e
Banner


Karınca Lojistik’te hizmette sınır yok
1986 yılından beri geniş bir hizmet yelpazesi sunan Karınca Lojistik'in ana hizmetleri arasında nakliye, depolama, multimodal taşımacılık, proje, tekstil, tehlikeli madde taşımacılığı ve katma değerli hizmetler bulunuyor. Karınca Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Göçer, tekstil sektörüne sundukları hizmetleri e-ticaret lojistiğiyle çeşitlendirirken, havayolu taşımacılık hizmetlerini yeni ofis yatırımıyla güçlendireceklerini, tehlikeli madde taşımacılığını ise yeni bölgelere taşıyarak büyüteceklerini söylüyor. 
 




untitled_panorama1.jpgLojistik hizmetlerde yoğunlaştığınız alanlardan söz eder misiniz? 
1986 yılında kurulan Karınca Lojistik, Türkiye’nin en değerli lojistik şirketlerinden biridir. Günümüzde geniş bir lojistik çözüm yelpazesi bulunan Karınca, taşımacılıkta hava, kara ve denizyolu alanlarında hizmet sunuyor. 
Havayolu Taşımacılığı: Türkiye’nin tüm havalimanlarından paketleme, antrepolu veya anteposuz depolama hizmetleri; İstanbul, Ankara ve İzmir’de bulunan havalimanı ofislerinden 100’ü aşkın ülkeye deneyimli hava kargo ekibiyle hizmet vermektedir. Denizyolu Taşımacılığı: Dünyanın her limanına komple (FCL) ve parsiyel (LCL) konteyner taşımacılığı hizmeti sunan Karınca, lider gemi şirketleri ile işbirliği yapmaktadır. 
Karayolu Taşımacılığı: Karınca 200 özmal ve sözleşmeli araçlardan oluşan modern filosu, ileri teknolojiye sahip marka ürün ve bilgi teknolojisi altyapısı sayesinde müşterilerine zaman ve kaynak tasarrufu sağlamaktadır.
Lojistik Hizmetleri (Teslimat Hizmetleri): Karınca Lojistik araç takip sistemi ile donatılan TIR’lardan oluşan dağıtım filosu ve yük çeşitliliği için farklı özelliklerde tasarlanan araçları, müşterilerinin ürünlerini son kullanıcıya ulaştırıyor. Şirket, 2000 yılı başından bu yana ADR’li 140 araçlık filosu ve alt dolum sistemine sahip özel teçhizat ile tehlikeli madde taşımacılığı hizmeti vermektedir. Depolama: Karınca’nın toplam depolama alanı 100.000 m2 üzerindedir ve 400’den fazla deneyimli ambar çalışanı ve yöneticisi bulunmaktadır. 
Katma Değerli Hizmetler: Karınca’nın sipariş hazırlama, parçalama, toplama, paketleme, kutulama, barkodlama, etiketleme, kalite kontrol, ütüleme, boyama, alarmlama, ters lojistik sınıflandırma, leke çıkarma, ambalajlama vb. katma değerli çözümleri bulunmaktadır. 
Proje Taşımacılığı: Karınca, tüm açık deniz petrol ve gaz arama projeleri ve Türkiye’deki en büyük petrol ve doğalgaz arama projelerinin tek lojistik servis sağlayıcısı olarak faaliyet göstermektedir.
 
HAVAYOLUNDA JIT HİZMET 
Havayolu taşımacılığında gündeminizde neler var? 
1987 yılından bu yana IATA üyesi şirketimiz, İstanbul, Ankara ve İzmir havalimanlarında deneyimli kadrosu ile hizmet vermektedir. Otomotiv, üretim sektörü ve tekstil konusunda uzman olan partnerimizin dünya çapında yaygın ofis ağı ile “Just in Time” üretim yapan müşterilere teslimat süresi garantili özel servisler sunmaktayız. Sunduğumuz ürünler içerisinde yurt dışı gümrükleme, dahili taşıma, sigorta ve paketleme hizmetlerini içeren paketler bulunmaktadır. Ünlü tekstil firmalarına kapıdan kapıya 24 saat teslimat garantili servisten tutun otomotiv devlerine üretim bantlarını destekleyecek express ve charter uçak taşımalarına kadar uzanan geniş bir yelpazemiz var. 2017 yılında 2500 ton ihracat ve 800 ton ithalat yükü taşıyan şirketimiz 2018’de bu rakamları %20 mertebesinde geliştirmiştir. Yeni havalimanı ofis yatırımımızı gerçekleştirdik ve altyapımız hazır olarak değerli müşterilerimize yeni havalimanı ofisimizle hizmet sunacağımız günü sabırsızlık ile beklemekteyiz. 
 
Tehlikeli madde taşımacılığında nasıl bir büyüme yakaladınız? 
Karınca Lojistik, 1999 yılından bu yana tehlikeli madde taşımacılığı sektöründe faaliyet göstermektedir. Sektöre verilen hizmetlerde, sektör gerekliliği olan yüksek Sağlık Emniyet Çevre ve Güvenlik (SEÇG) standartlarını öne çıkartmaktadır. Bunun yanı sıra proje planlarına uyum, operasyon ve kalite performans kriterlerine uygun hizmet, doğru ve zamanında bilgi akışı ve raporlama, Karınca’nın sağladığı hizmetlerde önem verdiği diğer alanlar olarak sıralanabilir. Sektörde Türkiye’nin ve dünyanın lider akaryakıt dağıtım şirketlerine hizmet vermekteyiz. Karınca, sektörde edindiği güven ve yüksek başarıyı yeni operasyonlar ve hizmet bölgelerine de taşıyarak sektörde büyümeye devam etmektedir. 
 
Tekstil lojistiğinde nasıl fark yaratıyorsunuz? 
Karınca Lojistik olarak amacımız, ipliğin üretiminden bitmiş ürünlerin son kullanıcıya askıda teslim edilmesine kadar geçen süreci müşterilerimiz için en verimli hale getirmek ve kaliteli bir hizmet anlayışı içerisinde moda sektörünün ihtiyaçlarına uygun çözümleri üretmek. Hem yurtdışında hem de yurtiçinde modanın var olduğu her yere ürünleri en uygun şekilde taşıyacak filoya sahibiz ve her geçen gün filomuzu büyütüyoruz. Depolarımızda askılı ve katlı ürünlere özel stoklama alanları mevcut, konveyör ve otomasyon sistemleri ile tekstil sektörünün ihtiyacı olan hıza erişebiliyoruz. Sektörün dinamiklerine uygun minimum maliyet maksimum verimlilik yaratacak çözümleri müşterilimize sunuyoruz. Tekstilde yaptığımız uluslararası taşımaların yanında yurtiçinde de depolama ve dağıtım hizmetleri veriyoruz. Türkiye genelinde 800’ün üzerinde cadde ve AVM mağazalarına her gün depolarımızdan ürün gönderiyoruz. Yine hizmet verdiğimiz müşterilerimizin internet operasyonlarını da biz yönetiyoruz. Bu alanda hızlı bir büyüme içindeyiz. Tekstil sektöründeki birçok firma bizi tercih ediyor. Taşıma modlarında askılı ve kolili taşımalar olmak üzere ikiye ayrılır. Askılı taşımlarda özel ekipmanlı araçlar kullanıyoruz. Uluslararası taşımalar da hem askılı hem kolili yaptığımız taşımaları parsiyel olarak da gerçekleştirebiliyoruz. 
 
2 MİLYON E-TİCARET ÜRÜNÜNE ELİ DEĞDİ 
Müşterilerinize ne tür katma değerli hizmetler sunuyorsunuz? 
Katma değerli hizmetlerimiz arasında kalite kontrol, ütüleme, alarmlama, ambalajlama, askıya alma gibi çeşitli operasyonlar bulunmaktadır. Askılı ve kolili olarak üreticilerden aldığımız ürünleri depolarımıza getirerek ürüne özel kalite süreçlerinden geçiriyoruz, uygunluğu tespit edilen ürünleri askılı ve katlı olarak kendi araçlarımız ile birçok ülkeye ulaştırıyoruz. Tersine lojistik hizmetleri özellikle tekstil sektöründe büyük önem taşımaktadır. Sezon sonlarında mağazalardan depolarımıza getirdiğimiz ürünlerin kalite kontrol süreçlerini tamamladıktan sonra tekrar satışa sunulabilir hale getiriyoruz. Ürünler depomuzda yeniden canlanıyor ve mağazalarda son kullanıcılarınıza ulaşıyor. Katma değerli hizmetlerimizin önem arz ettiği diğer bir satış kanalı ise e-ticaret. Depolarımızda internet üzerinden satışı yapılan ürünler son kullanıcıya gitme üzere özenle hazırlanarak paketlenmektedir. Satın alan kullanıcıların yazdıkları küçük notlar dahi hediye paketlerine dahil edilip gönderilebilmektedir. Son bir yılda hizmet verdiğimiz büyük tekstil müşterilerimiz için bugüne kadar 2 milyon ürünü e-ticaret kapsamında nihai müşterilere ulaştırdık. 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat