e
Banner

Etiketler: lojistik



Lojistik sektöründe hedef 100 milyar doları aşmak


Yayın: 16-10-2020
Kategori: Lojistik

UTİKAD 38. Seçimli Olağan Genel Kurulu’nda yönetime aday olan “Geçmişten Geleceğe” ekibi, seçildikleri takdirde hayata geçirecekleri projelerini düzenledikleri basın toplantısıyla açıkladı. Dr. Kayıhan Özdemir Turan, ekip adına yaptığı konuşmada, dünya ölçeğinde yapılan çalışmalarda lojistik sektörünün GSYH içerisindeki payının ortalama yüzde 13 olarak kabul edildiğini belirtti.




Dijital dönüşüme hazır mıyız?


Yayın: 27-10-2020

Dünyada big data, nesnelerin interneti, Blockchain, e-ihracat, robotlaşma gibi konuların üzerinde durulduğu günümüzde lojistik sektörünün bunlardan ayrı hareket edemeyeceğini vurgulayan ATC Grup Genel Müdürü ve UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi Ayşem Ulusoy, “Dijitalleşmenin takipçisi değil, öncüsü olmamız gerekiyor. Bu, sürdürülebilir bir büyüme için de kilit bir unsur” dedi. 




KeyLine’ın mottosu butik ve sürdürülebilir çözümler



Sektörde 11.  yılını geride bırakan KeyLine, lojistiği oluşturan sekiz öğeyi kapsayan hizmet ağıyla, müşterilerinin beklentilerini karşılayan butik ve sürdürülebilir lojistik hizmetler üretiyor. Dr. Kayıhan Ö. Turan, KeyLine’in müşterileriyle sürdürülebilir ilişkiler kurduğunu ve gücünü de yüksek müşteri memnuniyetinden aldığını söylüyor. 




Lojistikte yeni trend "Giyilebilir Cihaz Teknolojileri"



Lojistik sektöründe her geçen gün oyunun kuralları değişiyor. Yeni teknolojik gelişmelerle değişen kurallar lojistik şirketlerini de şekillendirmeye devam ediyor. Lojistikte söz sahibi olmak isteyen oyuncuların sektöre yatırım yapmaları ve gelişen teknolojiyi yakından takip etmeleri önem taşıyor. Son dönemde hızla artan ‘ Giyilebilir Cihaz Teknolojileri ‘ lojistik sektörünün geleceği açısından bir fırsat olarak görülüyor. 




DHL Küresel Bağlantılılık Endeksi 2020 açıkladı



DHL ve New York Üniversitesi Stern İşletme Fakültesi, DHL Küresel Bağlantılılık Endeksi 2020’yi yayınladı. Rapora göre küresel ticarette yeniden güçlü bir sıçrama gerçekleşti ve dünya çapında ekonomiler bu sayede ayakta kalabildi. Uluslararası dolaşım gerçekleştiren kişi sayısı dibe vururken “dijital küreselleşme” büyük bir ivme kazandı. Hollanda, Singapur, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri ve İrlanda gibi ülkeler ise bu trende liderlik ediyor.




Audi, lojistik planlamada Artırılmış Gerçeklik kullanıyor


Yayın: 08-12-2020
Kategori: Otomotiv

Audi, lojistik süreçlerine Artırılmış Gerçeklik – AR (Augmented Reality) teknolojisini dahil ediyor. Lojistikte kullanılacak ve daha önceleri prototiplere göre hazırlanan konteyner ve diğer taşıma ekipmanlarını artık üç boyutlu hologramlar kullanılarak belirleniyor.




Lojistik sektörüne Continental’den tam destek


Yayın: 17-12-2020
Kategori: Lastik

Lojistik ve nakliye sektöründe, taşınan ürünlerin tam zamanında teslim edilmesi büyük önem taşır. Bu sektörde hizmet veren şirketlerin en büyük maliyet kalemleri ise zaman, lastik ve yakıt giderleridir. Continental, ileri teknolojiyle tasarladığı HDR2 ED lastikleri ve ContiPressureCheck ile lojistik sektörüne zaman ve maliyet tasarrufu sunarken, kilometrelerce yol yapan araç sürücülerinin  yolda güvende hissetmelerini sağlıyor.




Aşı için adres kuru buz nakliyatçıları


Yayın: 23-12-2020
Kategori: Dünyadan

Hürriyet Berlin Temsilcisi Celal Özcan’ın sorularını yanıtlayan Türk bilim insanı Uğur Şahin, “Türkiye için yeterli doz depoladık. Aşıların nakliyatında sorun olacağını düşünmüyorum” dedi.




Lojistikte güven yükseliyor


Yayın: 24-12-2020
Kategori: Lojistik

Covid-19’dan etkilenen lojistik sektöründe 2020 umutlu kapanıyor. KPMG Türkiye ve İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi iş birliğiyle hesaplanan Lojistik Güven Endeksi 2021 için olumlu sinyal veriyor.




Pandeminin yıldızı lojistik sektörü ve çalışanları oldu



Pandemi sürecinde lojistik sektörünün tüm bileşenleriyle olağanüstü bir başarıya imza attığını belirten DEİK Lojistik Konseyi Başkanı ve FIATA Kıdemli Başkan Yardımcısı Turgut Erkeskin, “Bu dönemde sektörümüzün dünyada olduğu gibi, Türkiye için de hayati önemde olduğunu gördük. Önümüzdeki 10 yıl içinde ülkemizin en büyük hizmet ihracatçısı sektörü olacak lojistik sektörüne sahip çıkmalı, gelişmesine, büyümesine, kendisini yenilemesine imkan verecek destek ve piyasa koşullarını yaratmalıyız" diye konuştu. Lojistik sektörünün güncel konularıyla ilgili sorularımızı yanıtlayan Erkeskin, yaklaşan UTİKAD seçimlerini de değerlendirdi.