e
Banner

Etiketler: lojistik



Moskova’da düzenlenecek LOGISTIKA EXPO fuarında lojistik firmaları için yeni fırsatlar


Yayın: 18-01-2024

Uluslararası lojistik, taşımacılık, depolama teknolojisi ve ekipmanları fuarı Logistika Expo 28-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında Moskova Crocus Expo Fuar Alanında 1 ve 4 nolu salonlarda düzenlenecek. 




Lojistikte performansta muhteşem yedili!



Cüneyt KOZLUCA - Tedarik Zinciri ve Lojistik Profesyoneli




E-ihracattaki artış lojistik faaliyetlerinin önemini artırıyor


Yayın: 29-01-2024
Kategori: e-ticaret

E-ihracat faaliyetlerinde yaşanan artış Türkiye’nin dünya pazarındaki konumunu güçlendiriyor. Dijital ihracattaki büyüme sektör hacmini büyütürken müşteri taleplerini de paralel oranda etkiliyor. Lojistik faaliyetleri ise ürünlerin müşteriye ulaştırılması aşamasında kilit noktada yer alıyor. Globelink Ünimar İcra Kurulu Başkanı Fatih Baş, e-ihracatta lojistik faaliyetlerinin öneminin altını çizerken iki sektörün de karşılıklı olarak birbirini desteklediğini vurguladı.




Asil Transport Co, bilgi teknolojileri ve yapay zekaya yatırım yapıyor



Lojistik sektörünün yapay zeka, yazılım ve BT uygulamaları ile daha da gelişeceğini söyleyen Asil Transport Co. Genel Müdürü Armağan Şahin, “Teknolojik altyapısını tamamlayan lojistikçiler kazanacak. Teknolojiye yatırım yapmayan lojistikçilerin ayakta kalamayacağını öngörüyorum” dedi.




CEVA Logistics, Scuderia Ferrari ile iş ortağını güçlendiriyor


Yayın: 19-02-2024
Kategori: Lojistik

CMA CGM Grubunun iştiraklerinden CEVA Logistics, Grand Prix etkinliklerinin yanı sıra GT yarışları ve Ferrari Challenge etkinlikleri sırasında Scuderia Ferrari'nin yarış arabalarına ve ekipmanlarına yönelik tüm lojistik hizmetleri sağlamaya devam etmek üzere çok yıllık yeni bir sözleşme imzaladı.




Nilgün Keleş: Kadınlar lojistik sektörüne yeni bir ufuk açabilir


Yayın: 07-03-2024
Kategori: Lojistik

Lojistik sektörü, geleneksel olarak güçlü bir erkek egemenliğine sahip bir alan olarak öne çıkıyor. Araştırmalara göre Türkiye lojistik sektöründe çalışan kadınların oranı sadece yüzde 9,1. AB ülkelerinde ise bu oran yüzde 22 seviyesinde.  Türkiye, OECD ülkeleri içinde istihdamda kadın-erkek arasındaki farkın en yüksek olduğu ülke konumunda. Sadece sektörde değil, Türkiye genelinde kadın çalışan oranının en fazla olduğu şirketlerden biri olan Sertrans Logistics'in Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Keleş, lojistik sektöründe kadın istihdamının artırılması için yapılması gerekenleri anlatıyor; kadınlar lojistik sektörüne yeni bir ufuk açabilir diyor.




DB Schenker Arkas geleceği eşit fırsatlar üzerine kuruyor


Yayın: 20-03-2024
Kategori: Lojistik

Kariyer hayatında kolay olanı değil doğru olanı yapmayı seçen DB Schenker Arkas Mali İşler Grup Müdürü (CFO) Elif Gamze Görer, “Siz kendinize nasıl bir hayatı layık görüyorsanız bu yönde attığınız her kararlı adımla cam tavanları deler geçersiniz” dedi. DB Schenker Arkas’ta kadın erkek çalışan oranının birbirine çok yakın olduğunu belirten Görer, sundukları eğitimlerle kadınlara daha önce varolmadıkları alanlarda fırsat sunduklarını söyledi. 




Gensenta İlaç tedarik zinciri performansını yeni seviyelere çıkaracak



Eczacıbaşı satın alması sonrası tedarik zinciri süreçlerini yeniden yapılandıran Gensenta İlaç, SAP ve Yapay Zeka gibi teknolojik çözümlere yaptığı yatırımlarla daha sürdürülebilir ve efektif bir süreç yönetimi oluşturmayı hedefliyor. Yılda yaklaşık 15 bin tonluk bir sevkiyatı yönettiklerini belirten Gensenta İlaç Tedarik Zinciri Direktörü Berkay Bozkuş, regülasyonlara uyum ve hizmet kalitesine göre seçtikleri lojistik iş ortaklarıyla bütünleşik ve sürdürülebilir çözümler dizayn ettiklerini söyledi. 




Dünya e-ticaret pazarının büyüklüğü 2023’de 6 trilyon doları geçti


Yayın: 25-03-2024
Kategori: e-ticaret

Dünya e-ticaret pazar büyüklüğü 2023’de 6 trilyon Doları geçti. Birçok ülkede e-ticaret pazarında yıllık büyüme %20’lerin üzerinde seyrediyor.




IFCO'nun lojistik süreçleri CEVA Lojistik'e emanet


Yayın: 16-04-2024
Kategori: Lojistik

CEVA Lojistik, yeniden kullanılabilir ambalaj çözümlerinin önde gelen küresel tedarikçisi IFCO ile Dilovası Tesisi'nden FTL çıkışları ve market dağıtım merkezlerinden kasaların toplanması ve iadesi konusunda işbirliği yaptı.