e
Banner


Ankara-İstanbul YHT açılış tarihini açıkladı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projesi ve Marmaray Projesi'nin aylık şantiye toplantılarını takip etmemdeki amaç, projelerin belirlenen ve taahhüt edilen tarihe yetiştirilmesidir" dedi.

 




binali_yildirim.jpg

Ankara-İstanbul YHT hattı inşaatında incelemelerde bulunmak üzere helikopterle Bilecik'in Osmaneli ilçesine gelen Bakan Yıldırım'ı, Osmaneli Hızlı Tren Şantiyesi'nde, Bilecik Vali Vekili Metin Çınar, TBMM KİT Komisyon Başkanı ve AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Osmaneli Kaymakamı Ali Ada, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ertan Yıldız, İl Emniyet Müdürü Emir Gökpınar, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, AK Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüseyin Çelik ve üyeleri ile diğer ilgililer karşıladı.

Yıldırım, yüklenici firma yetkililerinden aldığı brifingden sonra gazetecilere bir açıklama yaptı.

"Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projesi ve Marmaray Projesi'nin aylık şantiye toplantılarını takip etmemdeki amaç, projelerin belirlenen ve taahhüt edilen tarihe yetiştirilmesidir" diyen Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bir önceki toplantı 29 Eylül'de yapıldı. Bugün 1 Kasım. Bu toplantıyı yapıyoruz. Bu süre içerisinde ilerlemeleri, gelişmeleri, yapılan işleri, yapılamayan işleri değerlendirdik. Özet olarak şu anda İnönü'den Köseköy'e kadar olan kesimde aşağı yukarı işler düzene girmiş durumda. Programı aksatacak ne alt yapıda ne de üst yapıda bir sıkıntı gözükmüyor. Bir-iki güzergah değişikliği gerektiren yerler var. Oralarda da işe başlandı. Bundan sonra da aynı takibi devam ettirirsek, herhangi bir sıkıntı gözükmez. Ama bu bizi rahatlatmasın. Tempomuzu bundan sonra artırarak devam edeceğiz ve Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projesi'ni 2013 eylül ayı itibariyle açılışa hazır hale getireceğiz."

Bir gazetecinin Bilecik-Gölpazarı Dikenli Boğazı Mevkisi'ndeki karayolunun durumu hakkındaki bir soru üzerine Yıldırım, "Onu sormasaydınız zaten toplantının bir anlamı olmazdı. Bu mevkideki çalışma, firmayla yaşanan sorunlar neticesinde firmanın sözleşmesi feshedildi. Yeni ihale 12 Kasım'da yapılacak. İnşallah düzgün bir yüklenici firma ihaleyi alır da bundan sonra aynı sıkıntıları yaşamayız" dedi.

Konuşmanın ardından Bakan Yıldırım, helikopterle Ankara'ya hareket etti.

 




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat