e
Banner


M&M intermodal çözümlerle rotayı niş pazarlara çevirdi
Güçlü network ağı ve alanında uzman ekibiyle proje taşımacılığının önemli forwarderlerinden olan Militzer&Münch, Türkiye’nin coğrafik avantajlarını da kullanarak bu alanda yeni rotalar yaratmaya devam ediyor. 




kenan_nironBaşta inşaat olmak üzere enerji, otomotiv, çimento, makina, iş makinaları, vinç sektörlerine sundukları hizmetlerin artarak devam ettiğini belirten M&M Türkiye Proje & Satış Yönetmeni Kenan Niron, “2016’da Avrupa, Orta Asya, Ortadoğu ve Afrika’da ciddi büyüme öngörmekteyiz. Özellikle Avrupa ve Türkiye’den Orta Asya ve Uzakdoğu’ya intermodal çözümler üretmek hedeflerimiz arasında yer alıyor” diyor.  
Güçlü network ağı ve alanında uzman ekibiyle proje taşımacılığının önemli forwarderlerinden olan Militzer&Münch, Türkiye’nin coğrafik avantajlarını da kullanarak bu alanda yeni rotalar yaratmaya devam ediyor. 2015 yılında başta inşaat olmak üzere enerji, otomotiv, çimento, makina, iş makinaları, vinç sektörlerine sundukları hizmetlerin artarak devam ettiğini belirten Militzer&Münch Türkiye Proje & Satış Yönetmeni Kenan Niron, Gürcistan, Türkmenistan, Kazakistan, Irak, İran ve Rusya trafiğinde oldukça başarılı projelere imza attıklarını söylüyor. Niron, şunları aktarıyor: “Bu ülkelere olan taşımalarımız Avrupa hatlarımızla başa baş hale geldi. Özellikle Rusya’ya yapılmış olan büyük hacimli proje işleri, Irak’a gerçekleştirilen sevkiyatlar, Uzakdoğu’dan ülkemize getirip, kendi depomuzda depolamasını yaptıktan sonra nihai varış noktasına teslim ettiğimiz yükler, bu alanda ön plana çıkan projelerimiz oldu. Yine Uzakdoğu ve Kuzey – Batı Afrika ülkelerine yönelik gerçekleştirdiğimiz projelerde önemli bir artış yakaladık. Sanayi ve ihracatçılarımızın yeni hedefi olan Batı Afrika ülkelerine yönelik dikkat çeken proje taşımlarımız, bizi bu ülkelere yönelik taşıma organizasyonlarında heyecanlandırmaktadır.” 
 
ORTA ASYA’YI YAKIN MARKAJA ALDI 
Niron, Militzer&Münch Türkiye olarak proje lojistiğinde yoğunlaştıkları en önemli bölgelerden birinin ise Orta Asya olduğunu söylüyor. Niron, “Çalışmakta ve aynı zamanda daha da geliştirme çabasında olduğumuz Orta Asya trafiğimizde, yol ve altyapı sıkıntılarından dolayı çok hassas çalışmalar yapmamız gerekmektedir. Bu bağlamda, ilgili fizibilite çalışmalarını ve operasyon sürecini bölgede yıllardır tecrübeli olan kendi ofislerimiz ile yürütmemiz, bu taşımaları tamamen kontrolümüz altında gerçekleştirmemize imkan sağlamaktadır. Bölgedeki tecrübemizle, intermodal taşımacılığı hızlı ve efektif şekilde uygulamaktayız. Varış yerlerindeki ofislerimiz, yüklerin nihai varış yerlerine sorunsuzca ulaşmasındaki desteklerinin yanı sıra, bölge için oldukça önem arz eden gümrük işlemlerini de bizzat kendileri yerine getirmektedirler” diyor. 
 
ENERJİ YATIRIMLARINA 
ANAHTAR TESLİMİ ÇÖZÜMLER 
Proje taşımacılığı hizmetleri içinde enerji sektörünün önemli bir yer tuttuğunu belirten Kenan Niron, doğalgaz, hidroelektrik, termik, rüzgar ve yenilenebilir enerji santralleri gibi endüstriyel tesislerin ağır yük taşımacılığını yaptıklarını söylüyor. Enerji lojistiğinde anahtar teslim çözümler sunduklarını vurgulayan Niron, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Buhar ve gaz türbinleri, transformatörler, kondansatörler, ısı kazanları, baca ve demir çelik fırınları sürekli taşımakta olduğumuz yükler arasındadır. Santrallerin yapımı bitip faaliyete geçtikten sonra da yedek parça gibi standart taşıma gerektiren sevkiyatlar da yine tarafımızca gerçekleştirilmektedir. Örneğin geçtiğimiz süreçte firmamız tarafından 3 adet hidroelektrik projesinin kısmen depolama dahil taşımaları kapıdan-kapıya hizmet sunularak tamamlanmış ve santraller elektrik üretimine başlamışlardır. Proje taşımalarımıza bir örnek olarak gösterebileceğimiz, çok önemli bir projenin tüm taşıma sürecini gösteren videoya, Youtube’dan ‘M&M Militzer & Münch: Equipment for gold diggers’ başlığıyla ulaşılabilir. Enerji sektöründeki gelişmeleri devamlı takipte olan ekibimiz, potansiyel projelerle ilgili yurtiçi veya yurtdışındaki ilgili ofislerimizdeki ekiplerimizle bağlantı kurarak, gerek iş öncesi yapılan çalışmalarda, gerekse işin yapılma sürecinde birlikte hareket ederek başarılı sonuçlar elde etmemizde ve bununla bağlantılı olarak maksimum düzeyde müşteri memnuniyeti sağlamamızda çok önemli rol oynamaktadır.”  
 
 %25’LİK PAYI DAHA DA ARTIRACAĞIZ 
“Gücümüzün en önemli parçası olarak gördüğümüz kendi network ağımız, proje taşımlarında bize büyük avantaj sağlamaktadır” diyen Kenan Niron, “Proje taşımları işlerimizin %25’ini oluşturmakta ve başarılarımız bu oranın artışını hızlandıracağı yönünde bize güç vermektedir. Konusunda uzman ekibimiz ve networkumuz ile 2016 yılında Avrupa, Orta Asya, Ortadoğu ve Afrika’da ciddi büyüme öngörmekteyiz. Özellikle Avrupa ve Türkiye’den Orta Asya ve Uzakdoğu’ya intermodal çözümler üretmek hedeflerimiz arasındadır” diyor.  
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat