e
Banner


Havacılıkta habersiz denetimler artacak
Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, geçen yıl yaklaşık 4 bin 100 denetim gerçekleştirdiklerini belirterek, 2016'da habersiz denetimlere ağırlık vereceklerini ifade etti.




thySivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, geçen yıl yaklaşık 4 bin 100 denetim gerçekleştirdiklerini belirterek, 2016'da habersiz denetimlere ağırlık vereceklerini ifade etti. Ekşi, geçen yıl başlattıkları habersiz denetimlerden güzel sonuçlar aldıklarını belirterek, bu yıl sivil havacılıkta denetimleri daha da etkinleştirmek istediklerini söyledi.
Denetimlerin daha verimli sonuç vermesi için habersiz yapıldığını dile getiren Ekşi, bu yöntemle uygulamadaki eksikliklerin kolaylıkla tespit edildiğini vurguladı. Acil durumlarda hava trafik ünitelerinin, terminal işleticilerin nasıl davrandığına yönelik denetimler yaptıklarını anlatan Ekşi, "Denetçimiz, kendini tanıtmadan yolculuk boyunca kabin memurlarının davranışlarını da denetliyor. Uçuş sonunda kendini tanıtarak, gördüğü eksiklikler konusunda yazdığı bulgunun imzalı nüshasını onlara bırakıyor. Ben de bizzat yolculukta eksiklik tespit ettiğimde kabin amirine bilgi notu veriyorum. Havacılık alanında çalışan insanlar vicdanlarıyla baş başadır. O vicdanlar da havacılık kurallarıdır. Biz olsak da olmasak da her zaman bu kurallara uyacaklarına inanıyoruz. Bunun bir yaşam tarzı haline gelmesi için 2016'da habersiz denetimlere ağırlık vereceğiz" değerlendirmesinde bulundu.
 
Her ilde bir amatör pist
Ekşi, Amatör Havacılık Faaliyetleri Yönetmeliği'nin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini anımsatarak, amatör havacılık faaliyetlerinde bulunmak isteyen ve ticari amaç taşımayan kişilerin, 2 bin kilogramdan düşük kompleks olmayan hava araçlarını herhangi bir işletme ruhsatı zorunluluğu aranmaksızın kullanabileceğini söyledi.
Türkiye'de amatör havacılığın geliştirilmesinin 2016 için öncelikli hedefleri arasında yer aldığını belirten Ekşi, geçen yıl gerçekleştirdikleri çalıştayda alınan kararlar doğrultusunda bu alanda ilerleme kaydetmek istediklerini bildirdi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın her ilde bir amatör pist kurulmasını istediğini aktaran Ekşi, "Dünyada bunun çok güzel örnekleri var. Bazı mevzuat değişiklikleriyle Gençlik ve Spor Bakanlığıyla bu işi geliştirmek istiyoruz. Her ilde amatör pist kurulabilirse amatör havacılıkta patlama olur. Havacılık doğal hayatın dışında bir alan olarak değerlendiriliyor. Oysa ki çocuklar amatör havacılıkla tanışarak, kendi amatör uçaklarını kullanabilseler bu Türkiye'de bir kültür oluşturur" değerlendirmesinde bulundu.



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat