e
Banner


Grimaldi, Mercedesleri Autoport’a taşımaya başladı
Türkiye’nin ilk otomotiv ihtisas limanı Autoport, Mercedes-Benz ile düzenli otomotiv seferlerine hizmet vermek üzere anlaştı. Anlaşma çerçevesinde Grimaldi’nin Mercedes marka araçları taşıyan Ro-Ro gemileri Autoport’a düzenli olarak haftada iki sefer yapacak. Mercedesleri taşıyan ilk gemi Autoport’a geldi.




autoportArkas Holding’in ithal ve ihraç edilen tüm otomotiv markalarına hizmet vermek amacıyla tasarlayarak İzmit’te kurduğu Autoport, Türkiye’de İstanbul ve Aksaray’daki iki fabrikasında üretim yapan Mercedes Benz ile anlaştı. Bu  anlaşma kapsamında Ro-Ro taşımaları konusunda önemli bir yere sahip olan Grimaldi’nin Mercedes marka araçları taşıyan gemilerinin Autoport’a düzenli olarak haftada iki sefer gelmesi planlanıyor. 
Türkiye’de acenteliği Egekont tarafından yapılan Grimaldi’nin Autoport’a düzenli sefer başlatan ve ithal otomotiv yükü ile ilk seferini yapan SPES gemisi ağırlandı. Autoport, gemiden toplamda 401 adet Mercedes marka otomobilin tahliyesini gerçekleştirdi. Mercedes-Benz markalı ithal araçların yurtdışından yüklenip Autoport’a indirilmesinin yanı sıra otomotiv ihracatında önemli bir yer tutan Türkiye’de üretilen otobüslerin sevkiyatlarının da Autoport’tan yapılması hedefleniyor. Aksaray ve İstanbul Hoşdere fabrikalarında kamyon ve otobüs üreten  Mercedes-Benz, 2012 yılında 4.054 adet  kamyon ve otobüs ihracatı gerçekleştirdi.
Arkas Holding Liman Hizmetleri Direktörü Özgür Kalelioğlu Mercedes Benz ile yaptıkları bu anlaşmanın önemine değinerek, “Otomotiv sektörü Türkiye’nin ihracatındaki payıyla sektörler arasında lider ve lokomotif durumunda. Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılına denk gelen 2023 yılında Türkiye’deki otomotiv üretiminin 4 milyona ulaşması bunun da 3 milyonunun ihrac edilmesi bekleniyor. Biz bu beklentinin ancak bu hedefleri destekleyecek bir alt yapı yatırımı sayesinde gerçekleşeceğine inanıyoruz. Arkas’ın öngörülü yatırım anlayışı sayesindeki varlığımız, tasarımımız ve altyapımızla biz hizmete hazırız. Autoport’ta oto-port nitelikli liman tasarımı sayesinde mevcut diğer limanlarda farklı elleçleme hizmetlerinin birlikte ve aynı alanda yapılmasının getireceği risk ve servis kısıtlamalar yaşanmıyor. Bulunduğumuz bölgedeki otomotiv markalarının ihracat hedeflerine ulaşmak için ihtiyaç duydukları kapasite, kalite ve alt yapı ihtiyaçlarının Autoport'un kuruluş amacı ve hedefleri ile birebir örtüştüğüne inanıyorum. Kocaeli'nin Yeniköy Beldesi'nde 150 bin metrekare alan üzerine kurulu terminalimiz konumu itibari ile Doğu ve Güney Marmara'da yerleşik otomotiv üreticileri ve distribütör firmaların depolama alanlarının kesişme noktasında yer alıyor. Yıllık 400 bin araç elleçleme hacmi bulunuyor.
Ortak iş anlayışımız sayesinde Mercedes-Benz ile yaptığımız bu işbirliğine çok önem veriyoruz ve kendilerinin Autoport’a duydukları güvene teşekkür ediyoruz. Autoport olarak sadece ihracat konusunda değil, ithalat yapan markalara da stoklama imkanı ile araçların sorunsuz ve kaliteli olarak elleçlenmesini sağlayan araç işletim sistemleriyle birlikte sunuyoruz. Mercedes ile başlayan işbirliğimizi çok yakın zamanda diğer otomotiv markaları ile daha da zenginleştireceğiz” dedi.

Otomotive özel, uluslararası standartlarda hizmet
Autoport otomotive uygun fiziksel altyapısının üst düzeyde olması, gemiye verilen profesyonel hizmeti ve güvenli operasyon yönetiminden dolayı otomotiv firmaları tarafından tercih ediliyor. Terminalin toplam 656 metre yanaşma yeri bulunan iki rıhtımı, iki gemiye eş zamanlı operasyon yapılmasına olanak sağlıyor. Yazılım altyapısı tamamen bitmiş araç lojistiğine hizmet vermek üzere tasarlandı. Herbiri kendi alanında uzman personeller tarafından yönetilen terminal, Uluslararası Gemi ve Liman Tesisi Güvenlik Kodu (ISPS Code) standartlarında en son teknolojiye sahip kapalı devre kamera sistemleri ile kontrol altında tutuluyor. Terminal İşletim Sistemi sayesinde gerçekleşen “Elektronik Veri Transferi” ile müşteriler ve iş ortakları, 7 gün 24 saat kesintisiz ve gerçek zamanlı bilgiye ulaşabiliyor.




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat