e


Finberg ve Fibabanka’dan Tırport’a stratejik yatırım
Türkiye’nin en büyük dijital lojistik platformu Tırport, yaptığı fintek ağırlıklı yatırımla dikkati çeken, yüzde yüz Fibabanka iştiraki Finberg liderliğinde yürütülen yatırım turunu tamamladı.




tırportGeliştirdiği artırılmış zeka destekli teknolojilerle tüm dijital platformlardan (iOS, Android, web) hizmet veren ve yüz bini aşkın üye kamyoncusu ile lojistik sektöründe öncü bir rol üstlenen Tırport, bu yeni yatırımla birlikte pazarda “dijital forwarder” olarak liderliğini pekiştirme hedefinde ilerliyor.
 
Fibabanka, bu stratejik yatırımın bir parçası olarak, Tırport'un ödeme servislerinin çözüm ortağı oldu. Bu iş birliği sayesinde, Tırport ile çalışan kamyoncular, yüklerini teslim ettikten sonra 24 saat içinde Fibabanka güvencesiyle ödemelerini almaya başlayacak. Tırport Fibabanka’nın yarattığı finans gücü ile günde birkaç milyon dolar navlun ödemesini peşin yapabilecek güce kavuştu.
 
Türkiye’de 350.000’in üzerinde bireysel kamyon sahibi bulunuyor ve günde 400.000 FTL (Full Track Load) taşıma gerçekleşiyor; Tırport’un aracılık yaptığı bu ödeme hizmetinin sektördeki hizmet anlayışını dönüştürmesi bekleniyor.
 
Tırport yatırımı, Finberg’in lojistik teknolojileri alanındaki ilk yatırımı
Finberg Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Elgin yaptığı açıklamada, Tırport yatırımının Finberg’in lojistik teknolojileri alanındaki ilk yatırımı olduğunu belirtirken, “Yaptığımız bu yatırımla Türkiye’deki lojistik sektörünün dijital dönüşümüne öncülük eden bir platformun büyümesine destek oluyoruz. Hem Türkiye'de hem de bölgede her geçen gün büyüyen lojistik sektörünün dijital dönüşümünü hızlandırma misyonuyla hareket eden Tırport’a   yaptığımız bu yatırımın, sağladıkları hizmetlerin daha gelişmesinde ve yurt dışına açılma çalışmalarını hızlandırmasında önemli rol oynayacağına inanıyoruz” diye konuştu.
 
Fibabanka Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Mert ise şöyle konuştu: "Fibabanka olarak, Tırport gibi yenilikçi ve teknoloji odaklı şirketlere yatırım yaparak Türkiye'nin girişimcilik ekosistemini desteklemeye ve girişimlerin fintek kaslarını güçlendirmeye devam ediyoruz. Tırport’un da ödemeler konusunda çözüm ortağı olarak, lojistik teknolojisiyle finansal teknolojinin gücünü birleştiren bir iş birliği yarattık. Bu iş birliğiyle pazarın hem büyümesine hem de dijital dönüşümüne katkıda bulunmayı hedefliyoruz.”
 
Tırport, geniş bir coğrafyada dijital forwarder platformu olarak liderliğini pekiştiriyor
2016 yılında Akın Arslan, Burcu Kale ve Hakan Özçubukçu tarafından kurulan, 2019 yılında pazarda faaliyet göstermeye başlayan Tırport Kazakistan-Azerbaycan hattından Avrupa’ya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’ya uzanan geniş bir coğrafyada dijital forwarder platformu olarak liderliğini pekiştirmeyi ve günlük 7.500’ün üzerinde FTL nakliye operasyonunu yönetmeyi hedefliyor.
 
Tırport kurucu ortağı Dr. Akın Arslan; “Bu yatırımın Tırport’un global yolculuğunda çok önemli bir kilometre taşı olduğunu, ilk defa bir Dijital Forwarder’ın bu süreçte yanına bir bankayı organik çözüm ortağı olarak aldığını” ifade etti. Sözlerine şu şekilde devam etti: “Türkiye’de taşımanın %90’ı karayollarıyla yapılıyor, her gün 100 milyon doların üzerinde navlun ödemesinin yapıldığı ülkemizde %5’in üzerinde bir pazar payına ulaşmayı, 300 binin üzerinde bireysel kamyon sahibinin yük aradığında akla gelen ilk adres olmayı hedefliyoruz.”
 
2024 yılı ikinci yarısı itibariyle pazarda büyük bir atağa hazırlanan girişim, yönetim kadrosuna da önemli isimler katmaya devam ediyor. Stratejik yatırımlar ve iş birliklerinin yanı sıra Türkiye’de lojistik sektörünün önemli isimlerinden birisi olan, Tat Gıda ve Netlog gibi markalarda uzun yıllar yöneticilik yapan, ardından da Alışan Group’un CEO’luk görevini üstlenen Uygar Uşar da Tırport’a katılarak yeni yapılanmada Tırport’un İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Şirketten yapılan açıklamaya göre; sektörde 20 yılı aşkın süre üst düzey yöneticilik yapan, bugüne kadar önemli başarılara imza atan Uygar Uşar’ın, sahip olduğu deneyim ile Tırport’un Türkiye ile birlikte global tarafta büyümesinde, Avrupa ve Ortadoğu açılımlarının yönlendirilmesinde sorumluluk alacak.
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat