e
Banner


OMSAN tehlikeli madde taşımacılığında sürdürülebilir destek sağlıyor
Lojistik sektöründe 41 yıllık bilgi birikimi ve deneyime sahip olan OMSAN, ADR sertifikalı araçları, dört dörtlük donatılmış deneyimli sürücüleri ve SEÇ-G standartlarına uygun hizmetleriyle tehlikeli madde taşımacılığına prestij kazandırıyor. Geçen yıl 13 milyon km’den fazla yol kat ederek 1 milyar litreden fazla tehlikeli madde taşıması gerçekleştirdiklerini belirten OMSAN Lojistik Genel Müdürü A. Bülent Sabuncu, 2020 yılında bu rakamı 1,5 milyar litreye çıkarmayı planladıklarını söylüyor. 




OmsanOMSAN Lojistik, tehlikeli madde ve akaryakıt taşımacılığı alanında hangi hizmetleri sunuyor? 
Lojistik sektöründeki 41 yıllık bilgi birikimi ve deneyimimizle tehlikeli madde taşımacılığı kapsamında sektördeki birçok firmaya SEÇ-G (Sağlık, Emniyet, Çevre, Güvenlik) standartlarına uygun olarak hizmet veriyoruz. Tehlikeli madde taşımacılığının yüksek sorumluluk isteyen ve geri dönüşü olmayan sağlık ve çevresel sonuçları içinde barındıran bir taşımacılık olduğunun bilinciyle, tehlikeli madde taşımacılığı alanında markasını güvenle özdeşleştirmiş bir şirketiz. Akaryakıt taşımacılığındaki performansımızla OMSAN olarak, hizmet verdiğimiz firmalar veya dış kuruluşlar tarafından yıllardır çeşitli vesilelerle (çevrenin gelişimine katkı, geri dönüşüm, emniyet performansı gibi alanlarda)  ödüllendirilmekteyiz. 2018 yılında OMSAN Lojistik olarak akaryakıt, LPG, atık yağ ve sıvılaştırılmış endüstriyel havagazı taşımaları kapsamında toplamda 13 milyon km’den fazla yol kat ettik ve 2018 yılını 1 milyar litreden fazla tehlikeli madde taşıması gerçekleştirerek tamamladık. 2020 yılında bu rakamı 1,5 milyar litreye çıkarmayı planlıyoruz.
 
ŞOFÖRLERİNİ DÖRT DÖRTLÜK DONATIYOR 
ADR kapsamında yapılanmanız ve araç parkınız hakkında bilgi verir misiniz? 
OMSAN olarak tehlikeli madde taşımacılığı kapsamındaki operasyonlarımızı 150 özmal araç ve 300 sürücü ile yürütüyoruz. Verdiğimiz hizmetin yanı sıra bu konuda verilecek eğitimlere de büyük önem veriyoruz. Tehlikeli madde taşımacılığında bünyemizde çalışan tüm şoförlerimize periyodik olarak kapsamlı eğitimler veriyor, eğitimlerde çeşitli acil durum senaryoları oluşturularak, bu senaryoların sahalarda sürücülerle birlikte test edilmesini sağlıyoruz. Böylece sürücülerimizin acil durumlardaki davranış biçimlerini içselleştirmelerini amaçlıyoruz. Ayrıca sektörde sadece OMSAN Lojistik’in sahip olduğu “Emniyetli ve Ekonomik Sürüş Simülatörü” ile devrilme, hava ve yol şartlarına göre araç kullanma teknikleri ve yakıt tüketimini düşürme konularında tüm sürücülerimize ileri yetkinlikler kazandırıyoruz. Her yıl, belirlenen hassas değerlendirme kriterlerini başarıyla tamamlayan şoförlerimizi ödüllendiriyoruz. Gelişmiş teknolojik takip sistemleriyle operasyonlarımızın güvenliğini destekliyoruz. 
 
Nasıl bir müşteri portföyünüz var? Müşterilerinize sunduğunuz avantajlar neler?
Enerji sektöründe faaliyet gösteren yerli ve global markalara hizmet veriyoruz. LPG, atık motor yağı ve sıvılaştırılmış endüstriyel havagazı taşımaları dahil olmak üzere, akaryakıt taşımacılığı alanındaki hizmet çeşitliliğimizle sanayinin gelişimine önemli katkılar sağlıyoruz. Müşterilerimizin beklentisi olan “sıfır kaza, sıfır hata” hedefi doğrultusunda tecrübeli ve uzman ekibimizle insana, çevreye ve diğer canlılara zarar vermeden, sürdürülebilir hizmet kalitesini müşterilerimize sunmayı amaçlıyoruz. Sağlık, Emniyet, Çevre kurallarının şirketimizin her kademesinde layığıyla benimsenmiş olması, güvenilir ve sürdürülebilir hizmet kalitesinden taviz vermeyen kurumsal anlayışımız ve güçlü altyapımız, çözüm odaklı ve yenilikçi yaklaşımımız bu alanda müşteri portföyümüzün giderek genişlemesini sağlayan avantajlarımızdır. OMSAN olarak, mevcut müşterilerimize sunduğumuz hizmetlerde de sürekli iyileşmeye odaklandık. Yeni yatırımlarımız ve müşteri memnuniyetini artırma odaklı çeşitli projelerimizle, hizmetlerimizi,  müşterilerimize zaman ve maliyet tasarrufu sağlayacak şekilde sürekli olarak iyileştiriyoruz.
 
YATIRIMLAR DEVAM EDECEK 
Tehlikeli madde ve akaryakıt taşımacılığı alanında ajandanızda neler var? 
OMSAN olarak son iki yılda tehlikeli madde taşımacılığına yönelik yeni araç yatırımlarımızla özmal filomuzu 150 araca çıkardık.  Bu yatırımlar ile birlikte güçlü ve güvenilir araç filomuzla tehlikeli madde taşıma operasyonlarını sürdürüyoruz. Önümüzdeki dönemlerde de sürdüreceğimiz faaliyetlere paralel olarak gerekli yatırımları hayata geçireceğiz. OMSAN Lojistik olarak tehlikeli madde taşımacılığı alanında sahip olduğumuz tecrübemizle mevcut müşteri portföyümüzü ve pazardaki payımızı daha da büyütmeyi hedefliyoruz. Sahip olduğumuz güçlü finansman, eğitimli ve bilinçli insan kaynağı ve diğer tüm kaynaklar ile sektörün ihtiyaç duyduğu güven ve sürdürülebilirliği, diğer hizmetlerimizde olduğu gibi, tehlikeli madde taşımacılığı alanında da hizmet sunduğumuz müşterilerimize sağlamaya devam edeceğiz. 
 
Tehlikeli madde taşımacılığında gündemde olması gereken en temel konular neler? 
Tehlikeli madde taşımacılığının önemli gündem maddelerinden biri, Sağlık, Emniyet, Çevre ve Güvenlik prosedürüne uyumdur. Uygun şekilde gerçekleştirilmediği takdirde geri dönüşü olmayan sağlık ve çevresel sonuçlara sebebiyet veren tehlikeli madde taşımacılığına diğer hizmet verenlerin de aynı hassasiyeti göstermelerini ümit ediyoruz. Ayrıca tehlikeli madde taşımacılığı gibi işin her aşamasında maksimum güvenlik koşulları gerektiren süreçte; hizmet alan tarafında da işin sürdürebilirliği açısından taşımalarında bu konulara hassasiyetle eğilen firmaların tercih edilmesini bekliyoruz. 
 
YILDA 12 BİN TON ATIK MOTOR YAĞI TOPLUYOR
OMSAN Lojistik’in tehlikeli madde taşımacılığı konusunda uzman olduğu diğer bir alan ise atık motor yağı taşımacılığı. 2006 yılından bu yana atık motor yağı toplama konusunda yetkilendirilmiş tek kuruluş olan Petrol Sanayi Derneği’nin (PETDER) profesyonel iş ortağı olan OMSAN, Türkiye’nin pek çok bölgesinde atık motor yağı toplama operasyonu gerçekleştiriyor. Karadeniz, Akdeniz, İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Ege bölgelerinde atık motor yağlarını toplayarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çevre lisansı verilen tesislere taşıdıklarını aktaran OMSAN Lojistik Genel Müdürü A. Bülent Sabuncu, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Atık motor yağının yakılması ya da su kaynaklarına dökülmesi çevresel açıdan büyük zararlara sebep olmaktadır. Aynı zamanda yasa dışı satış ve on numara yağa dönüştürülerek araçlarda kaçak akaryakıt olarak uygunsuz kullanımı sebebiyle ortaya çıkabilecek yangın ve diğer çevresel zararların geri dönülemez sonuçları söz konusudur.  OMSAN olarak, PETDER’in yönlendirmiş olduğu noktalardan yılda 10 binin üzerinde sefer yaparak yaklaşık 12 bin ton atık motor yağı topluyoruz. Bu da demek oluyor ki yaklaşık 10 milyar metreküp suyu kirletebilecek hacimdeki atık motor yağın yol açabileceği çevre kirliliğinin önlenmesine katkıda bulunuyoruz. Aynı zamanda, temas ettiğimiz firmaların konu hakkında bilinçlendirilmesine, bu sayede toplanan atık motor yağ miktarının her yıl artmasına da katkı sağlıyoruz.” 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat