e
Banner

Etiketler: lojistik



KPMG ve TIRPORT'tan lojistik sektörünün geleceği için dev iş birliği


Yayın: 01-07-2022

KPMG ve TIRPORT tüm üreticileri, lojistik firmaları ve KOBİ'leri yüksek teknolojiyle buluşturacak önemli bir iş birliğine imza attı.




Banvit BRF Lojistik Direktörlüğü görevine Atakan Sakin atandı


Yayın: 07-07-2022

Gıda sektörünün önde gelen şirketlerinden Banvit BRF’nin Lojistik Direktörlüğü’ne Atakan Sakin atandı.




Bulung Logistics, 320 milyon lira yatırım yapacak


Yayın: 10-08-2022

Bulung Logistics’in Türkiye’deki cirosu bu yılın ilk yarısında yüzde 140 büyüdü. Bulung Logistics Türkiye Genel Müdürü Savaş Kasap, bu ülkeden kazandıklarını bu ülke için harcayacaklarını, 2024 sonuna kadar 320 milyon liralık yatırım yapacaklarını açıkladı.




Optiyol yerli rota optimizasyon çözümlerini global sahaya taşıyor



Bulut tabanlı yeni nesil rota optimizasyonu çözümleri sunan Optiyol, teknoloji ihraç eden yerli bir firma olma yolunda ilerliyor. Sunduğu çözümlerle işletmelere yakıt maliyetleri, filo yönetimi, zamanında teslimat konusunda ciddi oranda verimlilik sağlamanın yanı sıra müşteri memnuniyeti ve sürdürülebilirlik hedeflerine de katkı sunan şirket, Türkiye, Amerika, Fransa, Güney Kore, Birleşik Arap Emirlikleri’ne ek olarak yakında daha fazla ülkede faaliyet göstermeyi hedefliyor. 




TruKKer, doğu ile batı nakliye ağının dijital gücü olma hedefinde



Bir yıl gibi kısa bir sürede Türkiye’de 81 şehre, yurt dışında 42 ülkeye ulaşan dijital nakliye ağı TruKKer, yurt içinde ve dışında yeni ofisler açmaya hazırlanıyor. TruKKer Türkiye Genel Müdürü Hakan Arıkan, sundukları güvenilir, yararlı ve ucuz çözümlerle güçlü oldukları Orta Doğu coğrafyasıyla birlikte Çin, Hindistan gibi ülkeleri batı ile bağlayan lojistik ağının en büyük dijital platformu olmayı hedeflediklerini söyledi. 




Kahve Dünyası sevkiyatta bölgesel modele geçecek


Yayın: 19-08-2022
Kategori: Gıda

2025 yılına kadar Türkiye’de 500, yurt dışında ise 200 mağaza açmayı hedefleyen Kahve Dünyası, tedarik zinciri alanında dijitalleşme, online depo ve elektrikli araç yatırımlarıyla sürdürülebilirlik adına ciddi adımlar atıyor. Birkaç yıl içinde tüm filoyu elektrikli araçlara döndüreceklerini belirten Kahve Dünyası Satın Alma ve Tedarik Zinciri Müdürü Ali Uçur, sevkiyatlarda ise merkezi sistemden bölgesel bazlı modele geçmek için adımlar atacaklarını açıkladı. 




Kılıç Deniz'de ihracatın yüzde 25'i hava kargoda


Yayın: 19-08-2022
Kategori: Gıda

Su ürünleri yetiştiriciliğinde dünyanın önde gelen firmaları arasında bulunan ve 60’tan fazla ülkeye ihracat yapan Kılıç Deniz, havayolu ihracatında sektörüne öncülük ediyor. 16 yıl önce 10 kg balık ihracatıyla başlattıkları yolculuğun bugün Türkiye su ürünleri sektörü için yılda 20 bin tona ulaştığını vurgulayan Kılıç Deniz Gümrük ve Lojistik Müdürü Ali Sarıman, açılan her yeni destinasyona mutlaka ürün gönderdiklerini ve pazar oluşana kadar sevkiyatların rutin olarak devam ettiğini söylüyor. 




Horeca Sektörünün Gelişen ve Büyüyen Yüzü: Migros Toptan


Yayın: 19-08-2022
Kategori: Gıda

Utku GENÇ - Migros Ev Dışı Tüketim Tedarik Zinciri & Lojistik Operasyonlar Grup Müdürü 




HAVAŞ depolamadaki talebe kapasite artışıyla cevap verecek!


Yayın: 19-08-2022
Kategori: Havayolu

Havaş, yük taşıma ve antrepo hizmetleri alanında büyümesini sürdürüyor. İstanbul Havalimanı’nda 12 milyon avroluk yatırımla kurdukları tesisle kargo kabul ve teslim alanlarını 10 kat, ısı kontrollü bozulabilir kargo depolama alanlarını 4 kat büyüttüklerini belirten Havaş Antrepo Koordinatörü Turhan YEŞİL, bu yıl için tesiste 2019’a göre yüzde 40’lık bir kapasite artışı öngördüklerini aktardı. YEŞİL, dijitalleşme alanında gündemlerinde giyilebilir teknolojiler olduğunu söyledi. 




Lojistik sektörü pozitif görünümünü koruyor


Yayın: 26-08-2022
Kategori: Lojistik

KPMG Türkiye ve İstanbul Üniversitesi iş birliği ile hazırlanan Lojistik Güven Endeksi, 2022 yılının ilk çeyreğine kıyasla yüzde 6'lık hafif bir düşüş kaydetse de 118,08 olarak ölçülerek pozitif görünümünü sürdürdü.