e
Banner

Etiketler: lojistik



Lojistik Vizyon: Boyner'in hedefi bir saatte teslimat


Yayın: 19-11-2021
Kategori: Lojistik Vizyon

Boyner Büyük Mağazacılık Lojistik Genel Müdür Yardımcısı Anıl Haşimoğlu: 2022 yılının ilk çeyreğinde 1 saatte teslimat hedefi ile hızlı teslimat modelimizi kademeli olarak hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu yeni deneyimimiz ile Türkiye’de ve dünyada yeni trend olan online hızlı market teslimat modelinin dünyada benzeri olmayan moda versiyonunu hayata geçireceğiz. Odağımıza teknoloji ve müşteri mutluluğunu aldığımız yenilikçi, ezber bozan projelerimize önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz.”




Betek Boya demiryolu taşımacılığını yakın markaja aldı


Yayın: 23-11-2021
Kategori: Kimya

Dekoratif boya ve yalıtım sistemleri sektörünün öncü oyuncularından Betek Boya, yılda 33 bin aracın üzerinde sevkiyat yapıyor. “Lojistik; Betek’de tedarik zincirinin müşteriye en yakın organı olarak konumlandırılmış durumda” diyen Betek Boya Planlama ve Lojistik Direktörü Sacit Tekin, karayolu, denizyolu ve intermodal taşımacılığın yanı sıra taşımalarda demiryolunun kullanılmasına yönelik gerek şirket içinde gerekse de lojistik iş ortaklarıyla çalışma yürüttüklerini söyledi. 




Dow lojistikçilere müşteri değil partner oluyor


Yayın: 23-11-2021
Kategori: Kimya

Dow Türkiye, lojistik alanda ciddi satınalımlar yapıyor. “Lokal ve uluslararası lojistik şirketleriyle uzun yıllardır süregelen iş birliklerimiz mevcut. Lojistik firmalarıyla, müşteri – tedarikçi ilişkisinden ziyade partner olmayı tercih ediyoruz” diyen Dow Türkiye Lojistik Müdürü Emrah Çakmak, sürdürülebilirlik ve dijitalleşmenin,  lojistikte uzun vadeli stratejilerinin yapı taşını oluşturduğunu söyledi. 




UTİKAD Mersin'de üyeleriyle buluştu


Yayın: 03-12-2021
Kategori: Lojistik
Etiketler: lojistik mersin utikad

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, üye buluşmalarının ikincisini Mersin’de gerçekleştirdi. UTİKAD Heyeti, 30 Kasım 2021 Salı günü Mersin HiltonSA’da üyeleriyle bir araya geldi.
 




Adil Pelister: Navlun krizi rekabet gücümüzü düşürüyor


Yayın: 23-12-2021
Kategori: Kimya

Kimyevi maddeler ve mamulleri sektörü ihracatta yüzde 80 oranında denizyolunu kullanıyor. Bu dönemde sektör olarak konteyner ve gemi bulma konusunda sıkıntılar yaşarken, navlun fiyatlarının 3-4 katına çıktığını vurgulayan İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, “Lojistikte yaşanan aksamalar rekabet gücümüzü düşürüyor” dedi. 




Ege ihracatçısı denizyolu taşımacılığında yeni çözümler bekliyor


Yayın: 23-12-2021
Kategori: Denizyolu

2021 yılı Ocak-Şubat döneminde 200’ün üzerinde ülke ve bölgeye 14 milyar 766 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren Ege ihracatçılarının lojistik gündeminde denizyolu taşımacılığı ve Kemalpaşa Lojistik Köy projesi var. Lojistik köy projesinin bölgedeki limanların verimli kullanılmasına katkı sunacağını belirten EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, ayrıca Alsancak Limanı’ndan Ro Ro seferlerinin artırılmasının ve büyük tonajlı gemilerin girebileceği yatırımlar yapılmasının ihracatın gelişimine katkı sunacağını söyledi. 




Decathlon’un Değer Zinciri


Yayın: 23-12-2021
Kategori: Lojistik Vizyon

Emirhan ARSLAN - Decathlon Türkiye Uluslararası Lojistik ve Gümrük Lideri




DHL “Lojistikte İşin Geleceği” Trend Raporu’nu yayınladı


Yayın: 18-01-2022
Kategori: Lojistik

DHL, iş gücünde dijitalleşme ve dönüşümün kilit unsurlarına dikkat çeken “Lojistikte İşin Geleceği” Trend Raporu’nu yayınladı. Yaşlanan iş gücü ve buna bağlı iş gücü sıkıntısı, tedarik zincirlerini küresel ölçekte etkiliyor. Y ve Z kuşağı, daha anlamlı amaçlara hizmet eden, daha az tekrarlayan göreve ve daha esnek çalışma ortamına sahip işler arıyor. Her 10 lojistik çalışanından 9’u teknolojinin son 5 yılda yaptıkları iş açısından faydalı olduğuna ve önümüzdeki 10 yılda da böyle olmaya devam edeceğine inanıyor ancak %50’den fazlası teknolojiyi hala potansiyel bir tehdit olarak görüyor.




FLO, lojistik ekosistemini yeniden kurguluyor


Yayın: 20-01-2022
Kategori: e-ticaret

Çok kanallı alışverişin devi FLO, belirlediği hedeflere göre lojistik süreçlerini yeniden dizayn ediyor. FLO Mağazacılık E-Ticaret ve Uluslararası Lojistik Direktörü Duygu Dökmecier, bir yandan Türkiye’de başarılı bir şekilde uyguladıkları omnichannel yapısını yurt dışı operasyonlarına da entegre ederken, diğer yandan iyi çalışan, verimli ve stokların çok iyi takip edildiği, teknolojiyle bütünleşik ve güvenilir bir lojistik ekosistemi kurguladıklarını söyledi. 




Hepsiburada inovatif projelerle lojistikte alışkanlıkları değiştiriyor



Türkiye’de e-ticaretin gelişmesine büyük katkı sunan Hepsiburada, depolama, dağıtım ve teslimatta geliştirdiği inovatif projelerle lojistik hizmetlerde de çıtayı yükseltiyor. Hepsiexpress ile anında market teslimatı, HepsiLojistik ile uçtan uca depo yönetimi, HepsiJet ile yeni nesil taşımacılık hizmeti sunan şirket, depolama operasyonlarını otomasyon ve inovasyona dayalı yürütüyor. Hepsiburada Operasyon Grup Başkanı Mehmethan Yallagöz, “Yeni yatırımlar ve iş birlikleriyle, sektörün ilklerine imza atmaya devam edeceğiz” dedi.