e
Banner


OMSAN Lojistik depoları dolmak bilmiyor

Omsan Lojistik toplam 200 bin metrekarelik 15 adet deposunda FMCG, Otomotiv, telekomünikasyon, inşaat, petrokimya, elektronik, gıda ve tekstil sektörlerine hizmet sunuyor. Omsan depolarında yılda yaklaşık 1 milyon palet ve 5 milyon koli elleçlemesi gerçekleştiriyor.

 




omsan_depo.jpg

Omsan Lojistik müşterilerine serbest depolama hizmetleri, antrepo hizmetleri, paketleme, sipariş toplama, katma değerli hizmetler, antrepo hizmetleri, ev ve ofis eşyası depolama hizmetleri, müşteri deposunun işletilmesi hizmetlerini sunuyor. Omsan Lojistik ayrıca Tuzla’da bulunan mevcut deposunda bir telekomünikasyon firmasına özel ihtisas deposu kurdu. Deponun içinde farklı operasyonlar için ayrı depolama alanları oluşturuldu. Omsan bu depo için nitelikli personel istihdamı da gerçekleştirdi. Yine Tuzla depoda perakende sektöründe uluslararası bir firmanın ürünleri için özel otomasyonlu elleçleme yatırımı da yapıldı. Daha efektif depolama ve toplama operasyonu için çelik konstrüksiyondanmezanin katlar yapılarak depolama alanı artırıldı ve bağımsız alanlar oluşturuldu. Katlar arasındaki ulaşımın kolaylaştırılması amacıyla özel kat asansörleri yapıldı. Ayrıca bu alanda operasyonel konveyör yatırımı da gerçekleştiriliyor.

 

Depolama ve elleçleme konusunda özel hizmetler

Omsan Lojistik, depolarında barkod kontrollü süreçler ile operasyonlar için gerekli FIFO, FEFO, LIFO, Lot Takibi, Seri No Takibi, Üretim tarihi, Son Kullanma Tarihi kriterleri ile çalışırken; müşterilerine 7/24 esasına göre web tabanlı stok bilgisi, güvenlik, uluslararası uygun yangın emniyeti hizmetleri ile tüm kaza ve doğal afetlere karşı sigorta uygulamaları sunuyor. Omsan, müşterilerine ait ürünlerin depodan yapılan dağıtımlarını kendi iç organizasyonunda yöneterek ortak kaynak kullanımı ve esnek çalışma stratejisi uyguluyor.

 

OMSAN depolarının genel özellikleri

Esnek Depolama Olanağı, OMSAN Depo Yönetim Sistemi, Müşteri Sistemleri İle Entegrasyon, Havalandırma Sistemi, Yangın Söndürme Alt Yapısı, Aylık İlaçlama ve Temizlik, Ana Yollara Yakın Konum ve7/24 kamera ve Güvenlik Sistemi.

 

Omsan Depo Yönetim Sistemi

Omsan Lojistik’te tüm operasyonlarının etkin bir şekilde yürütülmesi için Omsan Depo Yönetim Sistemi kullanılıyor. Omsan Depo Yönetim Sisteminin sağladığı faydalar şunlar:

Farklı müşteri çalışma şekillerine göre uyarlanabilme,

FIFO, FEFO ve lot kontrolü,

Depo hacminin etkin kullanımı ile yatırım tasarrufu,

Gelişmiş sayım algoritmaları ile hızlı/doğru sayım,

Barkod/RFID ile süreçlerde doğruluk/kâğıtsız işlem,

Hızlı ve etkin Giriş/Kabul, Yerleştirme ve Toplama,

Envanterde doğruluk,

Etkin forklift kullanımı,

Performans yönetimi,

İzlenebilirlik ve

Müşteri sistemi ile entegrasyon.




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat