Banner


LASDER’de görev değişimi
LASDER Genel Sekreterliği ve İktisadi İşletme Genel Müdürlüğü görevine lastik dünyasının deneyimli isimlerinden Korhan UL atandı.




korhan_ULLastik Sanayicileri Derneği’nde (LASDER) Genel Sekreterlik görevini bundan böyle Korhan UL yürütecek. Profesyonel çalışma hayatına 1978 yılında Goodyear’da başlayan Korhan UL, lastik dünyasının deneyimli isimlerinden. Ekonomi alanında eğitim gören UL; 11 yıl krediler, planlama, insan kaynakları, hissedar ilişkileri, kurumsal yönetim ve hukuk birimlerindeki çalışmalarını takiben 23 yıl boyunca Goodyear Lastikleri T.A.Ş.’nin genel sekreterliği görevini yürüttü.
Korhan UL, bu görevini sürdürürken aynı zamanda 2009-2012 yılları arasında Goodyear’ı temsilen LASDER’de yürütme komite üyesi olarak da çalıştı. UL, 1.Ocak.2013’ten itibaren LASDER’e Dernek Genel Sekreteri ve İktisadi İşletme Genel Müdürü olarak atandı.
2013 yılı ÖTL toplama hedefi 125 bin ton
LASDER Genel Sekreteri Korhan UL, LASDER’in 2013 yılı hedef ve faaliyetlerine ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: ‘’2012 yılı yenileme pazarı satış rakamları ve Bakanlığın tespit etmiş olduğu yüzde 70’lik toplama oranı dikkate alındığında 2013 yılı kotamızın yaklaşık 125.000 ton seviyelerinde olacağı görülmektedir. Bu konuda gerekli ihaleler yapılmış, yükleniciler, geri kazanımcılar tespit edilmiş olup, 2013 yılı toplama ve geri kazanım çalışmaları yeni kotamıza ulaşmak üzere sürdürülmektedir.
LASDER, 2013 yılı içinde çeşitli görsel ve yazılı iletişim imkanlarını kullanmak suretiyle araç sürücülerine ulaşarak yeni lastik aldıklarında araçlarından çıkan eski lastiklerini (ÖTL) yeni lastik aldıkları satış noktalarına bırakmalarının gerek çevreye gerekse Türkiye ekonomisine yararını anlatmayı hedeflemektedir. Sektörel eğitime ağırlık verilecektir. Basılı ve görsel malzemeler, filmlerle eğitimler verilecek. Mobil tanıtım aracı ile tır, kamyon, taksi gibi araç kullanıcılarının toplu olarak bulundukları noktalarda bilgilendirme çalışmalarına devam edilecektir. Çeşitli radyo kanallarında ve yerel televizyonlarda yer alacağız. Söz konusu faaliyetlerin ilgili hukuki mevzuat çerçevesinde yürütülmesi için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Sektörün daha bilinçli ve disiplinli çalışarak faaliyetlerin kalitesinin artması için gerek yüklenicilerle gerek ise ÖTL kullanıcıları ile çalışmalar yapacağız.’’

 




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat