e
Banner


DFDS tüm süreçlerini teknolojiyle besliyor
DFDS, çağın gereklerine uygun olarak hayata geçirdiği teknoloji yatırımları ile de sektöre öncülük ediyor. İstanbul’da bulunan teknoloji geliştirme merkezinde 9 farklı ekiple, 30'dan fazla farklı yazılım dili ve platformu kullanarak ürün geliştiren şirket, Pendik Limanı’nda otomatik park etme sistemiyle operasyonlarına hız kazandırdı. 




dfdsTüm dünyada hız kazanan dijitalleşme süreci, lojistik sektöründe büyük önem kazanmış durumda. DFDS Akdeniz İş Birimi de bu dönüşüme ayak uydurabilme vizyonuyla tüm süreçleri dijital çözümlerle standardize ediyor. Teknolojik çalışmaların kalbinin attığı yer ise DFDS’nin İstanbul’da bulunan teknoloji geliştirme merkezi “DFDS Development Center İstanbul”. Merkezde, çeşitli alanlarda yazılım geliştirme çalışmaları yürütülürken, 30'dan fazla farklı yazılım dili ve platformu kullanılarak ürünler geliştiriliyor. 
 
FARKLI UZMANLIK ALANLARINDA 9 FARKLI EKİP
 
DFDS’nin teknoloji ve yazılım geliştirme merkezi, organizasyonel sorumlulukları yatay bir şekilde yönetmek amacıyla Chapter Lead ve Scrum Masterlardan oluşan bir yapıya sahip. 
Farklı uzmanlık alanlarında görev yapan 9 farklı ekip, mobil uygulama geliştirme, kurumsal kaynak planlaması (ERP) çözümleri, deniz taşımacılığı ve liman İşletim çözümleri, intermodal taşımacılık çözümleri, depolama çözümleri, çalışanlar ve müşteriler için sistem entegrasyon çözümleri gibi çok geniş bir yelpazede çalışmalar yürütüyor. 
 
PENDİK LİMANI'NDA OTOMATİK PARK ETME SİSTEMİNE GEÇTİ
 
DFDS’nin teknoloji alanındaki uygulamaları içinde “GTMS" (Terminal Yönetim Sistemi) özel bir yere sahip. DFDS Akdeniz İş Birimi, dijitalleşme stratejisi doğrultusunda GTMS sistemini 14 Kasım 2022 tarihinden itibaren Pendik Limanı’nda faaliyete geçirerek operasyonlarına hız kazandırdı. Sistem sayesinde limana giriş yapan her araç kayda alınıyor ve taşıdığı yük tipine göre araca sistem tarafından otomatik olarak bir park pozisyonu atanıyor. Ayrıca günlük Ro-Ro seferleri kaç yükün rezervasyonlu olduğu, araçların kaçının sahada olduğu veya ne kadarının henüz limana giriş yapmadığı gibi detaylar görüntülenebiliyor. 
Bu bilgilere göre yükleme planları sistem üzerinden pratik bir şekilde oluşturuluyor. Yeni sistemle sahada faaliyette olan terminal traktörleri ve konteyner elleçleyen CRS (Container Reach Stacker) araçlarını kullanan operatörler, araçlarındaki tabletlerle GTMS tarafından iletilen iş emirleri ile üniteleri bulundukları park pozisyonlarından alarak gemiye yüklüyor.
 
OPERASYONLARA HIZ KATAN ÇEVRECİ TEKNOLOJİ
 
DFDS Akdeniz İş Birimi Operasyonlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Kemal Bozkurt da konu hakkında şu bilgileri verdi: “Terminale giriş yapan araçların nereye park edeceğini göstermekle başlayan ve operasyonlarımıza her aşamada hız katan GTMS uygulaması sayesinde zaman ve yakıt tasarrufu sağlanıyor. Bu süreçte limandaki trafik yoğunluğumuz ve buna bağlı olarak CO2 salınımı da azaldı. GTMS bu yönüyle, DFDS’nin sürdürülebilirlik ve çevre vizyonunu da destekleyen bir sistem.” 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat