e
Banner


Lojistik eğitimleri globalleşti
Emre Eldener - UTİKAD Başkanı




emreeldenerLojistik sektörünün yoğun temposuna, mevzuatlara, sorunlara yönelik çözüm arayışlarımıza, ülke ve dünya gündemine 28 Haziran günü gerçekleşen FIATA Diploma Eğitimi’nin mezuniyet töreninde kısa bir mola verdik. Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD’ın İstanbul Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi İTÜSEM desteği ile gerçekleştirdiği FIATA Diploma Eğitimi programı bu yıl üçüncü kez düzenlendi. 30 haftalık yoğun bir temponun ardından 20 genç meslektaşımız, 29 Nisan’da son sınavlarına girerek diplomalarını almaya hak kazandı. 
Dünya çapında 150 ülkede geçerliliği bulunan ve sektörümüzün en önemli diplomalarından biri olan FIATA Diploma Eğitimi programının 4 yıllık validasyonunu 2014 yılında İstanbul’da gerçekleştirdiğimiz FIATA Dünya Kongresi’nde almıştık. Türkiye’de sadece UTİKAD tarafından verilen FIATA Diploma Eğitimi programı validasyonun alınmasının ardından 1 yıllık bir yoğun ve zahmetli bir süreçte hazırlandı ve ilk olarak 2015-2016 yılında açıldı. 3 yılda Türk lojistik sektöründe halihazırda profesyonel olarak çalışan 65 kişi FIATA Diploma Eğitimi’ni başarıyla bitirdi ve diplomalarını almaya hak kazandı. 
Bu anlamlı günde FIATA Diploma Eğitimi’nin üçüncü dönem mezunlarını büyük bir sürpriz de bekliyordu. FIATA Başkanı Sayın Babar Badat, UTİKAD tarafından düzenlenen mezuniyet törenine katılmak için seyahat rotasını değiştirerek bizlere katıldı. Mezuniyet töreninde bir konuşma yapan FIATA Başkanı Badat, Türkiye’de verilen diploma eğitiminin başarısı için hem mezunlarımızı hem de UTİKAD’ı tebrik etti.
Bu özel günümüzde sektörümüzün önde gelen temsilcileri, eğitmenlerimiz, mezunlarımızın yanı sıra İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Şekip Avdagiç de bizi yalnız bırakmadı. Konuşmasında Türk lojistik sektörüne verdiği önemin altını çizen Sayın Avdagiç, sözleriyle bizi onurlandırdı. Her daim dirsek dirseğe çalıştığımız Türk Havayolları’nın Kargodan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Turhan Özen ve Kargo Pazarlama Başkanı Fatih Cığal da törenimize gelerek bizleri şereflendirdi.
Ülkemize ve sektörümüze bu kadar önemli, verimli ve başarılı bir eğitim kazandırmış olmanın gururunu bir kez daha yaşarken FIATA Diploma Eğitimi Programı’nın dördüncü dönemde de düzenleneceğini genç meslektaşlarıma müjdelemek isterim. 
Global bir sektörün oyuncuları olarak kendilerini yetiştirmek isteyen tüm meslektaşlarımızın UTİKAD’ın büyük çabalarla hazırladığı bu eğitime katılmalarını bir kez daha tavsiye ediyorum. Çünkü UTİKAD olarak Türkiye’de lojistik kültürünün oluşturulması ve geliştirilmesi hedefimize emin adımlarla yürürken bu kıymetli eğitimin değerini arttırmak için idare ile çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Önümüzdeki günlerde yayınlanmasını beklediğimiz TİO Yönetmeliği taslağında yer aldığı üzere FIATA Diploma Eğitimi Programı eğitimine katılarak başarılı olan ve diploma almaya hak kazanan mezunlarımızda ÜDY ve ODY belgesi aranmamasına yönelik girişimlerimizin olumlu sonuçlanacağı düşünüyoruz. 
Yoğun gündemimizde eğitim kadar sektörün geleceğine dair dönemeçler de yer alıyor. 19 Eylül 2018 tarihinde gerçekleştireceğimiz Geleceğin Lojistiği Zirvesi de sizlerden büyük ilgi görmeye devam ediyor. Sektörümüzün geleceğine ışık tutacak bu zirvede; profesyonel anlamda ‘yeni senaryolar oluşturarak ayakta kalmanın yolları’ ortaya konacak. İnovasyondan dijitalizasyona, Endüstri 4.0’ın sektöre etkilerinden blockchain’e kadar tüm kavramlar masaya yatırılacak. 
Tüm sektör paydaşlarımızı ve lojistik sektörüne hizmet veren tüm firmaları zirvemize bekliyoruz. UTİKAD tarafından ilk kez düzenlenecek olan bu zirvede; sektörümüzün geleceğine dair önemli ipuçlarını hep birlikte paylaşmak dileğiyle… 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat