e
Banner


Sistem Vinç enerjinin rüzgarıyla büyüyor
“En ağır, en uzak ve en yüksek” projelerde 30 yılı aşkın tecrübesi bulunan Sistem Vinç, enerji sektörüne anahtar teslim çözümler sunuyor. 




sistem_vincEnerji sektörünün iş hacimleri içindeki payının %50’ler düzeyinde olduğunu belirten Sistem Vinç Operasyon Yöneticisi Ahmet Öncü, yaptıkları ortaklık ve gerçekleştirdikleri ekipman yatırımıyla bu alanda daha da güçlendiklerini söylüyor. 
 
Ağır kaldırma ve yük taşımacılığı alanında Türkiye’nin önde gelen firmaları içinde yer alan Sistem Vinç, “en ağır, en uzak ve en yüksek” projelerde yakaladığı başarılarla adından söz ettirmeye devam ediyor. Enerji lojistiği alanında elini rüzgar enerjisi santralleri için montaj, servis ve bakım hizmetleri alanında uzmanlaşan NOVA ile yaptığı partnerlik anlaşmasıyla güçlendiren Sistem Vinç, bu alanda rüzgar, hidroelektrik ve termik santral projeleri için anahtar teslim çözümler sunuyor. Trafo, jeneratör ve türbinler başta olmak üzere, bu projelere ait tüm gabari malzemeleri hidrolik platformlar ve özel dorseleri ile kurulum yerlerine taşıyıp, yüksek kapasiteli vinçler ile montajını gerçekleştiriyor.
 
EKİPMAN YATIRIMINI SÜRDÜRÜYOR 
Ağır kaldırma ve yük taşımacılığı alanında 30 yılı aşkın tecrübeleriyle Türkiye’nin önde gelen enerji, inşaat, gemi ve ağır sanayi işletmelerine hizmet verdiklerini belirten Sistem Vinç Operasyon Yöneticisi Ahmet Öncü, enerji sektörünün yıllık iş hacimlerinin yarısını oluşturduğunu söylüyor. Enerji lojistiği alanında altyapılarının oldukça güçlü olduğunu vurgulayan Ahmet Önce, 750 tona kadar paletli ve 700 tona kadar da mobil vinçlerden oluşan makine parkına sahip olduklarını belirtiyor. Rüzgar enerjisi alanında türbin montajı, sökümü ve bakımının yanı sıra türbinlerin sağlam ve zararsız bir şekilde taşınması için ekipman parklarını genişletmeye devam ettiklerinin altını çizen Öncü, “2014 ticari açıdan iniş ve çıkışlarla dolu bir yıl olmasına rağmen makine parkımızı genişletmeye devam ettik. Yıl içinde 2 adet paletli vinç, 2 adet mobil vinç ve 5 adet personel kaldırıcı ekipmanı parkımıza ekledik” diyor. 
Sistem Vinç, gerçekleştirdiği başarılı projelerle referans listesini de artırıyor. Bu anlamda Kırşehir, İzmir, Balıkesir başta olmak üzere, Türkiye’nin birçok şehrinde gerçekleştirilen RES yatırımlarının kurulumu için hizmet verdiklerini söyleyen Öncü, şunları aktarıyor: “Rüzgar enerji santralleri rüzgar alan yüksek yerlere kuruluyor. Bu durum projenin bitiş sürecinin net olarak belirlenememesine yol açmaktadır. Ayrıca yüksek yerler özellikle 15-20 tır ile nakliyesi yapılan paletli vinçleri şantiye alanlarına nakletmeyi zorlaştırmaktadır. Şirket olarak bu süreçlerdeki sıkıntıları en aza indirmek amacı ile proje daha teklif aşamasındayken nakliye açısından yol güzergahı belirliyoruz, mühendislerimiz tarafından vinç açısından teknik çizim çalışmaları yapılıyor. Enerji lojistiğinde eğitimin çok önemli olduğunu biliyor bu kapsamda personellerimizin yetkinliklerini artırmaya yönelik eğitimlerimize her gün bir yenisini ekliyoruz. Temel iş sağlığı ve güvenliği çalışmalarımıza devam ediyoruz. Gerek var olan tecrübemiz gerekse de sürdürdüğümüz eğitimlerle sıfır kaza oranı ile projeleri sonlandırmak gayreti içindeyiz.” 
 
ENERJİ SEKTÖRÜNDE TALEP ARTACAK 
Enerji sektörünün ciddi bir büyüme trendi yakaladığını ve bunun önümüzdeki süreçte de devam edeceğini vurgulayan Ahmet Önce, “Bu anlamda enerji sektörünün gelecek yıllarda daha da genişleyerek vinç ve nakliye konularında önemli projelere olanak sağlayacağı düşüncesindeyiz. Bu kapsamda 2015 yılında çalışmakta olduğumuz projelerimizi başarı ile tamamlamayı ve makine parkımızı genişleterek büyümeye devam etmeyi hedefliyoruz. Uzun vadede ise, geçmişten gelen tecrübelerimiz ile gelecekte ihtiyaç duyulacak ekipmanların analizini yaparak özellikle anahtar teslim projelerde yer almak, gelecekteki projelerde müşterilerimize çözüm ortağı olmaya devam etmek temel amacımız.” 
 
GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ÖRNEK PROJELER 
• Gama İç Anadolu Kombine Doğalgaz Çevrim Santrali-Kırıkkale
• Siemens Bandırma Kombine Doğalgaz Çevrim Santrali-Balıkesir
• Enerjisa Bares-Balıkesir Rüzgar Enerji Santrali
• Enercon Büres-İstanbul Büres 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat