e
Banner


U.N. Ro-Ro’ya tazminat davası açmada geri adım atmadık

Düzenlediği basın toplantısıyla UND Yönetimi’ne yönelik son dönemdeki eleştirilere cevap veren UND Başkanı Ruhi Engin Özmen, U.N. Ro-Ro’ya dava açma haklarını saklı tuttuklarını söyledi. “70 milyon TL’lik tazminat davası açabileceğimizi söyleyenler var” diyen Özmen, davayla ilgili son sözün 19 Ocak’ta düzenlenecek Genel Kurul’da söyleneceğini açıkladı.





UND_Baskani_Yildirim_GoksunUND Başkanı Ruhi Engin Özmen:
U.N. Ro-Ro’ya tazminat davası açmada geri adım atmadık


İstanbul’da geniş katılımlı üye bilgilendirme toplantısından sonra bir basın açıklaması yapan UND Başkanı Ruhi Engin Özmen, son günlerde medyada UND yönetimine ve şahsına yönelik yer alan eleştirilere sert bir dille cevap verdi. “UND Deniz’i aklama gibi bir çabam yok. Onlar zaten son düzenlenen Genel Kurul Toplantısı’nda üyelerimiz tarafından aklanmıştı. Verilen tepkileri alınganlık olarak yorumluyorum” diyen Özmen, 19 Ocak 2013’te düzenleyecekleri Genel Kurul’da U.N. Ro-Ro’ya açabilecekleri tazminat davasını karara bağlayacaklarını açıkladı. Özmen, “U.N. Ro-Ro Rekabet Kurumu’ndan 841 bin TL ceza aldı. Bu ceza UND Deniz’in tazminat davası açmasının önünü de yasal olarak açtı. Yangından mal kaçırırcasına, koşullar oluşmadan ve verilen opsiyon dolmadan harekete geçmek istemedik. Çünkü U.N. Ro-Ro’daki mevcut hisselerimizi 4 milyon Euro’ya sattık ve karşılıklı bir anlaşma yaptık. Tazminat davası da bu söz konusu anlaşmanın ihlali anlamına geliyor. Böyle bir durumda hem 4 milyon Euro’yu, hem de faizi ve diğer cezai bedelleri ödemeyi göze almak zorundayız. Bugün U.N. Ro-Ro’ya 70 milyon TL’lik tazminat davası açabileceğimizi söyleyenler var. Davadan vazgeçmiş değiliz ama son kararı Genel Kurul verecek” dedi.
 
KAVGA DEĞİL BARIŞTAN YANAYIM
Çetin Nuhoğlu’nun son günlerde basında kendisine yönelik yer alan eleştirilerine itafen, “Ben kavgadan etmeden yana değilim, sorunların sulh yoluyla çözülmesi taraftarıyım” diyen Özmen, şu değerlendirmeyi yaptı: “Sayın Nuhoğlu’nun açıklamalarını üzüntüyle okudum. Sektöre yön veren bir başkanın basın üzerinden polemiğe girmesi doğru değil. Çünkü medeni insanlar yüz yüze konuşurlar. Ayrıca yanlış bilgi de kötü bir şey… Sayın Nuhoğlu,
UND Deniz’in borcunu kendisinin ödediğini ima eden açıklamalar yapmış. Çetin Bey böyle bir para ödemedi. Sadece UND’nin uluslararası bir kredi kuruluşundan aldığı 3 milyon 100 bin dolarlık krediye kefil oldu. Çetin Bey’in UND’den alacağı sadece 500 bin TL vardı, o borçtan da geriye 350 bin TL kaldı.”

İFLAS ERTELEME SÜRESİ 5 DEĞİL 1 YIL!
Ruhi Engin Özmen, “Borç için 5 yıl erteleme kararı varken neden erken davranıp ödeme yaptınız?” şeklindeki soruya ise şu cevabı verdi: “Eğer biz ödeme yapmasaydık, nakliyecimiz kayıplarla karşı karşıya kalacaktı. İflas erteleme önerisi Çetin Bey’den değil, Celal Doluel’den geldi. Çetin Bey’in böyle bir kararı çıkarma gibi gücü olamaz ki… O halde zamanında hacizi de getirtmeseydi? Ayrıca iflas ertelemenin süresi 5 değil, 1 yıl. 13 Ağustos 2012 tarihinde başlayan süre, 13 Ağustos 2013’te dolacak. UND Deniz’in bugün kimseye borcu yok, sadece büyük ortağı UND’ye borcu var. Eğer Genel Kurul’da bu borçtan vazgeçildiği yönünde karar çıkarsa, kimseye borcu kalmayacaktır.”

“TEK ADAM” SUÇLAMASI YÖNETİME HAKARETTİR
Çetin Nuhoğlu’nun U.N. Ro-Ro’ya dava açılmaması için yönetim kurulunu istifayla tehdit ettiği yönündeki iddiasını ve ‘tek adam eleştirisini ise Özmen şöyle yanıtladı: “UND yıllardır bir kalite yönetim sistemi ile yönetiliyor. İstediklerim olmazsa istifa edeceğim yönünde bir tavrım hiçbir zaman olmadı. Ben demokrasiye inanıyorum, zorla bir şey yaptıramam. Tek adamı, çift adamı da bilmem. Yönetim Kurulu üyelerimizi sektörün önde gelenleri oluşturuyor, bu insanlar üzerinden bana yüklenilmesi onlara da hakarettir. Bu anlamda UND Yönetim Kurulu’ndan özür dilenmesi gerekiyor.”
“Yine ifade edildiği gibi mahallenin zengin ve şımarık çocuğu da değilim” diyen Özmen şöyle konuştu: “Ben İstanbul, Zeytinburnu’nda doğdum, topla oynayarak büyüdüm. Mahallede iki tip çocuk vardır. Biri zengindir ve top onundur, bir de o çocuğun takım arkadaşları vardır. Bir çocuk tipi daha vardır ki, o da arsızdır ve her zaman maraza çıkarır. Kavga olduğunda da gidip büyüklere şikayet eder. Ben zengin çocuğu değilim, ama takımla oynuyorum.”



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat