e
Banner

Etiketler: lojistik



Sektörün lojistiğe yatırımı sinerji yaratıyor


Yayın: 22-02-2022
Kategori: e-ticaret

E-ticaret sektöründe faaliyet gösteren firmaların lojistiğe yönelik yatırımlarını değerlendiren ETİD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Ekmekçi, “Bu yönde yapılan yatırımlar sektörün gelişimine katkı sağlıyor. Lojistik alanında hizmet veren şirketler de sistemin getirdiklerinin gerisinde kalmama adına kendilerini geliştiriyor” dedi. 




FLO, omni-stok yöntemiyle online ve offline arasındaki duvarları kaldırıyor


Yayın: 23-02-2022
Kategori: e-ticaret

Çok kanallı bir alışveriş platformu olan FLO, teknoloji yatırımlarıyla adından sıkça söz ettiriyor. Omni-stok yöntemiyle online ve offline kanallarını bütünleştiren FLO Dijital projesiyle, alışveriş deneyimini farklı bir boyuta taşıyan şirket, depolamada otomasyon yatırımları, dağıtımda aynı gün teslimat modelleriyle elini güçlendiriyor. FLO Lojistik Direktörü Serkan Verimli, ana amaçlarının faaliyet gösterdikleri tüm kanallarda müşterilerine tek bir deneyim yaşatabilmek olduğunu söyledi. 




Metal Yapı lojistiği inovatif ve çevreci ortaklarla yürütüyor


Yayın: 18-03-2022
Kategori: Enerji

4 kıtada 1000'den fazla projeyi başarıyla tamamlayan Metal Yapı, yalın ve çevik lojistik yönetimiyle depolama, bekleme, taşıma gibi birçok alanda israfı bertaraf ederken, hizmet alımlarında inovatif ve çevreci şirketlerle yol alıyor. “Proje lojistiğinde imkansız diye bir şey yoktur” diyen Metal Yapı Lojistik Direktörü Aynur Altıntaş Tanaydın, lojistik partnerlerin dinamik ve çözüm odaklı olmasının imkansızı mümkün hale getirdiğini söyledi. 




1915 Çanakkale Köprüsü Ege'nin ihracatını hızlandıracak


Yayın: 18-03-2022
Kategori: Lojistik

“Çanakkale-Gelibolu feribotuna binmek bazen sınır geçmekten uzun sürüyor” diyen Çobantur Boltas’ın Ege Bölge Müdürü Levent Özkuşçu, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün Ege Bölgesi'nin ihracatını hızlandıracağını dile getirdi.




Lojistiğe teknoji ve otomasyon damga vuracak


Yayın: 14-04-2022
Kategori: Lojistik

DHL “Lojistikte İşin Geleceği” Trend Raporu 2. Bölüm yayınlandı: Önümüzdeki yıllara teknoloji ve otomasyon damga vuracak. Tedarik zincirleri, kademeli ve eşitsiz dijital gelişmelerden kaynaklanan yeni talepleri karşılayabilecek şekilde esnek olmalı. Lojistik sektörü, insana dayalı bir iş kolu olmaya devam ediyor: Dijital dönüşümde başarı, liderlik ve iş gücü arasındaki iş birliğine bağlı.




Lojistikte güven 2022'nin ilk çeyreğinde gücünü koruyor


Yayın: 20-04-2022
Kategori: Lojistik

KPMG Türkiye ve İstanbul Üniversitesi iş birliği ile hazırlanan Lojistik Güven Endeksi, bu yılın ilk çeyreğinde 2021 yılının son çeyreğine kıyasla yüzde 2'lik küçük bir düşüş kaydederek 125,47 olarak ölçüldü ve pozitif görünümünü korudu. 




IVECO’nun lojistik gündeminde otomasyon var


Yayın: 24-05-2022
Kategori: Otomotiv

Dünyanın en büyük ticari araç üreticilerinden İtalyan Iveco, Türkiye’ye yılda yaklaşık 6 bin ile 10 bin arasında araç gönderiyor. Nakliye, depolama, gümrükleme süreçlerinde dış kaynak kullanan marka, tedarik zinciri ve lojistikte dijitalleşme süreçlerini hızlandırdı. Iveco Türkiye Ticari Planlama ve Lojistik Müdürü Duygu Dönmez, 2022 yılı için gündemlerinde tüm süreçlerin otomasyonun sağlanması olduğunu söyledi. 




Globelink Ünimar inovatif ve sürdürülebilir projelerle büyüyor


Yayın: 22-06-2022
Kategori: Lojistik

Dijitalleşme ve intermodal taşımacılık alanında inovatif projeleri hayata geçiren Globelink Ünimar, demiryolu taşımacılığında ise Türki Cumhuriyetler’de vagon ve konteyner taşımacılığı alanında faaliyet göstermeyi planlıyor. Şirket, depolama, e-ticaret lojistiği, yurtiçi taşımacılık & parsiyel dağıtım ile katma değerli servislere ağırlık verirken, yurt içi ve yurt dışında network ağını ve hizmet noktalarını arttırmayı hedefliyor. 




Lojistik Vizyon: PepsiCo lojistikte dijitalleşiyor



İrfan Tokpınar – PepsiCo Türkiye Lojistik Müdürü




Alışan Lojistik dijital ve yeşil dönüşüm vizyonuyla sektör dinamiklerine yön veriyor


Yayın: 23-06-2022
Kategori: Lojistik

Ar-Ge merkezlerinde gerçekleştirdiği yatırımlar ve bulut teknolojisine geçiş için başlattığı projeyle dijital dönüşüm yolculuğunu hızlandıran Alışan Lojistik, sürdürülebilirlik alanında ciddi adımlar atıyor. Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan, 2022 yılı için yeni proje ve yatırımlarla 2021’de yakaladıkları yüzde 45’i aşan büyüme trendinin daha fazlasını hedeflediklerini söyledi.