e
Banner


Globelink Ünimar parsiyel servis sayısını 45'e çıkardı
Globelink Ünimar Lojistik, denizyolunda düzenli direkt parsiyel servis noktalarını artırmaya devam ediyor. Globelink Ünimar Lojistik Denizyolu Taşımacılığı Satış Müdürü İlker Alicikoğlu, 2015’te parsiyel taşımalarda 39 olan ithalat ve ihracat servis sayısını, yeni açtıkları İstanbul-Durban, İstanbul-New York, İstanbul-Karachi, İstanbu-Auckland, İstanbul-Valencia ve İzmir-New York direkt servisleriyle 45’e çıkardıklarını söylüyor. 




ilker_alicikogluGlobelink Ünimar Lojistik, faaliyetlerine ne zaman başladı? Bugün Türkiye ve dünyada nasıl bir yapılanmaya sahip? 
Ünimar markasıyla 1994 yılında başladığımız ticari hayatımıza, 2011’de Singapurlu lojistik devi CWT Globelink PTE Ltd. ile yaptığımız ortaklık ile Globelink Ünimar Lojistik olarak devam etmekteyiz. Globelink Ünimar olarak, uluslararası deniz, hava ve karayolu taşımacılık hizmetlerimizin yanı sıra depolama, yurtiçi dağıtım, sigorta ve gümrükleme hizmetlerimizle müşterilerimize entegre lojistik çözümler sunmaktayız. Türkiye’de 8 ofis, 180 çalışanımız, etkin olarak çalıştığımız 28 ülkede 100’den fazla Globelink ofisi ve diğer acente networklerimiz ile hizmet vermeye devam ediyoruz. 2016’nın Mart ayında Ankara’da açtığımız şubemizle müşterilerimize ihale ve proje taşımacılığı alanında da yerinde hizmet vermeye başladık. 
 
PARSİYELDE YENİ SERVİSLER
Denizyolu taşımacılığı alanında sunduğunuz hizmetler neler? Nasıl bir acente ağına sahipsiniz? Bugün kaç hatla müşterilerinize hizmet sunuyorsunuz? 
Denizyolu taşımacılığında güçlü bir acente ağına sahip olan Globelink Ünimar Lojistik, bu alanda FCL/LCL konteyner, ithalat ve ihracat taşıma hizmetleri, Track & Trace yük takip sistemi ve özel konteyner seçenekleri sunmakta, Türkiye aktarmalı transit taşımalar gerçekleştirmektedir. Yine müşterilerinin özel ihtiyaç ve taleplerine göre raporlama hizmeti de vermektedir. 
Parsiyel yüklemeler için bizim de ortağı olduğumuz Globelink firmasına bağlı acenteleri kullanıyoruz. Ayrıca denizyolu ile parsiyel taşımalarda 2015 yılı başında 39 olan ithalat ve ihracat servis sayımızı, yeni açtığımız İstanbul-Durban, İstanbul-New York, İstanbul-Karachi, İstanbul-Auckland, İstanbul-Valencia ve son olarak İzmir-New York direkt servislerimizle 45’e çıkarttık. 
 
Ağırlıklı olarak hangi sektörlere hizmet veriyorsunuz? 
Tekstil, kimya, makine ve otomobil sektörleri başta olmak üzere, pek çok sektöre hizmet vermekteyiz. Örneğin, yoğun olarak hizmet verdiğimiz tekstil sektörü için yurtdışında depolama, kalite kontrolü, transit yükleme, iç dağıtım ve özel raporlama gibi katma değerli hizmetler vermekteyiz. Ayrıca ihtiyaç halinde her sektör grubu için ihtiyaçlara uygun hizmetler geliştirmekteyiz. 
 
Gündeminizde yeni servisler ve hatlar var mı?
Globelink Ünimar Lojistik olarak dünya ve Türkiye piyasalarını takip ederek yeni servisler için çalışmalar yaparız. Servis ağımızı ve depolama hizmetlerimizi geliştirmeyi ve Türkiye’de şube sayımızı artırmayı hedefliyoruz. Ayrıca hali hazırda var olan servislerimizin yanı sıra İstanbul’da Anadolu ve Avrupa yakasında bulunan serbest depolarımız ile müşterilerimize tedarik zinciri ve antrepo hizmetleri de sunmaktayız. Müşterilerimize düşük maliyetli, kaliteli, hızlı servis vermekteyiz ve bunu devam ettireceğiz. 
 
37.000 TEU TAŞIMA YAPTIK 
2015’te ne kadarlık bir taşıma gerçekleştirdiniz? 2016 için hedefleriniz neler? 
2015 yılı için denizyolu taşımacılığında, ithalatta 17.000 TEU ve ihracatta 20.000 TEU olmak üzere, toplamda 37.000 TEU taşıma yaptık. 2016’da ise, ithalat ve ihracat yüklerimizde volümümüzü artırırken, aynı doğrultuda karlılık oranımızı da yükselterek, %20 büyütmeyi hedefliyoruz. 
2016 yılında ofis ağımızı güçlendirmeye devam edeceğiz. Yılın ilk çeyreğinde Ankara ofisimizi açtık ve yılın ikinci yarısında ise Kayseri ofisimizi faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. Denizyolunda ise parsiyel destinasyonlarımıza 3-4 liman daha ekleyerek servis sayımızı artırmayı hedefliyoruz. 
2016 yılının 2015’e göre hem dış ticaret hem de lojistik sektöründe faaliyet gösteren firmalar için daha olumlu geçeceğini öngörüyoruz.  2015’te sıkıntılı süreçten edinilen tecrübelerin 2016 için çok daha sağlıklı aksiyon planları yapılmasına yardımcı olacağına inanıyoruz. 
 
Türkiye’nin denizyolu taşımacılığı açısından avantajları neler? Siz bu avantajı nasıl kazanıma çeviriyorsunuz?
Türkiye üç kıtayı birbirine bağlayan jeopolitik öneme ve konuma sahip bir ülkedir. Bu yapısı ile denizyolu taşımacılığı için jeopolitik yapısı çok müsait ve bu özelliği en büyük avantajlarından birisidir. Diğer en önemli avantajlarından biri ise İstanbul’un hub liman olması nedeni ile buradan CIS ülkelerine (Azerbaycan, Beyaz Rusya, Ermenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Özbekistan, Tacikistan, Gürcistan, Rusya) denizyolu ve karayolu ile transit yüklemeler yapılabiliyor olunmasıdır. Bizlerde transit yüklemelerde uzmanlaşmış kadromuz ile müşterilerimize mümkün olan en iyi entegre hizmeti sağlayabiliyoruz. Bu sayede müşterilerimizin lojistik maliyetlerini de düşürmüş oluyoruz. 
 
Türkiye’de denizyolu taşımacılığında yaşanan sorunlar ve bunlar karşısında çözüm önerileriniz neler? 
Global anlamda yaşanan krizler ve siyasi çatışmalar, ülkemizi de olumsuz etkilemektedir. Tüm bu problemler nakliye firmalarının işlerinin de olumsuz etkilenmesine neden olmaktadır. Türkiye denizyolu taşımacılığında, son zamanlarda oldukça fazla yol katetmiştir. Fakat büyük armatörler arasındaki fiyat düşüşleri ve Uzakdoğu firmalarının ithalatlarındaki ekonomik krize dayalı düşüşler, Türkiye’deki denizyolu taşımacılığını da olumsuz etkilemektedir. 
Tüm bu olumsuz durumlar karşısında Globelink Ünimar Lojistik olarak müşteri odaklı hizmetler sunma ve her zaman elimizden gelenin en iyisini yapmak görevlerimiz arasındadır. Ayrıca piyasayı doğru analiz ederek, lojistik anlamda ihtiyaçları belirleyip buna uygun servis çeşitliliğimizi artırarak hem avantajları hem de dezavantajları kazanca çevirmeyi hedefliyoruz.
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat