e
Banner


Batu’nun yatırım ajandasında 3 başlık var
Yeni pazar stratejilerini ve yatırımlarını sanayicinin taleplerine ve dış ticaretteki gelişmelere paralel olarak şekillendiren Batu, 2018’de de maksimum verim alacağı yatırımlar yapmaya hazırlanıyor. Batu International Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, 2018 için gündemlerindeki konuları; yurtiçinde ve yurtdışında ofis ve depo yatırımı, yeni araç alımı ve yurtdışında şirket satın alımları olarak açıklıyor.




taner_ankaraMevcut yatırımlarınızdan ve network ağınızdan söz eder misiniz? 
Batu International Logistics olarak, WCA, IFA gibi uluslararası yapılanmaların içinde bulunuyoruz. Bu networkler sayesinde uluslararası arenada da kendimizi güçlü hissediyoruz. Dünyanın 193 ülkesi ve 789 şehrinde yer alan 6648 acentemiz sayesinde müşterilerimize global lojistik ağımızın gücünü sunuyoruz. Ayrıca yurtdışında reel yapılanmalarımız da devam ediyor. İtalya Trieste’de ve Almanya Hamm’da ofis ve depo yatırımlarımız devreye alındı. 2017 yılında filomuzu büyüttüğümüz gibi, eski araçlarımızın da neredeyse tamamını yeniledik ve yeni yıla büyüyerek giriyoruz.
 
SINIRSIZ HİZMET YELPAZESİ 
Batu, hangi çözümleriyle sanayicilere destek oluyor? İhracat ve ithalat taşıma oranlarınız nedir? 
Batu International Logistics tüm taşıma modlarında organizasyonlar gerçekleştirmektedir. Serbest ve gümrüklü depolarımızda müşterilerimize depolama hizmeti de veriyoruz. Ayrıca, grup şirketlerimiz aracılığıyla müşterilerimize satın alma ve stok yönetimi hizmetleri sunabiliyoruz. Nakliye, depolama ve teslimat aşamalarında sanayicilerimize güvenli ve hızlı hizmet sağlıyoruz. Operasyonel süreçlerdeki tecrübemiz ve birikimimiz müşterilerimizin zamanında ve ihtiyacı olan ürünlerinin taşımasını yapmamıza, verimli nakliye operasyonları ile birim maliyetlerini düşürmemize katkı sağlıyor. Alternatif taşıma türleri ile zamandan tasarruf etmelerine, stok yönetimiyle maliyetlerini düşürmelerine katkı sunuyoruz. Uluslararası markalara hizmet verdiğimiz için ithalat ve ihracat taşıma oranlarımız birbirlerine yakın seyrediyor. 
 
Dış ticarete paralel olarak son yıllarda hangi pazarlara yoğunlaştınız? Açılmayı düşündüğünüz yeni ülkeler var mı?
Taşımalarımızın önemli bir kısmını Avrupa ülkeleri oluşturuyor olsa da, son dönemlerde yoğunlaştığımız ve yeni hedef pazarlar olarak belirlediğimiz yerler var. Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türki Cumhuriyetler. Tabi lojistik sektörünün gelişimi, ithalat ve ihracata bağlı ilerliyor. Dolayısıyla ihracatçıların yöneldiği tüm pazarlara taşımalar gerçekleştirdiğimiz gibi, gelişmelere bağlı olarak odaklanabileceğimiz yeni bölgeler de olabilir.
 
DEPO YATIRIMLARINI ANADOLU’YA TAŞIYOR 
Depolama alanında sunduğunuz çözümler neler? 
Dilovası’nda 20 bin metrekarelik serbest ve gümrüklü depomuz bulunuyor. Her sektörün ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlanan depomuzda, geniş bir yelpazedeki ürün tiplerine depolama hizmeti sunmamızı mümkün kılıyor. Gümrüklü ve serbest depo tesislerimizde; kimya sektörü başta olmak üzere, otomotiv, gıda, FMCG ürünleri, ambalaj sektörü, sağlık ve kozmetik sektörlerinde faaliyet gösteren müşterilerimize servis vermekteyiz. Müşterilerin taleplerine özel çözümler üretmenin yanı sıra, katma değerli hizmetler de sunmaktayız. Ayrıca İstanbul-Büyükçekmece’de 20 bin metrekarelik alanda filo parkımızın dışında ihracat ve yurtiçi lojistik depolama alanımız bulunuyor.
Depolarımızda, Siber WareHouse Management yazılımını ve bu yazılımla entegre olarak barkod okuyuculu el terminali sistemi kullanılıyor. El terminali personelin depo içerisindeki süreçlerle ilgili olarak, sistemden iş emirleri almasını ve tamamladığı işlerle ilgili sonucu sisteme anında girmesini sağlamaktadır. Bu terminaller vasıtasıyla depo içerisindeki birçok farklı süreçte Depo Yönetim Sistemi'ne mobil olarak ulaşım sağlanarak, depoda gerçekleşen fiziksel hareketlerle bu hareketlere ait sistemsel kayıtların eş zamanlı yürümesi sağlanıyor. Üretimdeki gelişmeleri düşündüğümüzde, ürünlerin depolanıp stoklanabileceği tesisler yatırım planlarımızda önceliklerimiz arasında. Bu nedenle Anadolu şehirlerinde depo yatırımları üzerinde çalışıyoruz. Aynı zamanda Avrupa’daki planlarımız da tesis yatırımları üzerine olabilir. 
 
2017 yılında Batu nasıl bir performans sergiledi? 2018 yılına ilişkin hedefleriniz ve büyüme planlarınızı aktarır mısınız? 
2017 yılında iyi bir performans gösterdiğimizi söyleyebiliriz. Hedeflenen elbette ki bir önceki yılın üzerine konarak geliştirilmesi. İyi bir yönetim, önceki dönem yok sayılıp yerine yeni hedefler kondukça değil, bir önceki döneme ait eksiklerin gözden geçirilmesi ve gerçekleştirilemeyen hedefler dikkate alınarak yeni bir yol haritası çizmekle olabiliyor. Biz başarının sürdürülebilir ve devamlılık sağladığı durumlarda gerçekleşebildiğini ve bundan hariç performansların günlük ve geçici başarılar olduğunu düşünüyoruz. Bu sebeple 2017 yılı bizler için daha çok insana yatırım yılı oldu. 
Lojistik sektörünün gelişimi, ithalat ve ihracata bağlı ilerliyor. Bu sebeple yıl içindeki siyasal, ekonomik ve çevre ülkelerdeki gelişmelerden dolayı büyüme rakamları sık sık revize edilebiliyor. Tüm gelişmeleri takip ederek 2018’in yatırımlarımızdan maksimum verimi alacağımız bir yıl olacağına inanıyoruz. Bu doğrultuda 2018 yılında Avrupa’da depo ve ofis yatırımlarına devam edeceğiz. Almanya ve İtalya gibi ülkelerde satın almalar da planlarımız arasında. Aynı zamanda yurtiçinde farklı şehirlerde şube ve depo yatırımı planlarımız var. 2018 yılı sonlarına doğru yeni filo yatırımı söz konusu olabilir.
 
“Taşımalarımızın önemli bir kısmını Avrupa ülkeleri oluşturuyor olsa da, son dönemlerde yoğunlaştığımız ve yeni hedef pazarlar olarak belirlediğimiz yerler var. Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türki Cumhuriyetler. Tabi lojistik sektörünün gelişimi, ithalat ve ihracata bağlı ilerliyor. Dolayısıyla ihracatçıların yöneldiği tüm pazarlara taşımalar gerçekleştirdiğimiz gibi, gelişmelere bağlı olarak odaklanabileceğimiz yeni bölgeler de olabilir.” 
 
 
 
 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat