e
Banner

Etiketler: eşitlik



Lojistik kadınlarla güçleniyor!


Yayın: 22-03-2021
Kategori: Lojistik

Lojistik dünyasında üstlendiği farklı görevlerle sektörün gelişimine büyük katkı sağlayan kadın yöneticilerden ATC Grup Genel Müdürü ve UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi Ayşem Ulusoy, liderliğini üstlendiği Önce UTİKAD Ekibi ile derneğin yönetimine talip. Seçilirse UTİKAD’da ikinci kez kadın başkan dönemini başlatacak olan Ulusoy, lojistik sektöründe kadına duyulan güveni ve verilen değeri pekiştirecek. 




Kadınlar için lojistik kaçırılmayacak bir sektör



Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan, lojistik sektöründe etkili kadın yöneticilerden biri. Aileden lojistikçi olan Alışan, 26 yıldır sektöre hizmet ediyor. İşini sahiplenen kadınlar için lojistik sektöründe yer almanın kaçırılmaması gereken bir fırsat olduğunu belirten Alışan, “Kadınlar, güçlü önsezileri, sorumluluk duyguları, kolay iletişim kurmaları ve sabırlarıyla iş dünyasında avantaj sağlıyor” dedi. 




İş hayatında kadın olmayı zorluk olarak görmedim


Yayın: 22-03-2021
Kategori: Lojistik

Borusan Lojistik'te Forwardingden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Esen Öz Tekayak, turizm yerine lojistik sektörünü seçen, kariyer yolculuğu boyunca “bilmiyorum, öğretebilir misiniz” demekten hiç çekinmeyen, yönetici olmak yerine rol model, öğretici ve arkadaş olmayı tercih eden başarılı bir iş kadını. Sektörde 23 yıllık bir tecrübeye sahip Öz Tekayak, “İş hayatında hiçbir zaman kadın olmayı bir zorluk olarak görmedim” dedi. 




DB Schenker Arkas geleceği eşit fırsatlar üzerine kuruyor


Yayın: 20-03-2024
Kategori: Lojistik

Kariyer hayatında kolay olanı değil doğru olanı yapmayı seçen DB Schenker Arkas Mali İşler Grup Müdürü (CFO) Elif Gamze Görer, “Siz kendinize nasıl bir hayatı layık görüyorsanız bu yönde attığınız her kararlı adımla cam tavanları deler geçersiniz” dedi. DB Schenker Arkas’ta kadın erkek çalışan oranının birbirine çok yakın olduğunu belirten Görer, sundukları eğitimlerle kadınlara daha önce varolmadıkları alanlarda fırsat sunduklarını söyledi. 




Müge Karahan: Lojistik kadının çözüm bulma becerisi üzerinden yükselecek


Yayın: 21-03-2024
Kategori: Lojistik

Lojistik sektörünün daha fazla kadın bakış açısından faydalanmaya ihtiyacı olduğunu vurgulayan Boltas Satış, Pazarlama ve Müşteri Deneyimi Direktörü & İcra Kurulu Üyesi Müge Karahan, kadınların ise kariyer yolculuklarında en iyi bildikleri şey olan çözüm bulma becerisini harekete geçirerek ayrışacaklarını söyledi. 




Mars Logistics’te kadınların yolu her alanda açık


Yayın: 22-03-2024
Kategori: Lojistik

Eşitliğin Cinsiyeti Yoktur projesiyle şirket içi ve dışında toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda güçlü bir farkındalık yaratan Mars Logistics, kadın tır sürücü sayısını 30’a çıkardı. Mars Logistics İnsan Kaynakları Direktörü Nihal Kansu, 2023’te şirket bünyesinde yeni istihdamda kadın çalışan oranını %34’e yükselttiklerini, 2024’te bu oranı yüzde 10 artırmayı hedeflediklerini söyledi.