e
Banner


Jennifer Lopez’in lojistiği de şovu kadar hareketli!
7 yıl aradan sonra yeniden Türkiye'de konser veren dünyaca ünlü ABD'li şarkıcı Jennifer Lopez’in, muhteşem dansları ve göz alıcı kostümlerinin yanı sıra lojistikte yarattığı hareketlilikle de akıllarda kaldı. Lopez ve ekibi iki özel uçakla Türkiye’ye geldi. Konser için gerekli olan 8 tır ve 4 kamyon dolusu malzeme İstanbul’dan Antalya’ya taşındı. Lojistik ayağında 3 ayrı ekip, 6 gün süren sahne kurulumunda 120 kişi çalıştı.




jennifer_lopez_konserDünyaca ünlü ABD'li şarkıcı Jennifer Lopez, 6 Ağustos'ta Antalya'da verdiği konserle 2019 yılına damgasını vurdu. 'It's My Party' turnesi kapsamında Rusya'nın başkenti Moskova'daki konserin ardından 95 kişilik özel ekibiyle Antalya’ya gelen Lopez’in Belek'teki Regnum Carya Otel'de verdiği konserin lojistik süreçleri de özel bir ilgi uyandırdı. Lopez ve ekibi Türkiye’ye 2 uçakla gelirken, sahnede kullanılan malzemeler Türkiye’den tedarik edildi. 8 tır ve 4 kamyonluk malzeme İstanbul’dan Antalya’ya getirildi. Sahne 120 kişilik bir ekip tarafından 6 günde kuruldu. Dekor ve sahne kıyafetleri 2 büyük kulis odasını doldurdu. Antalya'da 3 gece geçiren Lopez, 5 yatak odası ile özel havuzu ve helikopter pisti bulunan, kurşungeçirmez camla kaplı 3 katlı villada kaldı. Yaklaşık 2 saat sahnede kalan ve 7 kez kıyafet değiştiren Lopez, bu yıl listeleri altüst eden yeni şarkısı 'Medicine'nın yanı sıra 'On The Floor', 'Aint It Funny', 'Love Don't Cost a Thing'in de yer aldığı tüm hit şarkılarını seslendirdi. Muhteşem dansları ve birbirinden göz alıcı sahne kostümleriyle konseri izlemeye gelen 2 bin kişiyi büyüleyen Lopez, kızı Emme Anthony'le düet yaparak hayranlarına büyük bir sürpriz yaptı. Konserin organizasyonunu daha önce birçok dünya starını Türkiye'ye getiren TemaCC şirketi üstlendi. TemaCC CEO’su Taylan Özcan, konserin lojistik perde arkasını UTA Lojistik’e anlattı. 
 
İKİ UÇAKLA GELDİ 
Jennifer Lopez ve ekibi Antalya’ya nasıl geldi? 
Lopez ve 95 kişiden oluşan kalabalık ekibi kiralanan 2 adet Boing 737-500 tipi charter uçakla Türkiye’ye geldi. Gerekli evrak ve izinleri alınan uçaklardan biri İstanbul’a diğeri ise Antalya’ya indi. Malzemelerin gümrükleme işlemleri sağlandıktan sonra Antalya’daki otele varışları sağlandı. Konser bittikten sonra da aynı şekilde ülkemizden çıkış yaptılar. 
 
Lopez’in özel istekleri oldu mu?
Sanatçıların sahne ya da kuliste belirli ihtiyaçları doğrultusunda önceden gönderdikleri bir liste olur. Jennifer Lopez için de bu listeye göre hazırlıklarımızı tamamladık. Sahne Lopez için özel tasarlandı. Stadyumlarda verilen konserler için yapılan hazırlıklardan farklı olarak daha küçük ölçekli olarak Regnum Carya sahnesi olarak tasarlandı ve Catwalk alanı oluşturuldu. Şovun aksamadan ilerlemesi, teknik ekipman ve kalabalık ekibin ağırlanabilmesi için sahne üstüne 3 adet küçük kulis kuruldu. 
 
Sahnede kullanılan malzemeler nereden nasıl getirildi? 
İstanbul’a inen uçaktaki malzemeler Atatürk Havalimanı’ndan 1 kamyonla Antalya’ya, Antalya Havalimanı’na inen uçaktaki malzemeler yine 1 kamyonla otele taşındı. Ses – ışık – görüntü – truss ve pyro teknik tedariği Türkiye’den sağlandı. 8 tır ve 4 kamyonluk malzeme İstanbul’dan Antalya’ya getirildi. 
 
Hangi lojistik şirketleriyle çalışıldı?
Gümrükleme işlemlerinde İmer Gümrük Müşavirliği, depolama ve taşıma işlemlerinde İmer Group’tan hizmet alındı. 
 
SAHNE KURULUMU ALTI GÜN SÜRDÜ 
Sahnenin kurulumunda kaç kişilik bir ekip çalıştı? Sahne ne kadar sürede hazırlandı? Taşınması en zor malzeme ne oldu?
Sahne kurulumu için konserden 6 gün öncesinde çalışmalara başlandı. Kurulumunda ise toplamda 120 kişi çalıştı. Jennifer Lopez’in ekipmanları arasında medya server, ağırlık ve performans içindeki kritik malzemeler olmasından dolayı taşınma sırasında bizleri uğraştırdı. Dekor ve sahne kıyafetleri 2 büyük kulis odasını doldurdu. Jennifer Lopez, sahnede performansı sırasında 7 kez kıyafet değiştirdi. Dansçıları da bir o kadar kıyafet değişikliği yaptı. Taşıma sırasında tek sıkıntımız medya server ile ilgiliydi. Çok büyük olduğu için uçağın bagajına sığmadı ve uçağın ön koltukları sökülerek taşındı, bu da ilginç bir anı oldu bizim için.
 
Kurulum ya da malzemelerin taşınması sırasında olumsuzlukların önüne nasıl geçtiniz? 
Planlama bir konserin başarılı geçmesi için en önemli konudur. Bu nedenle aylar öncesinde başlayan yazışmalarla, sanatçının istediği ekipmanları analiz ettik. Bunları Türkiye’de yer alan malzemelere uyarladık ve prodüksiyon menajerleri ile yazışmasını yaptık. Teknik tedarikçilerimizle zamanında iletişime geçerken, özellikle malzemelerin titizlikle taşınması ve sigortalanması konularında hassas yaklaştık. Türkiye’de işinin en profesyoneli firmalar ve elemanlar ile çalıştık. Profesyonel ve işine özen gösteren insanlarla çalışmak sonucun başarılı olmasındaki en önemli etken olduğu düşüncesindeyiz. 
 
Etkinlik lojistiğinin olmazsa olmazları neler?
Yurt dışından getirilen malzemelerin Ata Karnesi evrağının eksiksiz hazırlanmış olması ve çok iyi uluslararası tecrübesi olan lojistik bir partnerle süreci ilerletmeniz, lojistik sürecinin olmazsa olmazıdır. Lojistiği birçok firma yapabilir, hem ilişkiler hem de işbirliğiyle krizin hissedilmeden çözümlenmesi bir organizatör için en önemli kazançtır. Bu noktada lojistik ve gümrük partnerimiz hem kriz olabilecek noktaları önceden görüp, belirlemede, hem de operasyonel olarak işin tamamen üzerinde olmasından dolayı doğru bir tercihti.
 
Taylan_ÖzcanÜÇ AYRI EKİP AYNI ANDA ÇALIŞTI 
Etkinlik taşımalarında lojistik şirketlerine ne gibi görevler düşüyor? 
Lojistik şirketlerinin profesyonel ve uluslararası bir deneyime sahip olması en önemli unsurlardan biridir. Jennifer Lopez konserinin 
lojistik ayağında Atatürk Havalimanı’nda bir ekip, Antalya Havalimanı’nda bir ekip ve konserin yapılacağı otelde çalışan bir ekip olmak üzere 3 ekip aynı anda çalıştı. Bu 3 ekibin koordinasyonu, hızı, iletişimi, dayanıklılığı ve tecrübesi bu konserin lojistiğini başarılı kılan unsurlardır. Çok iyi bir ekip, bu lojistik organizasyonunun olmazsa olmazıdır.
 
2019 yılında Jennifer Lopez dışında gerçekleştirdiğiniz diğer organizasyonlar hakkında bilgi verir misiniz? 
TemaCC olarak etkinlik ve organizasyon alanında 4 yıldır uluslararası açılış ve kapanış seremonileri yapan, Türkiye’de ve Orta Doğu pazarında en fazla yabancı sanatçı konserleri gerçekleştiren, uluslararası kongre ve konferanslar düzenleyen, A’dan Z’ye bir etkinliği tasarlayan bir şirketiz. Ülkemizin tanıtımını kuvvetlendirmek adına 2019 yılında, James Arthur, Jason Derulo, Anne-Marie ve Jennifer Lopez gibi dünya starlarını Türkiye’de ağırladık. 26 Temmuz’da İstanbul’da verdiği konser sonrasında J Balvin’i Kapadokya’ya götürdük. J Balvin de bu zenginliği yeni parçasının klibine taşıdı. 40 milyonun üzerinde takipçisi olan ve dünya üzerinde video klipleri en çok izlenen sanatçının; Türkiye’nin en büyük değerlerinden biri olan Kapadokya’yı benimsemesi ve dünyaya tanıtması bizim için muhteşem bir anıydı. Aynı şekilde Jennifer Lopez’in Antalya’da geçirdiği zamanı kendi youtube hesabından bir belgesel içinde geçiriyor olması, bunu instagram hesabından paylaşması bizler için muhteşem bir onur, ülkemiz ve Antalya için büyük bir tanıtım fırsatıydı. Yine Antalya’ya getirdiğimiz Anne Marie’nin Aspendos’u ziyaret etmesi ve bunun dünya basınında yer alması, önemli anılardan biriydi. 2020 için de çok büyük sanatçıları ülkemize getirmekle ilgili çalışmalar içindeyiz.
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat