e
Banner


IATA koronavirüsün Afrika ve Orta Doğu’da havayolu taşımacılığına etkilerini açıkladı
Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), Afrika ve Orta Doğu'daki hükümetlere, hava yolculuğu talebindeki düşüş nedeniyle havayolu şirketlerine acil durum desteği sağlamaya çağırıyor. COVID-19 krizi.




havayolu_iata“COVID-19'un yayılmasını durdurmak hükümetlerin en büyük önceliğidir.” diyen IATA CEO'su Alexandre de Juniac, “Ancak alınan önlemlerin dünya ekonomileri ve havacılık sektörü için bir felaket haline geldiğinin de görülmesi gerekiyor. Mevcut sanayi krizinin ölçeği 9/11, SARS veya 2008 Küresel Finansal Krizden çok daha kötü ve daha yaygındır. Havayolları hayatta kalmak için savaşıyor. Afrika ve Orta Doğu'da birçok rota askıya alındı ​​ve havayolları kalan talebin% 60 kadar düştüğünü gördü. Milyonlarca iş tehlikede. Havayolları, COVID-19 yenildikten sonra dünyanın iyileşmesine yardımcı olmak için uygun bir durumda ortaya çıkacaklarsa acil hükümet eylemine ihtiyaç duyuyorlar ”dedi. Alexandre de Juniac sözlerini şöyle sürdürdü: “COVID-19'un mali etkisini azaltmak için havayolu taşımacılığı şirketleri tarafından kapsamlı maliyet düşürme önlemleri uygulanmaktadır. Ancak, uçuş yasaklarının yanı sıra uluslararası ve bölgesel seyahat kısıtlamaları nedeniyle, havayollarının gelirleri düşüyor - en zorlu maliyet kontrol önlemlerinin kapsamını bile geride bırakıyor. Bölgedeki ortalama iki aylık nakit rezervleri ile havayolları bir likidite ve varoluşsal krizle karşı karşıya. Acilen destek önlemlerine ihtiyaç vardır. Küresel bazda, IATA 200 milyar dolara kadar acil yardım gerektiğini tahmin ediyor.”

IATA, hükümetlerin göz önünde bulundurması gereken bir dizi öneri açıkladı.

  • COVID-19'un getirdiği seyahat kısıtlamaları nedeniyle oluşan gelir kaybı ve likiditeyi telafi etmek için yolcu ve kargo taşıyıcılarına doğrudan finansal destek;
  • Hükümetler veya merkez bankaları tarafından krediler, kredi garantileri ve kurumsal tahvil piyasasına destek.
  • Vergi indirimi: 2020 yılında bugüne kadar ödenen bordro vergileri ve / veya 2020'nin geri kalanı için ödeme sürelerinin uzatılması, geçici olarak bilet vergileri ve hükümetlerin uyguladığı diğer vergiler.

Afrika ve Orta Doğu'daki bazı devletlerin Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Bahreyn, Mısır, Nijerya ve Mauritius dahil COVID-19 için halihazırda ulusal yardım taahhüt ettiklerini belirten IATA Afrika Afrika Orta Doğu Bölge Başkan Yardımcısı Muhammad Al Bakri, “Bizim isteğimiz, tüm modern ekonomiler için vazgeçilmez olan havayollarının acil olarak dikkate alınmasıdır. Bu, onların hayatta kalmasına yardımcı olacak ve havayolu personelinin - ve müttefik sektörlerde çalışan kişilerin - krizin sonunda geri dönecek işleri olmasını sağlayacaktır. Küresel tedarik zincirlerinin işlemeye devam etmesini sağlayacak ve hızlı salgın sonrası ekonomik büyümeye katkıda bulunacaklarsa, turizm ve ticaretin bağlı olacağı bağlantıyı sağlayabilecekler. ” diye konuştu.

Afrika’nın hava taşımacılığı endüstrisinin ekonomilere sağladığı katkının 55,8 milyar dolar olduğu, Orta Doğu'da hava taşımacılığının ekonomik katkısının ise 130 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

COVID-19 Bölgelere Göre Etkiler

AFRİKA

Afrika'da Ocak ayının sonundan bu yana binlerce yolcu uçuşu iptal edildi. Bunun, kayıtsız ülkelerin ek önlemlerinin uygulanmasıyla katlanarak artması bekleniyor.

Son verilere göre, Afrika'daki uluslararası rezervasyonlar Mart ve Nisan aylarında yaklaşık% 20 düştü, yurt içi rezervasyonlar Mart ayında yaklaşık% 15 ve Nisan ayında% 25 düştü.

Afrika havayolları 11 Mart 2020'de 4.4 milyar dolar gelir kaybetmişti.

Bilet iadeleri 2020'de 2019'daki aynı döneme göre% 75 arttı (01 Şubat - 11 Mart)

Güney Afrika: 5 Mart'ta yayınladığımız 'Kapsamlı Spread' Senaryosuna uygun olarak, COVID-19'un kesintileri yolcu hacimlerinde 6 milyon kayıp ve Güney Afrika'da baz gelirlerde 1,2 milyar ABD doları kayıp ile sonuçlanabilir. Hava yolculuğundaki aksaklıklar da ülkede 102.000'den fazla işi riske atabilir.

Kenya: 5 Mart'ta yayınladığımız 'Kapsamlı Spread' Senaryosuna uygun olarak, COVID-19'un kesintileri yolcu hacimlerinde 622.000 kayıp ve Kenya'da baz gelirlerinde 125 milyon ABD doları kayıp ile sonuçlanabilir. Hava yolculuğundaki aksamalar da ülkede 36.800'den fazla işi riske atabilir. Durum daha da yayılırsa, yaklaşık 1,6 milyon yolcu ve 320 milyon ABD doları gelir kaybedilebilir.

Etiyopya: 5 Mart'ta yayınladığımız 'Kapsamlı Spread' Senaryosuna uygun olarak, COVID-19'un kesintileri yolcu hacimlerinde 479.000 kayıp ve Etiyopya'da temel gelirlerde 79 milyon ABD doları kayıp ile sonuçlanabilir. Hava yolculuğundaki aksaklıklar 98,40'ın üzerinde risk altına girebilir

Nijerya: 5 Mart'ta yayınladığımız 'Kapsamlı Spread' Senaryosuna uygun olarak, COVID-19'un kesintileri yolcu hacimlerinde 853.000 kayıp ve Nijerya'da baz gelirlerinde 170 milyon ABD doları kayıp ile sonuçlanabilir. Hava yolculuğundaki aksamalar ülkedeki 22.200'den fazla işi de riske atabilir. Durum daha da yayılırsa, yaklaşık 2,2 milyon yolcu ve 434 milyon ABD doları gelir kaybedilebilir.

Ruanda: 5 Mart'ta yayınlanan 'Kapsamlı Spread' Senaryosuyla tutarlı olarak, COVID-19'un kesintileri yolcu hacimlerinde 79.000 kayıp ve Ruanda'da temel gelirlerde 20.4 milyon ABD doları zarar ile sonuçlanabilir. Hava yolculuğundaki aksamalar da ülkede yaklaşık 3.000 işi riske atabilir. Durum daha da yayılırsa, yaklaşık 201.000 yolcu ve 52 milyon ABD doları gelir kaybedilebilir.

ORTA DOĞU

Ocak ayının sonundan bu yana Orta Doğu'da 16.000 yolcu uçuşu iptal edildi. Bunun kayıtsız ülkelerdeki ek tedbirlerle katlanarak artması bekleniyor

Şimdiye kadar, Orta Doğu'daki uluslararası rezervasyonlar Mart ve Nisan aylarında yıllık% 40, Mayıs ve Haziran aylarında yıllık% 30 düşüş gösterdi. En son verilere göre yurt içi rezervasyonlar Mart ve Nisan aylarında kabaca% 20, Mayıs ve Haziran aylarında% 40 düştü

Orta Doğu havayolları 11 Mart 2020'de 7.2 milyar dolar gelir elde etmişti

Bilet iadeleri 2020'de 2019'daki aynı döneme göre% 75 arttı (01 Şubat - 11 Mart)

Bahreyn: 5 Mart'ta yayınlanan 'Kapsamlı Spread' Senaryosuyla tutarlı olarak, COVID-19'un kesintileri yolcu hacimlerinde 1.1 milyon kayıp ve Bahreyn'de baz gelirlerinde 204 milyon ABD doları kayıp ile sonuçlanabilir. Hava yolculuğundaki aksamalar da ülkede yaklaşık 5.100 iş riskini doğurabilir.

Kuveyt: 5March'ta yayınlanan 'Kapsamlı Spread' Senaryosuyla tutarlı olarak, COVID-19'un kesintileri yolcu hacimlerinde 2,9 milyon kayıp ve Kuveyt'teki baz gelirlerinde 547 milyon ABD doları kayıp ile sonuçlanabilir. Hava yolculuğundaki aksamalar da ülkede 19.800'den fazla işi riske atabilir.

Umman: 5 Mart'ta yayınlanan 'Kapsamlı Spread' Senaryosuyla tutarlı olarak, COVID-19'un kesintileri yolcu hacimlerinde 2 milyon kayıp ve Umman'da taban gelirlerinde 328 milyon ABD doları zarar verebilir. Hava yolculuğundaki aksamalar ülkedeki yaklaşık 36.700 işi de riske atabilir.

Katar: 5 Mart'ta yayınlanan 'Kapsamlı Spread' Senaryosuna uygun olarak, COVID-19'un kesintileri yolcu hacimlerinde 2,3 milyon kayıp ve Katar'da temel gelirlerde 746 milyon ABD doları zarar verebilir. Hava yolculuğundaki aksaklıklar da ülkede yaklaşık 33.200 iş riskini doğurabilir.

Suudi Arabistan: 5 Mart'ta yayınlanan 'Kapsamlı Spread' Senaryosuyla tutarlı olarak, COVID-19'un kesintileri, yolcu hacimlerinde 15,7 milyon kayıp ve Suudi Arabistan'da temel gelirlerde 3,1 milyar ABD doları kayıp ile sonuçlanabilir. Hava yolculuğundaki aksamalar da ülkede 140.300'den fazla işi riske atabilir.

Birleşik Arap Emirlikleri: 5 Mart'ta yayınlanan 'Kapsamlı Spread' Senaryosuna uygun olarak, COVID-19'un kesintileri yolcu hacimlerinde 13,6 milyon kayıp ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde temel gelirlerde 2,8 milyar ABD doları kayıp ile sonuçlanabilir. Hava yolculuğundaki aksamalar da ülkede 163.000'den fazla işi riske atabilir.

Lübnan: 5 Mart'ta yayınlanan 'Kapsamlı Spread' Senaryosuyla tutarlı olarak, COVID-19'un kesintileri yolcu hacimlerinde 1,9 milyon kayıp ve Lübnan'da taban gelirlerde 365 milyon ABD doları kayıp ile sonuçlanabilir. Hava yolculuğundaki aksamalar da ülkede yaklaşık 51.700 işi riske atabilir.

Ürdün: 5 Mart'ta yayınlanan 'Kapsamlı Spread' Senaryosuyla tutarlı olarak, COVID-19'un kesintileri yolcu hacimlerinde yaklaşık 645.000 kayıp ve Ürdün'de taban gelirlerde 118.5 milyon ABD doları kayıp ile sonuçlanabilir. Havayolu seyahatindeki aksamalar da ülkede en az 6.100 iş riskini doğurabilir. Durum daha da artarsa, 1,6 milyon yolcu ve 302,8 milyon ABD doları gelir kaybedilebilir.

Mısır: 5 Mart'ta yayınlanan 'Kapsamlı Spread' Senaryosuyla tutarlı olarak, COVID-19'un kesintileri yolcu hacimlerinde 6,3 milyon kayıp ve Mısır'da temel gelirlerde 1 milyar dolar kayıp ile sonuçlanabilir. Hava yolculuğundaki aksaklıklar ülkedeki yaklaşık 138.000 işi de riske atabilir:

Fas: 5 Mart'ta yayınlanan 'Kapsamlı Spread' Senaryosuyla tutarlı olarak, COVID-19'un kesintileri yolcu hacimlerinde 4,9 milyon kayıp ve Fas'ta temel gelirlerde 728 milyon ABD doları kayıp ile sonuçlanabilir. Hava yolculuğundaki aksamalar ülkedeki 225.000'den fazla işi de riske atabilir.

Tunus: 5 Mart'ta yayınlanan 'Kapsamlı Spread' Senaryosuyla tutarlı olarak, COVID-19'un kesintileri yolcu hacimlerinde 2,2 milyon kayıp ve Tunus'ta taban gelirlerde 297 milyon ABD doları kayıp ile sonuçlanabilir.





SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat