e
Banner


Temsa İş Makinaları’ndan Crown ile endüstriyel alanda ezber bozan iş modeli
Türkiye iş makinaları sektörünün lider kuruluşlarından, Temsa İş Makinaları ile istif ve depo ekipmanları alanında Amerika’nın lider Avrupa’nın ise önde gelen üreticilerinden Crown, geçen yıl imzaladıkları distribütörlük anlaşması ardından 22-23 Ocak’ta Crown’ın Almanya Münih’teki Genel Merkezine ve Roding’deki fabrikasına düzenledikleri basın gezisinde “akıllı depo çözümleri”ni anlattı. 




ken_dufford_esraf_zekaGezi, Temsa İş Makinaları’ndan Genel Müdür Eşref Zeka ile Endüstriyel Ürünler Satış Grup Müdürü Bülent Beleda ve Crown’dan Avrupa Başkan Yardımcısı Ken Dufford ev sahipliğinde gerçekleşti. Gezi kapsamındaki basın toplantısında, her iki markanın ortak vizyonuna, iş birliği ile oluşturulan ezber bozan iş modeline ve gelecek hedeflerine değinildi.  
Basın gezisi sırasında, Amerika’nın pazar lideri ve Avrupa’nın 4.istif ve depo ekipmanları üreticisi Crown’ın Avrupa’dan sorumlu Başkan Yardımcısı Ken Dufford Temsa İş Makinaları ile iş birliklerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladığı konuşmasında akülü forklift ve depo istifleme makine üretimi gerçekleştiren Crown’ın tarihçesi, tesisleri, vizyonu ve yapısı hakkında bilgi verdi. Dünya genelinde 84 ülkede, 500’ün üzerinde noktada satılan Crown, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’daki satış noktalarına Münih’teki Genel Merkezinden hizmet veriyor. Dünya genelinde Almanya, Amerika, Meksika ve Çin’de, 11 noktada 19 üretim tesisi bulunan marka, küresel pazarda dayanıklı, ergonomik ve teknolojik yenilikler sunan bir marka olarak dikkat çekiyor. Crown’ın yenilikçi ürünleri ve malzeme taşıma çözümleri için aldığı prestijli ulusal ve uluslararası ödüllere de değinen Dufford sözlerine şöyle devam etti: “Crown ve Temsa İş Makinaları güçlü bir ortaklığa imza attı. Birlikte hedefimiz, müşterilerimize değer katan ürünler tasarlamak, üretmek, dağıtımını yapmak, servis sağlamak ve destek sunmak. Kısacası, onlara bütünsel hizmet vermek, güvenilir kalite, iyi bir deneyim, teknolojik inovasyon ve ergonomiyi bir arada götürebilmek. Bu senenin sonunda durumu değerlendirdiğimizde bunu başarabileceğimize inancım tam. Çünkü Temsa İş Makinaları ile aynı yöne bakıyoruz. Türkiye gelişen bir pazar ve bizim için de bölge olarak çok büyük önem taşıyor. Eğer bu bölgede büyümeyi hedefleyen bir şirketseniz ve Türkiye’yi radarınıza almadıysanız önemli bir hata yapıyorsunuz demektir. Burada doğru iş birliğimiz ile bir adım önde olduğumuzu söyleyebiliriz, Sabancı Holding’in gücü ve Temsa İş Makinaları’nın profesyonel iş yapış şekliyle emin adımlarla büyüyeceğiz. Şu an için hedefimizde Türkiye’de üretim yapmak yok ancak pazar ihtiyacı bu yönde gelişirse düşünebiliriz.” Temsa İş Makinaları Genel Müdürü Eşref Zeka ise yaptığı konuşmada hem Temsa İş Makinaları’nın vizyonunu paylaştı hem de Crown iş birliğine verdikleri önemi aktardı. Farklı markalarla yaptıkları iş birlikleri sayesinde pek çok farklı endüstride uçtan uca çözümler sunduklarını aktaran Zeka, Crown iş birliği ile ilgili şunları söyledi: “İstif ve depo ekipmanları  alanında Crown ile birlikte iş ortaklarımıza değer katan, karlılığını artıracak çözümleri sunan bir iş modeli ile büyümeyi hedefliyoruz. Crown ile işbirliğimizde yol haritamızı bu misyon doğrultusunda  belirliyoruz. Yeri geldiğinde iyi bir danışman, yeri geldiğinde en uygun çözümü sunan tedarikçi, yeri geldiğinde ise etkin ve hızlı satış sonrası hizmeti veren bir iş modeli peşindeyiz. Endüstriyel pazarda bir ürün tedarikçisi olarak değil, depolar için çözüm sağlayıcısı olarak anılmak istiyoruz. 
crown_fabrikaTemsa İş Makinaları Endüstriyel Ürünler Satış Grup Müdürü Bülent Beleda ise katılımcılara Crown markası ile ilgili detaylı bilgi verdi ve Crown’ın Türkiye’de Şubat 2017’de Temsa İş Makinaları bünyesinde satışa sunulmaya başladıktan sonra kaydedilen gelişmeleri aktardı.  Genel Müdür Eşref Zeka gibi, endüstriyel pazarda ezberbozan iş modeliyle ekipman tedarikçisi olarak değil, depolar için çözüm sağlayıcısı olarak anılmak istediklerinin altını çizen Beleda, sözlerine şöyle devam etti: “Geliştirdiğimiz iş modeliyle ürünlerimizin en iyi performansı sergilediğinden emin olmak için satış öncesinde ve satış sonrasında müşterilerimiz için hazır olacağız. Yeni yapımız uyarınca satış ekibimiz orta ve uzun vadede depo alanında birer danışman olarak görev yapacak. Diğer bir deyişle, depo kurulumu sırasında tasarımdan forkliftin verimliliği hakkında fikir sağlamaya kadar müşterilerimize değer katarak danışmanlık ve uzmanlığımızı sunmayı hedefliyoruz. Kendimizi bu doğrultuda geliştiriyoruz. Türkiye’de bu alanda büyük bir eksiklik olduğunun farkındayız. Depolarda doğru ürünlerin kullanılmaması sonucu hem zaman ve hem de bütçe kaybı yaşanıyor. Bu kayıpların önüne geçmek için müşterilerimize sadece ürün sunmanın ötesinde danışmanlık ve uzmanlığımızla değer katacağız ve kayıpları tasarrufa çevireceğiz.” Bu hedef doğrultusunda Crown’a çok güvendiklerini kaydeden Beleda, Crown’ın inovasyon ve Ar-Ge alanında lider bir marka olduğuna, dar alan sipariş toplayıcılar, eldivenle araç kumandası gibi inovatif ürünler sunduğuna da değindi. Bülent Beleda, dayanıklı, teknolojik, ergonomik, verimli, hızlı ve güvenli ürünler sunan Crown ile ilgili şunları da söyledi: “Crown, Amerika’nın 1 numaralı ve dünyanın beşinci en büyük şirketi. Böyle büyük bir marka ile birlikte geliştirdiğimiz ezber bozan iş modelimizle Türkiye’de müşterilerimizin depo çözümlerini en iyi şekilde karşılayacağımıza inanıyoruz.”
 
Gezi sırasında katılımcılar, ilk gün Crown Avrupa Ürün Eğitim Müdürü Oliver Preissler’den ürünler hakkında detaylı bilgi edinme, ikinci gün ise Roding’deki fabrikayı gezme fırsatı da buldular.
crown_fabrika 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat