Banner


Colin’s Uzakdoğu’ya denizden ulaşıyor
Türk hazır giyim markalarından Colin’s, Uzakdoğu’dan önemli satın almalar gerçekleştiriyor. Ayrıca üretim faaliyetlerinin bir kısmını Çin ve Vietnam’da yürütüyor. Bölgeden yıllık ortalama 500 TEU’ya ulaşan bir alım gerçekleştirdiklerini belirten Colin’s Lojistik ve IT Direktörü Ergin Ersin, sevkiyatlarda ağırlıklı olarak denizyolunu kullandıklarını söylüyor. 




ColinsEroğlu Şirketler Grubu markalarından Colin's, jean odaklı moda ürünleriyle 38 ülkede 600’ü aşkın mağazasıyla hizmet veriyor. Yurt dışında 350’yi, yurt içinde 200’ü aşkın mağazası bulunan marka, genç nüfusun yoğunlukta olduğu demografik yapıları sebebiyle Uzakdoğu ülkelerini de yakın markaja almış durumda. Satın alma yaptıkları üretim tesislerinin bir kısmının Uzakdoğu’da yer aldığını belirten Colin’s Lojistik ve IT Direktörü Ergin Ersin, ayrıca üretim faaliyetlerinin bir kısmını Çin ve Vietnam’da yürüttüklerini söylüyor. 
 
YILLIK 500 TEU’LUKU SEVKİYAT 
Bölgeden yıllık ortalama 500 TEU’ya ulaşan bir alım gerçekleştirdiklerini aktaran Ergin Ersin, sevkiyatlarda ağırlıklı olarak deniz taşımacılığını kullandıklarını belirtiyor. Ersin, “Uzakdoğu’dan yapılan alımların lojistik süreçlerinde karşılaşılan en büyük sorun gemi ve konteynerların yoğun dönemlerde yetersiz kalması. Özellikle Çin’den yapılan alımlarda yeni yıl öncesi ve Ekim tatili dönemlerinde talep artışı yaşandığı için lojistik problemlerle karşılaşılabiliyor. Biz, bu dönemlerde sıkıntı yaşamamak için navlun anlaşmalarını yıllık olarak yapıyoruz, böylece süreçlerimizde bir aksama yaşanmıyor” diyor. 
Ersin, lojistik süreçlerde, küresel seviyede hizmet veren, bütünlük, kalite ve kurumsal kimlik ile tüm birimlerinde sorunsuz bir taşımacılık deneyimi yaşatan bir çözüm ortağıyla işbirliği yapmayı tercih ettiklerinin altını çiziyor. Aldıkları hizmetin bir bütün olarak sorunsuz yerine getirilmesini ve her adımda aynı kalitenin sunulmasını beklediklerini söylüyor. 
 
KÜRESEL MARKA OLMA YOLUNDA 
Colin’s’in operasyonlarını yürüttüğü Türkiye, Rusya, Ukrayna, Belarus, Romanya ve Fas olmak 5 büyük pazarı bulunuyor. Bu pazarların ortak özelliğinin genç nüfus olduğuna dikkat çeken Ergin Ersin, “Hedefimiz; 2020 yılına kadar stratejik pazarlarda gençliğin hızına yetişen marka deneyimi ile en çok tercih edilen jean odaklı moda markalarından biri olmak. Bu doğrultuda hem yurtiçi hem de yurtdışı büyüme planlarımız var. Mağazalarımızı dünyanın her yerine taşımaya ve daha fazla genci Colin’s ile buluşturmaya büyük önem veriyoruz” diyor. 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat