e
Banner


BD Depolama Cordstrap ile yükleri güvenceye alıyor
Yükün doğru bir şekilde taşıma ünitesine sabitlenmemesi ve uygun malzeme kullanılmamasının nakliye operasyonlarında çok ciddi maddi kayıplara yol açtığına dikkat çeken BD Depolama Genel Müdürü Uğur Evcil, “Cordstrap” markasıyla yük sabitlemeyle ilgili tüm ihtiyaçlara cevap verecek bir ürün yelpazesi sunduklarını söyledi. 




bd_depolama_ugur2012 yılında ilk etapta gümrüksüz, orta vadede gümrüklü ve gümrüksüz depolama hizmetleri vermek ve şirketlerin tedarik zinciri yönetiminde aksayan süreçlerine alternatif çözümler üretmek üzere kurulan BD Depolama, yeni temsilciliklerle hizmet yelpazesini genişletiyor. 2014 yılın başında yük güvenliği (lashing, strapping ve dunnage bags) malzeme üreticisi olan Hollanda merkezli Cordstrap B.V. firmasının Türkiye distribütörlüğünü üstlenen şirket, 2014 Nisan ayından itibaren ise yine Hollanda merkezli Advance Transport Unit B.V. firmasının geliştirdiği “MaxiMate” ürünlerinin Türkiye temsilciliğini yürütmeye başladı. BD Depolama Genel Müdürü Uğur Evcil, depolama alanında örnek uygulamalara imza atmayı, yük emniyeti ve palet istifleme sektöründe ise bilinirliklerini artırmayı hedeflediklerini söyledi. 
 
BD Depolama hem hizmet verdiği alanları hem de sektörleri genişleterek büyümeyi hedefliyor. Bu kapsamda özellikle ihracata dönük başlatmış olduğunuz “yük emniyeti” hizmetlerinizin ayrıntılarını öğrenebilir miyiz? 
Mevcut depolama faaliyetlerimizin yanında, 2014 yılı Şubat ayı itibarı ile Hollanda merkezli olan ve şu an itibariyle 50 farklı ülkede faaliyet gösteren Cordstrap B.V. firmasının distribütörlüğünü aldık. Cordstrap B.V., Hollanda dahil 5 farklı ülkede yük emniyeti ile ilgili ürünlerin üretimini yapmaktadır. Ana ürün kategorileri, polyester lashingler, kompozit polyester çemberler (composite polyester straps) ve hava yastıklarıdır (dunnage bags). Yükün doğru bir şekilde taşıma ünitesine sabitlenmemesi ve uygun malzeme kullanılmaması, nakliye esnasında oluşabilecek olumsuzluklar durumunda çok ciddi maddi kayıplara ve hatta can kayıplarına neden olabilmektedir. Bu kayıpların önüne geçebilmek için, yük emniyetinin sağlanması konusunda dünyanın birçok ülkesinde yönetmeliklerle tanımlanmış kurallar bulunmaktadır. Türkiye’de de özellikle denizyolu ve proje taşımacılıklarında “lashing” uygulamaları çok titizlikle yürütülmektedir. Benzer hassasiyet ve bilinç konteyner içi yük sabitleme ve paletleme konusunda da gün geçtikçe artmaktadır. BD Depolama olarak distribütörlüğüne başladığımız Cordstrap B.V. ürünleri, konvansiyonel lashing malzemeleri olan spunz, çelik halat, zincir, çelik çember vb. malzemelere alternatif olarak geliştirilmiş, yüksek kaliteli, kolay uygulanabilir, maliyet avantajları olan ve bağımsız test kuruluşları tarafından onaylanmış ve sertifikalandırılmış malzemelerdir. Yük sabitlemeyle ilgili tüm ihtiyaca cevap verecek bir ürün yelpazesi bulunmaktadır. 
 
Temsilciliğini yürüttüğünüz palet istifleme ürünleri ve bu ürünlerin nakliye verimliliğine katkıları hakkında da bilgi verir misiniz? 
2014 Nisan ayından itibaren, merkezi Hollanda’da bulunan Advance Transport Unit B.V. firmasının geliştirdiği ve paletlerle yapılan sevkiyatlarda bir palet alanı üzerine 2, 3 ve hatta 4 paleti pratik ve emniyetli şekilde istifleme imkanı sunan “MaxiMa te” ürünlerinin Türkiye temsilciliğini de yürütmeye başladık. MaxiMate ürünleri verimli bir yükleme yapılmasına ve dolayısı ile araç doluluk oranlarının artırılmasına imkan sağlamaktadır. Bu sayede nakliye verimliliği %300’e kadar artırılabilir ve nakliye giderlerinde en az %30 tasarruf elde edilebilir. CO2 emisyonlarını da önemli ölçüde düşürülmesine imkan sunan MaxiMate ürünlerimizin, sektörümüzün güncel konularından birisi olan “Yeşil Lojistik” hedeflerine önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. 
 
Depolamada nasıl bir altyapınız var? Bu altyapıyla hizmetlerinizde nasıl bir esneklik sağlıyorsunuz? 
BD Depolama olarak bilgi işlem altyapımıza özen gösteriyoruz. İleride karşılaşabileceğimiz farklı depolama projelerini yüksek performans ve kalitede yürütebilmek için sistem altyapımızı ve depo yönetim sistemi (WMS) yazılımımızı sürekli geliştiriyoruz. Tüm ERP’ler ile veri entegrasyonu istenilen formatta (edi, xml, txt vb.) mümkün kılan ve tüm depo operasyonlarını gerçek zamanlı olarak yürüten yazılımımız, 3PL depolarındaki esnek kullanımı sağlayan dünyadaki az sayıdaki lojistik yazılımından birisidir. Bu yazılım, depolama süreçlerinin istenilen biçimde kurgulanması ve bu kurgunun istenilen zamanda değiştirilmesi imkanı tanımakta, ihtiyaçlara kolay ve hızlı adapte olunabilmesini sağlamaktadır. Tüm depolama süreçlerimizde performans, kalite ve maliyet parametrelerini yakından takip ederek, mutlak müşteri memnuniyeti ve rekabet avantajı sağlamaya çalışmaktayız. Bu sayede stratejik iş ortaklarımızın asıl süreçlerine daha fazla konsantre olmalarını hedeflemekteyiz.
 
Önümüzdeki süreçte öncelikli olarak planladığınız yatırımlarınızdan ve hedeflerinizden söz eder misiniz? 
BD Depolama olarak, enerjimizi, kaynaklarımızı ve yatırımlarımızı farklı depolama ihtiyaçlarına, özellikle yoğun giriş ve çıkış hareketleri olan projelere cevap verecek depolama çözümleri üretmek için kullanmaktayız. En önemli hedeflerimizden birisi de bu alandaki örnek uygulamalarımızla öne çıkmaktır. Yine içinde bulunduğumuz sektörle yakından bağlantılı olan yük emniyeti ve palet istifleme ürünlerimizin bilinirliliğinin arttırılmasına ve pazarda önemli oyuncular olmalarına yönelik yatırımlarımıza ve çalışmalarımıza öncelik vereceğiz.
 
BD DEPOLAMA IN PALLET STACKING AND CARGO SECURING SECTORS WITH ‘ATI - MAXIMATE’ AND ‘CORDSTRAP’
BD Depolama that is founded in 2012 to provide warehousing services, is expanding its range of services by new distributorships and representation offices. BD Depolama undertook Turkish distributorship of Cordstrap B.V. that produces cargo securing products (polyester lashings, composite polyester straps and dunnage bags) in the beginning of 2014, and started to act as Turkish representative of pallet stacking systems “MaxiMate” and “LoadMate” products developed by Advance Transport Item B.V. as from April 2014. Underlining that the “MaxiMate” and “LoadMate” products provide the opportunity to stack up to 4 pallets at one palet position in a practical and safe manner, Uğur Evcil, General Manager of BD Depolama, said, “MaxiMate products provide the opportunity to conduct an effective transportation, which makes it possible to increase the vehicle capacity utilization
rates. Thanks to this, load efficiency can be increased up to 300% and at least 30% savings in tranport costs can be obtained. I strongly believe that MaxiMate products will also provide the opportunity to lower the CO2 emissions to a significant extent which will substantially contribute to green logistics, one of the most important issues of our sector.”
 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat