e
Banner


Aynes’in başarısının sırrı güvenilir sevkiyat

Avrupa Birliği ve Rusya’ya süt ürünleri ihracatı yapan ilk yerli firma olan Aynes’in Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Serin, “Bizim işimizde lojistik süreçler çiğ süt tedariki ile başlıyor. Çiğ süt kalitesinin sevkiyat süresince korunması kaliteli ve güvenilir son ürün açısından çok önemli” diyor.  





aynes.jpgAynes, günde 2 bin ton çiğ süt işliyor. Yurtiçi kadar yurtdışında da oldukça aktif olan Aynes, Avrupa Birliği’ne ve Rusya’ya süt ürünleri ihracatı gerçekleştiren ilk firma olma unvanını elinde bulunduruyor. Aynes Gıda A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Serin, Türkiye süt ve süt ürünleri sektöründe ciro ve kapasite olarak ilk 5 firma içinde yer aldıklarını söyledi. Yılda yaklaşık 250 milyon litre süt işlediklerini belirten Serin, hammadde kalitesinin ürün kalitesine doğrudan yansıdığını ve bu sebeple çiğ sütü uygun kalitede fabrikaya getirmenin çok önemli olduğunu vurguladı. Bu noktada en önemli faktörlerden birinin hız olduğuna dikkat çeken Serin şunları aktardı: “Bunu sağlamak için konusunda uzman, saha bilgisi yüksek personelimiz, çiğ sütü toplama merkezlerinden en uygun koşullarda ve en hızlı biçimde üretim tesislerimize getiriyor. Yoğurt, ayran, peynir, tereyağı grubundaki pastörize ürünler soğuk zincirle +4 derecede taşınıyor. Geniş araç filomuzla ürünlerimizi müşterilerimizin depolarına doğrudan taşıyoruz. Aynı zamanda Türkiye’nin 15 il merkezi ve 3 ilçesinde toplam 19 soğuk depomuz bulunmakta. Bu depolardan yine soğuk zincire uygun şehir içi dağıtım araçlarımızla müşterilerimize ürünleri götürüyoruz.”

 

ZAMANLA YARIŞIYORUZ

Süt ve süt ürünlerinde lojistiğin çiğ süt tedariki ile başladığını anlatan Nevzat Serin, çiğ süt lojistiğinde en önemli parametreleri; araçların güneş ışığını yansıtmayacak şekilde korumalı ve izolasyonlu bölmeli tank gözlerine sahip olması, çiğ sütün fabrikaya en kısa sürede taşınması için rut planlaması ve araç temizlik ve dezenfeksiyonlarının planlı ve yeterli olması olarak sıraladı. Çiğ sütün en kısa sürede ve kesintisiz üretim tesisine nakli açısından araçların planlı bakımlarının çok önemli olduğunu vurgulayan Serin, “Söz konusu parametreler sayesinde sütteki mikrobiyel faaliyetler minimize edilmekte ve bozulması engellenmektedir. Çiğ süt kalitesinin sevkiyat süresince korunması kaliteli ve güvenilir son ürün açısından önem arz etmektedir” dedi. Tedarik zincirinde bir diğer sürecin ise ürün lojistiği olduğunu dile getiren Nevzat Serin, soğuk zincirin korunmasını gerektiren ürünlerde mikrobiyel gelişimin oluşmasını ve ürünlerin bozulmasını engellemek için ürünleri frigorifik araçlar ile taşındıklarını anlattı. Araç sıcaklıklarının data loggerlar vasıtasıyla kontrol edilebildiğini söyleyen Serin, bu sayede ürünlerin sevkiyat süresi boyunca hangi sıcaklıklarda taşındığının elektronik ortamda izlenebildiğini aktardı.

Nevzat Serin, artan satış adetlerine paralel olarak araç ve depo yatırımlarına devam ettiklerini söyledi. Hızla değişen ihtiyaçları karşılamak amacıyla dışarıdan da hizmet aldıklarını dile getiren Serin, “Sektörün doğası gereği sürekli olarak zamana karşı yarış içerisindeyiz. Hizmet aldığımız firmalardan da öncelikli olarak bu yarışımızda bize hızlı bir şekilde ayak uydurmalarını bekliyoruz” dedi.

 

YATIRIMLARI HIZ KESMEYECEK

Nevzat Serin Aynes’in hedeflerine ilişkin ise şunları aktardı: “Aksiyoner bir firma olarak büyüme hedeflerimiz artarak devam ediyor. Yatırım ve eşzamanlı olarak pazardaki payımızı büyütmek geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2015’te de en önemli hedeflerimiz arasında. Aynes, bu yıl tüm ulusal mecralarda başlattığı lansman kampanyası çerçevesinde iletişimini kuvvetlendirerek sürdürüyor. Markamızın hızla artan bilinirliği ve bu doğrultuda yeni açılan bölgeler ve rutlarla da bulunurluğunu artırma çalışmaları devam edecek. Hem yaygın ve organize kanal hem de ev dışı kanalda organizasyon yapımızı büyütmeyi planlıyoruz.”




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat