trabzon’dan direkt yurt dışı kargo taşımalarının başlatılmasının ihracat artışına katkı sağlayacağını vurguladı. 




Resesyon krizini fırsata çevirebiliriz


Yayın: 27-12-2022
Kategori: Ekonomi Gündemi

Küresel ekonomilerde resesyon döneminin ardından ihracatta artış yaşanabileceğine dikkat çeken Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, Türk ihracatçısının ve lojistikçisinin doğru pazarda doğru zamanda doğru fiyatla hazır olmasıyla krizin fırsata çevrilebileceğini söyledi. 




LogD, operasyon ağını 24 şehre çıkardı



Lojistik tedarik zincirinin sürdürülebilir markası LogD, Türkiye’de bir ilke imza atarak gerçekleştirdiği Milk Run Yönetim Sistemi’nin operasyon ağını kısa sürede 24 şehre çıkardığını duyurdu. 




Global lojistik servis sağlayıcı HBI, yatırımda rotayı Türkiye’ye çevirdi


Yayın: 17-01-2023
Kategori: Lojistik

Fransız merkezli global lojistik şirketi HBI, üç yıl önce kara, hava, deniz yolu taşımacılığı ve depo-antrepo hizmetleriyle giriş yaptığı Türkiye pazarında kararlı adımlarla büyüyor. Global büyüme hedefleri içinde stratejik öneme sahip olan Türkiye’nin 15 milyar euro ile Fransa’dan sonra en büyük yatırım bütçesine sahip ikinci ülke olduğunu vurgulayan HBI Marmara Bölge Direktörü Ahmet Orman, hedeflerinin 5 bölgede 10 ofise ulaşmak ve yapacakları depo yatırımlarıyla birlikte çalışan sayısını 200’e çıkarmak olduğunu söyledi. 




Globelink Ünimar 2023’te büyümede hız kesmeyecek


Yayın: 18-01-2023
Kategori: Lojistik

Globelink Ünimar, 2023’te yeni yatırım ve açılımlarla her alanda payını artırma hedefinde. Globelink Ünimar İcra Kurulu Komite Üyesi Koray Çıtak, otuz yıla yaklaşan tecrübeleri ve çizilen gelecek perspektifiyle birlikte yeni yılda da organizasyonu güçlendireceklerini ve paydaşlarına destek olmaya devam edeceklerini söyledi.




Arzum’un sürdürülebilir lojistik yolculuğu


Yayın: 18-01-2023
Kategori: Lojistik Vizyon

Gökhan Yılmaz - Arzum Planlama ve Lojistik Grup Müdürü




Millet İttifakı, Ulaştırma, Lojistik ve Gümrükler politikalarını açıkladı


Yayın: 30-01-2023

6 siyasi partinin oluşturduğu Millet İttifakı, Ortak Politikalar Mutabakat Metni’ni açıkladı. 




MSC, Türkiye’yi Batı Afrika’ya direkt servisle bağlıyor


Yayın: 31-01-2023
Kategori: Denizyolu

 MSC, Türkiye’den direkt uğrak yapacağı Batı Afrika limanlarına olan servisini Şubat sonu itibarıyla hizmete sunuyor.