e
Banner


Denizyolunda parsiyel yükler Globelink Ünimar’a emanet
Türkiye’de denizyolu parsiyel taşımacılığının öncülerinden Globelink Ünimar, haftalık düzenli parsiyel servislerine Şangay-Gemlik ve İstanbul-New York noktalarını da ekledi. 




globelink_unimarGlobelink Ünimar Denizyolu Taşımacılığı Genel Müdürü Fatih Baş, “Türkiye’de elleçlenen toplam parsiyel yükün %45-50’sinin firmamızca taşınıyor olması, müşterilerimize haftalık ve düzenli servis garantisi verebilmemize olanak sağlıyor” dedi. 
 
Globelink Ünimar, bugün itibariyle kaç farklı destinasyona denizyolu taşımacılığı hizmeti sunuyor? 
Globelink Ünimar, İstanbul, İzmir, Gemlik ve Mersin limanlarında sahip olduğu ithalat & ihracat denizyolu servisleriyle tüm Türkiye’de en yüksek hacmi elleçleyen parsiyel servis sağlayıcı konumundadır. İstanbul merkez ofisimizin 15 ana limana direkt, bu limanlar üzerinden yapılan aktarmalarla ise tüm dünya limanlarına parsiyel ihracat servisleri bulunmaktadır. Singapore, Hong Kong, Port Klang, Colombo, Dubai, Jeddah, Alexandria, Port Said, Casablanca, Beirut, Tunus, Ashdod, Barcelona, Rotterdam, Santos ve New York limanlarına haftalık direkt servis veriyoruz. İthalat yükleri için ise Uzakdoğu’daki 15 limandan Ambarlı ve Haydarpaşa’ya 30 düzenli parsiyel servisimiz bulunmakta. Uzakdoğu’dan direkt servis sağladığımız limanlar; Singapore, Hong Kong, Shanghai, Ningbo, Shenzhen, Xiamen, Xingang, Guangzhou, Qingdao, Busan, Keelung & Kaohsiung, Bangkok, Tokyo, Yokohama ve Nhava Sheva’dır. 
Ayrıca Amerika, Brezilya, Belçika, İngiltere, İspanya, İtalya ve İsrail’den Ambarlı Limanı varışlı düzenli parsiyel servislerimiz bulunmakta. İzmir limanlarından düzenli parsiyel ihracat servis sağladığımız destinasyonlar; Singapore, Dubai, Alexandria, Barcelona ve Rotterdam’dır. Aynı şekilde İzmir varışlı olmak üzere, Singapore, Hong Kong, Şangay ve Ningbo limanlarından düzenli ithalat servislerimiz bulunmakta. Gemlik ve Mersin limanlarından Singapore, Dubai, Barcelona, Ashdod, Alexandria limanlarına ihracat, Şangay Limanı’ndan Gemlik Limanı’na, Singapore ve Shanghai’den ise Mersin Limanı’na düzenli ithalat servisimiz bulunmaktadır. 
 
DİREKT PARSİYEL TAŞIMACILIKTA YENİ SERVİSLER
 
Globelink Ünimar, Türkiye ile dünya limanları arasındaki ithalat ve ihracata yönelik haftalık düzenli parsiyel servislerine yenilerini ekledi. Yeni başlattığınız direkt parsiyel servislerin ayrıntılarını öğrenebilir miyiz? 
 
Öncelikle İtalya üzerinden Batı Afrika ülkelerine inanılmaz transit süre avantajı sağlayan multimodal ihracat servisimizle parsiyel yükleri İstanbul’dan Ro-Ro ile Trieste Limanı’na sevk etmekteyiz. Buradaki acentemizin Milano’daki deposunda Abidjan, Dakar, Lagos, Apapa, Tincan, Tema ve Douala limanlarına sektörde benzeri olmayan sürelerde teslimatlar gerçekleştirmekteyiz. 
Bunun dışında Türkiye ile dünya limanları arasındaki ithalat ve ihracata yönelik haftalık düzenli parsiyel servislerimize Şangay-Gemlik ithalat ve İstanbul-New York ihracat noktalarını ekledik. İstanbul’dan New York Limanı’na başlattığımız servisimiz, çok kısa süre içinde mevcut potansiyelimiz ve acentemizin güçlü desteği ile düzenli hale geldi. Ayrıca Atlanta, Chicago, Cleveland, Los Angeles, Texas, Norfolk aktarmalı olarak Amerika'da tüm iç terminallere servis veriyoruz. Bu noktada belirtmek gerekirse; İtalya, İsrail ve Brezilya’dan denizyolu ile düzenli ve direkt ithalat parsiyel servis sağlayan, yine Brezilya Santos Limanı’na düzenli ve direkt parsiyel ihracat servisi sağlayan ilk ve tek firmayız.
 
Denizyolu taşımacılık hizmetlerinizle müşterilerinize ne tür avantajlar sunuyorsunuz?
Müşterilerimize sağlamakta olduğumuz en büyük avantaj servis çeşitliliğimizdir. Farklı limanlara / limanlardan sağlamakta olduğumuz aktarmasız servislerle müşterilerimize taşımalarını her zaman en kısa sürede ve en uygun maliyetlerle gerçekleştirme imkanı yaratmaktayız. Konsolidasyon anlamında Türkiye’de elleçlenen toplam parsiyel yükün %45-50’sinin firmamızca taşınıyor olması, müşterilerimize haftalık ve düzenli servis garantisi verebilmemize olanak sağlamaktadır. Firmamız her geçen gün artmakta olan yük potansiyeli ile parsiyel navlun piyasasını belirleyen firma konumundadır ve bu gücünü müşterilerine maliyet avantajı sağlamak adına kullanmaktadır. 
 
YILDA 220.000 M3 YÜK ELLEÇLİYOR 
2014 yılında denizyolunda gerçekleştirdiğiniz yük trafiği hakkında bilgi verir misiniz? 2015 yılına ilişkin hedeflerinizi aktarır mısınız? 
İstanbul ofisimiz Türkiye limanlarında aylık ortalama 260 TEU parsiyel ihracat ve 500 TEU ise parsiyel ithalat yük elleçlenmektedir. İthalat ve ihracat olarak elleçlemekte olduğumuz parsiyel yük hacmi yıllık yaklaşık 220.000 m3’tür. Parsiyel taşımacılık konusunda bilgi ve birikimimiz ile firmamızın yük kapasitesinin bu denli yüksek oluşunun sağladığı en önemli avantaj, müşterilerimize transit sürelerde iyileştirme sağlayacak, piyasada beklenti oluşan yeni servisleri zorlanmadan hayata geçirebilmemiz ve çok kısa süreçlerde bu servisleri düzenli hale getirebilmemizdir. Bu anlamda 2015 yılında da ülkemizin gelişen ticaret hacmi doğrultusunda, müşterilerimizden gelen talepleri de dikkate alarak, ihtiyaç duyulan yeni servisleri parsiyel taşımacılık konusundaki misyonumuz doğrultusunda hayata geçirmek adına üzerimize düşeni yapmaya devam ediyor olacağız. Ayrıca, 2014 yılı itibariyle başlattığımız bir diğer hizmetle limanlarımızın konumu nedeniyle avantaj sağlayabildiğimiz bölgelerde, örneğin Uzakdoğu limanlarından gelen ithalat yüklerinin Kuzey Afrika destinasyonlarına aktarma işlemlerini uygun maliyetlerle organize edebilmekteyiz. 2015 yılı için en önemli hedeflerimizden birisi bu servisleri de mümkün olduğunca çeşitlendirmektir.
 
Denizyolu taşımacılığına ilişkin orta ve uzun vadeli yatırım planlarınız ve büyüme hedefleriniz neler? Açmayı düşündüğünüz yeni hatlar var mı? 
Orta vadeli planlarımız, Türkiye içinde şube sayımızı arttırmak, depolama ve iç dağıtım konusundaki yatırımlarımızı büyütmektir. İstanbul merkez, AHL, Ambarlı Liman, Bursa, İzmir, Mersin ve 2014 yılının sonunda faaliyete geçirdiğimiz Konya ile birlikte toplam 7 ofisimizle hizmet vermekteyiz. Yakın zamanda faaliyete başlayacak Kayseri ofisimizin ardından Ankara ve Eskişehir ofislerimizin çalışmalarına başlanacaktır. Bu vesile ile Anadolu’dan İstanbul limanlarına gönderilerek yüklenen parsiyel yük hacmini, müşterilerimize maliyet avantajı sağlayacak şekilde uygun limanlara yönlendirmek en önemli hedeflerimizden biridir. 20 yıllık sektör tecrübesi ve akılcı, proaktif çalışmayı prensip haline getiren çalışan gücümüz ile 0 müşteri memnuniyetini hedefliyoruz.
 
DEPOLAMADA KAPASİTESİNİ 10.000 M²’YE YÜKSELTECEK 
2014 yılında depolama ve ulusal dağıtım alanında yatırımlar gerçekleştiren Globelink Ünimar, İstanbul Tuzla Deri Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyete geçirdiği lojistik merkezinde, depolama ve stok yönetimi hizmetleri veriyor. Çayırova gişelerine 2 km mesafede bulunan lojistik merkezlerinin lokasyon olarak da stratejik bir konumda bulunduğunu vurgulayan Fatih Baş, şunları aktardı: “Depoda yüklenen araçlar, İstanbul trafiğine takılmadan kolaylıkla TEM Otoyolu’na çıkıp Anadolu’daki illere giriş yapabilmektedirler. Lojistik merkezimizde uzun süreli depolama hizmetlerinin yanı sıra zincir marketlerin bölge depolarına günlük araç çıkışları ile terminli ürünlerin gönderimleri sorunsuzca organize edilmektedir. Toplam 12 adet rampası bulunan depomuz, son sistem/spring yangın sistemi ile donatılmıştır. Zincir market dağıtımlarında profesyonel kadromuz ve IT altyapımız sayesinde sağladığımız online yük takibi hizmeti ise, müşterilerimizin düzenli ve doğru bilgi aktarımı beklentilerini sonuna kadar karşılamaktadır. 2015 yılında artan iş hacmimiz ile birlikte mevcut depolama kapasitemizin 10.000 m²’ye yükseltilmesi planlanmaktadır. Aynı doğrultuda makine parkı artışı ile onlarca kişi için ilave istihdam yaratılacaktır. Yurtiçi dağıtım konusunda sektörümüzün profesyonel ve güvenilir iş ortağı eksikliğinin Globelink Ünimar gücü ve güvencesiyle doldurulması öncelikli hedefimizdir.” 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat