e
Banner

Etiketler: lojistik



LC Waikiki pandemide lojistiği nasıl yönetti?



LC Waikiki Uluslararası Lojistik Direktörü Osman Evren ŞEN, pandemi döneminde tedarik zinciri süreçlerini nasıl yönettiklerini, ne tür tedbirler aldıklarını UTA Lojistik Dergisi’nin Lojistik Vizyon bölümünde anlattı… 




ENERCON’un rüzgarı lojistiği de hareketlendiriyor


Yayın: 26-03-2021
Kategori: Enerji

Rüzgar türbinlerinde teknoloji lideri ENERCON, dünyada 54,5 GW, Türkiye’de ise 2 GW’ın üstünde kurulu gücü sahip. Lojistik süreçlerin sevk ve idaresini kendi uzman kadrosuyla gerçekleştiren, operesyonel süreçlerini ise outsource eden şirket, projeleri içinde lojistiğe %30 civarında pay ayırıyor. Lojistiğin hedeflerine ulaşmada oldukça öneli bir rol oynadığını bu nedenle de birlikte çalıştıkları firmaları taşeron değil, çözüm ortağı olarak gördüklerini belirten ENERCON Türkiye Lojistik Koordinatörü Gurur Türkeri, 2021 yılı lojistik ajandalarının ise oldukça yoğun olduğunu söylüyor. 




Lojistikte ‘hızlı çözüm’ üretenler tercih edilecek


Yayın: 29-03-2021
Kategori: Lojistik

2020’de korona virüsün etkisiyle daralan küresel ticarette ortaya çıkan sorunlar, lojistikte hızlı çözüm üretme becerisini her zamankinden daha çok öne çıkardı. Batu International Logistics Genel Müdürü Efe Göktuna, uluslararası ticaretteki karmaşa ortamının 2021 yılında lojistik sektörü için önemli bir sınav olacağını kaydetti.




DHL Express: E-ticarette büyüme dalgası başladı


Yayın: 30-03-2021
Kategori: e-ticaret

DHL Express’in yeni raporuna göre online B2B ticaret 2027’e kadar yüzde 70’ten fazla artarak 20,9 trilyon dolar seviyelerine ulaşacak (2019’da 12,2 trilyon dolar).  




Kimya sektörü lojistik sorunlara çözüm arıyor



Kimya sektörünün çatı kuruluşu İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) tarafından, kimya sektöründe lojistik ile ilgili yaşanan sıkıntı ve çözüm önerilerinin ele alınması amacıyla webinar düzenlendi. 




Arvato e-ticaret sektörünün başarısına ortak oluyor



E-ticaret sektörüne uçtan uca tedarik zinciri çözümleri sunan Arvato, 2020 yılında 40 milyonun üzerinde siparişi tüketicisine ulaştırdı. Şirket, bugün 176 bin m2’lik alana sahip 7 tesisiyle 40’ın üzerinde markaya hizmet sunuyor. “E-ticaret iş modelinde ‘hizmet’ ürünün bir parçası haline geldi, hatta kimi zaman tercih edilme nedeni oldu” diyen Arvato Supply Chain Solutions Genel Müdürü Umur Özkal, siparişten başlayarak teslimata ve iadeye kadar tüm süreçleri basitleştiren ve kolaylaştıran çözümler sunarak e-ticaret sektörünün büyümesine güçlü bir destek sunduklarını söyledi. 




LC Waikiki dünyaya yılda 600 milyon adet sevkiyat yapıyor


Yayın: 20-05-2021
Kategori: Tekstil

2023 yılında Avrupa’nın en başarılı üç moda perakende markasından biri olmayı hedefleyen LC Waikiki, lojistik yatırımlarını sürdürüyor. Gerçekleştirdikleri yatırımlarla hem daha hızlı hem de israflardan arındırılmış bir sistem kurduklarının altını çizen LC Waikiki Global Lojistik Direktörü Osman Evren Şen, Türkiye’nin ilk yüksek otomasyonlu moda perakende deposuna sahip bir şirket olarak tüm dünyaya günde 1.7 milyon adet, yılda ise 600 milyon adet ürün sevkiyatı yaptıklarını söyledi. 




Colin’s dağıtımda performans düşüklüğüne izin vermiyor


Yayın: 21-05-2021
Kategori: Tekstil

Dünyanın farklı ülkelerinde 600’ü aşkın mağazasıyla hizmet veren Colin’s’in başarısında tedarik zinciri ve lojistik süreçler önemli bir rol oynuyor. “Tedarik zinciri Colin’s için fark yaratan ve içyapıda geliştirilmiş özel yazılımlarla desteklenen stratejik bir süreç” diyen Colin’s Lojistik ve BT Direktörü Ergin Erşin, hizmet aldıkları firmaları geliştirdikleri özel bir şartnameyle seçtiklerini, bu nedenle genel geçer hizmet veren ya da belirli standartları sürekli sağlayabilmekten uzak firmalarla çalışmadıklarının altını çizdi. 




Narkonteks depolamada kapasite büyütecek


Yayın: 25-05-2021
Kategori: Tekstil

Türk tekstil sektörünün global arenadaki temsilcilerinden Narkonteks, ağırlıklı olarak karayolunu kullanarak yılda 15 milyon adetin üzerinde ürün sevkiyatı gerçekleştiriyor. Pandemi döneminde tedarik zinciri süreçlerinin test edildiğini vurgulayan Narkonteks Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Toygar Narbay, şirket olarak bu dönemde 7 bin m2’lik yeni bir depo yatırımı yaptıklarını, 2022’de depolama alanlarını 20 bin m2’ye çıkaracaklarını söyledi. 




Hepsiburada inovatif modellerle lojistikte çıtayı yükseltiyor



Online alışveriş sektörünün gelişimine liderlik eden markalardan Hepsiburada, lojistik alanında geliştirdiği Hepsilojistik, Hepsijet, Hepsiexpress, Hepsimat ve Two Man Handling Projesi gibi inovatif hizmet modelleriyle yarışta farkı açıyor. “Lojistik e-ticaretin omurga kemiği” diyen Hepsiburada Operasyon Grup Başkanı Taner Timirci, lojistik alanında geliştirdikleri çözümlerle pandemi döneminde müşteri memnuniyetinde ’lik bir artış yakaladıklarını, bu kapsamda yenilikçi çözümler üretmeye devam edeceklerinin altını çizdi.