e
Banner

Globelink Ünimar 2023’te büyümede hız kesmeyecek
Globelink Ünimar, 2023’te yeni yatırım ve açılımlarla her alanda payını artırma hedefinde. Globelink Ünimar İcra Kurulu Komite Üyesi Koray Çıtak, otuz yıla yaklaşan tecrübeleri ve çizilen gelecek perspektifiyle birlikte yeni yılda da organizasyonu güçlendireceklerini ve paydaşlarına destek olmaya devam edeceklerini söyledi.




ünimar2022 yılını birçok başarılı projeye imza atarak kapatan Globelink Ünimar, 2023 yılına da yeni proje ve hedeflerle giriyor. 2022 yılında çalışanlarının da katkılarıyla oldukça yoğun bir iş trafiğini yönettiklerini vurgulayan Globelink Ünimar İcra Kurulu Komite Üyesi Koray Çıtak, “2022’de sahip olduğumuz dağıtım ağını genişleterek 100 yeni destinasyonu hizmet ağımıza ekledik. Birleşik Krallık, Lüksemburg, Çin ve Azerbaycan’daki yeni destinasyonlarımızla da hizmet ağımıza önemli bir genişlik kazandırdık. Bu noktada ülkemizin dış ticaretine paralel olarak Avrupa Birliği, Kuzey Amerika ve MENA Bölgesi’ne yoğunlaştığımızı söyleyebilirim. Ayrıca, hizmet kalitemizi nitelik açısından geliştirmek için yeni adımlar attık. Bu adımların karşılığını da müşteri sayısında yakaladığımız yüzde 40’lık artışla aldık” dedi. 
Koray Çıtak, yeni adımlarla hizmet ağlarını genişletmeyi sürdürürken, parsiyel taşımacılıkta direkt konsol hizmeti verdikleri lokasyon sayısını da 90’a çıkardıklarını söyledi. Müşterilerine uçtan uca lojistik hizmet sunabilmek amacıyla İstanbul Büyükçekmece’de bulunan 5 bin metrekarelik yeni depolarının açılışını da yine 2022 içerisinde gerçekleştirdiklerini aktaran Çıtak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yıl almaya hak kazandığımız Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası ile de paydaşlarımıza halihazırda sunduğumuz kaliteli hizmetin gelişimine katkı sağladık. Öte yandan, dijitalleşme çalışmalarımız kapsamında devreye aldığımız iş zekâsı projemiz UNIBOX’ı karar süreçlerimizin daha verimli ve hızlı olması adına kullanıyor, strateji belirleme aşamasında da büyük veriden faydalanıyoruz. Faaliyetlerimizi sürdürürken topluma ve çevreye olan sorumluluklarımızın bilinciyle hareket etmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda yıl içerisinde birçok sivil toplum kuruluşu ile ortak projeler gerçekleştirdik. Bu projelerimize ek olarak 2021-2022 sezonunda FIBA Europe Cup’ı kazanan ve hepimizi gururlandıran Bahçeşehir Koleji Basketbol Takımı’nın sponsorları arasında yer aldık. Faaliyet gösterdiğimiz hemen her alanda büyüme yakaladık. Bu büyümeyi sağlarken de hem farklı sektörlerle temas ettik hem de ülkemizin büyümesine katkı sağladık. Sektörün geleceği adına geliştirdiğimiz Unique Steps projesiyle Atlas Lojistik Ödülleri’nde Jüri Özel Ödülü’nün sahibi olduk. Aynı zamanda Great Place to Work sertifikasını ikinci kez almaya hak kazandık. Globelink Ünimar olarak, çizdiğimiz gelecek perspektifiyle birlikte yeni yılda da organizasyonumuzu güçlendirmeye ve paydaşlarımıza destek olmaya devam edeceğiz.” 
 
DİJİTALLEŞMEDE VİTES ARTIRACAK 
 
Stratejileri belirlerken, plan yaparken ve operasyonları yürütürken büyük bir sorumluluk duygusuyla hareket ettiklerini ifade eden Koray Çıtak, 2023’te de benzer bir anlayışla strateji üretmeyi, lojistik sektörünü desteklemeyi ve hizmet kalitesini artırmayı hedeflediklerini vurguladı. Bu yıl yaptıkları planlar dahilinde yurt içi parsiyel dağıtım ve depolama alanında büyüyeceklerini aktaran Çıtak, “Hizmetlerimizi yeni coğrafyalara ulaştırmak için ekipman yatırımlarımıza da hızla devam ediyoruz. Her zaman olduğu gibi teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bu doğrultuda yeni yılda dijitalleşme alanında vites artırarak yeni yatırımlar yapacağız. Amacımız sektördeki tecrübemiz ışığında uçtan uca, kapıdan kapıya entegre lojistik çözümleri sunmak ve iş süreçlerini daima daha iyiye taşımak. 2023 yılında tüm faaliyetlerimizle pazar payımızı artırmayı amaçlıyoruz” diye konuştu. 
 
‘TÜRK LOJİSTİK SEKTÖRÜ BÜYÜMEYE DEVAM EDECEK’ 
 
Globelink Ünimar İcra Kurulu Komite Üyesi Koray Çıtak, 2023 yılında lojistik faaliyetlerinde global ekonomik konjonktüre ve resesyon beklentisine bağlı olarak yavaşlama yaşanabileceğini söyledi. Türkiye lojistik sektörü için iyimser konuşan Çıtak, şunları aktardı: “Amerika ve Avrupa merkez bankalarının geçtiğimiz yıl uygulamaya başladığı sıkı para politikaları uluslararası ticarette bir miktar daralmaya sebep olabilir. Ticarette yaşanan daralmaların lojistik sektörüne olumsuz etkileri olabiliyor. Ancak Türkiye bulunduğu konum itibarıyla lojistik açıdan birçok avantaja sahip. Dolayısıyla bizlerin, doğru planlamalar eşliğinde yapılacak yeni yatırımlarla yaşanması muhtemelen olumsuzluklardan nispeten daha az etkileneceğini düşünüyorum. Lojistik ve tedarik zinciri sektörünün de ülkemizin büyümesine paralel olarak büyüme göstermesini bekliyoruz. Öte yandan, 2023’te sektörün teknolojiye yaptığı yatırımların artarak devam edeceğini söyleyebiliriz. Yatırımlarla beraber sunulan hizmet kalitesinde de gözlemlenebilir iyileşmeler yaşanacaktır. Teknolojinin, sektörün geleceğini etkileyen önemli faktörler arasında yer aldığını düşünüyoruz. Ayrıca bu süreçte sürdürülebilirlik anlayışı kapsamında iş süreçlerinin çevre dostu bir şekilde gerçekleşmesi adına yapılan çalışmaların da devam ettiğini göreceğiz.”



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat