e
Banner


Hiper Lojistik 2023’te yüzde 25’in üzerinde büyüme hedefliyor
Yurt içi ve yurt dışında ofis yapılanmasını güçlendirmeye devam eden Hiper Lojistik, yılın ilk yarısını yüzde 12 büyümeyle kapattı. Hiper Lojistik CEO’su Turgut Hami Tuzsus, 2023 yılını yüzde 25-30 oranına bir büyümeyle kapatmayı hedeflediklerini söyledi. 




HiperHiper Lojistik’in lojistik altyapısı, yurt içi ve dışındaki yapılanması, lojistik hizmetlerde yoğunlaştığı alanlar hakkı bilgi verir misiniz?
 
Müşteri memnuniyet ve ihtiyaçları doğrultusunda oluşturulan analiz raporlarıyla, üretim noktaları, ihracat ve ithalatın ülkeler dağılımındaki gelirleri, taşıma yapılan ürünlerin üretim noktaları, yönetim noktaları, aktarım veya depolama hizmetleri, tüketim noktaları, gümrük hizmetleri, iptal edilen gönderiler, hasar veya eksik çıkan ürünlere varana kadar analizler doğrultusunda tüm ön görü çalışmalarımız ile sektörün değişen ve yenilenen yüzü ile günden güne ihtiyaçların giderilmesi odaklı altyapımız ile hizmetimize devam etmekteyiz. Yurt içinde Mersin ofisimiz ile hizmetlerine devam eden firmamız ayrıca Hiper Project alt yapısını oluşturarak ilerleyen dönemler de İstanbul ofisini de hizmete geçirerek ihracat ve ithalat yetkili firmalara ve kişilere erişim ağını günden güne genişletmeyi hedeflemektedir. Yurt dışında ise Almanya merkezli acente ağlarımız ile özellikle yurt dışı depolama ve gümrükleme hizmet ağını günden güne genişletmektedir. Lojistik hizmetinde yoğunlaştığımız alanlar en küçük yük taleplerinden gabari dışı yük taleplerine varana kadar firmaların özel taşıma taleplerini karşılayabilme, gümrükleme konularında çözüm üretebilme, lashing hizmetinde hasar oranını minimuma indirerek hasar payını tamamen ortadan kaldırmaya bununla birlikte depolama hizmeti sunarak ürünün güvenli ortamda muhafaza edilmesine varana kadar olan süreçte gönderici ve alıcı arasında ki köprüyü eksiksiz ve sağlam temeller üzerine atmayı hedeflemekteyiz. 
 
DİJİTAL ALTYAPISINI GÜÇLENDİRİYOR 
 
Dijitalleşme alanında gündeminizde neler var? 
 
Global dünya düzeninde dijital platformalar, alt yapılar günden güne lojistik sektörün vazgeçilmez bir yapı taşı olmaya devam etmektedir. Bu süreç arasında firmalara erişimler, tanıtım e-postaları, gerekli evrakların ve dosyaların iletilme hız ve avantajlarını da göz önünde bulundurduğumuzda dijitalleşmenin artık firmaların marka yüzü olduğunun altını çizebiliriz. İlk etapta en uygun, hızlı ve büyük kitlelere ulaşım ağının dijital ortamlarda gerçekleştiği gerçekliğini de eklediğimiz zaman firmamız olarak dijitalleşme yönünde talepler ve geri bildirimlere daha hızlı cevap verebilen, teknolojinin hızına ve hizmetine dönük olarak web sitemizin güncellenmesi bilgilerin doğru ve eksiksiz olarak iletilmesi ve bu süreçte 7/24 ulaşım ve müşteri hizmetleri ağımızın sorunsuz bir şekilde işlevini ilerletebilmesi adına düzenli bakımların, revizeleri aksatmadan öncelik olarak vizyonumuz içerisinde daima ilk sırada yer almaktadır. Taşımalarımıza ait verilerin platformumuza girişi yapılarak, geçmiş ve güncel taleplerin karşılaştırılması, yaşanılan sorunlar ve bu sorunların çözümü gibi maddelerin web tabanımızda bilgilendirme kısmı ile firmaların bilgilenmesi amaçlı olarak düzenli olarak güncellenmektedir. Gündemimiz ise bu süreç takiplerinin yükleme talimatları halinde sistem üzerinden tüm bilgilerin yüklenip daha sonrasında telefon trafiğini azaltarak ihracatçı ve ithalatçı firmaların telefon üzerinden dakikalarca hatta saatlerini aldığı yükleme prosedürlerini dijital platform üzerinden zaman tasarrufunu göz önünde bulundurup üretim ve tüketimde ki zaman kayıplarını ortadan kaldırıp minimuma indirgemek adına sanal yükleme talimatlarımız ile bu karmaşa ve zaman kayıplarını telefon arkasından saatlerce konuşmak yerine hepsinin platform üzerinden çözüme kavuşturulacak bir yükleme talimat sistemi üzerinde daha da güncelleştirerek çalışmalarımıza devam etmekteyiz. 
 
Yeşil lojistik alanında ne tür çalışmalar yürütüyorsunuz? 
 
Yeşil lojistik kapsamındaki çalışmalarımız sadece çevreci yakıt, emisyon, araç tiplerinden kısıtlı değildir, yeşil lojistik kapsamında özellikle baş rolde yer alan kâğıt tüketimi, ilerleyen teknolojik gelişimler ile bu tüketimleri minimuma indirerek en az kâğıt tüketimini hedeflemekteyiz. Eksiksiz ve doğru bilgilere erişim yapılarak önlemler dahilinde doğru yükleme lokasyonları ve saatleri hedeflenerek minimum yol kaybı ve ek km gibi fazla yakıt tüketimini minimum seviyeye indirmeyi planlamaktayız. Kullanılan ürünlerin ambalajlanmasında özellikle geri dönüşüm bazlı ürünlerin tercih edilmesini daima ön planda bildirmekteyiz. Hatta sektörümüzün ve insanlığın en önemli ve hızlı iletişim aleti olan telefon trafiğini de minimuma indirerek e-posta ve diğer platformlarımız üzerinden elde ettiğimiz eksiksiz ve sistematik bilgi akışı ile ses gürültüsünü en aza indirerek lojistiğin her alanında Yeşil Lojistik sloganını kendi bünyemizde bakış açımız olarak ilk sıralarda tutmaktayız. 
 
Yılın ilk altı ayını nasıl bir yük hacmi ve büyüme ulaştınız? Yılı nasıl kapatmayı hedefliyorsunuz? İmza attığınız önemli operasyonlardan söz eder misiniz? 
 
Hiper Lojistik olarak 2023 yılının ilk altı ayını 6 Şubat’ta yaşanan ülkemizi derin bir acı ve üzüntüye boğan Kahramanmaraş merkezli depremde, merkez ofisimizin Hatay’da yer alması sebebiyle maddi ve manevi açıdan derinden etkilenen bir süreç olarak geçirdik. Bu süre zarfında Hatay’da olan merkez şubemizi Mersin’e taşıyarak hizmetlerimize devam ettik ve ilk altı ayda yüzde 12’lik bir büyüme elde ettik. Yılın ikinci altı ayında öncelikle yaralarımızı daha da güçlü bir şekilde sararak yılı yüzde 25-30 oranında büyümeyle kapatmayı hedeflemekteyiz. 
İmza attığımız önemli operasyonlar ise; Ermenistan üretim tesisi açılış ürünleri, Gürcistan fabrika kurulum malzemeleri, Ukrayna enerji ihtiyaç dahilindeki jeneratör taşıma projeleri ve bizler için yeri daima ayrı olacak olan yaşanan deprem felaketi nedeniyle
insani yardım vakıfları tarafından gönderilen tüketim ve barınma ihtiyacı ürünlerinin Hatay, Suriye, Kilis, Kahramanmaraş gibe bölgelere taşınması olarak sayabiliriz. 
 
AVRUPA’DA ŞUBE SAYISINI ARTIRACAK 
 
Türkiye ve dünya lojistik sektörü içinde kendinize nasıl bir vizyon biçiyorsunuz? Bu anlamda geleceğe dönük gündeminizdeki en önemli başlıklar, yurt için de ve yurt dışında büyüme planlarınız neler? 
 
Jeopolitik konumumuzun bizlere kattığı siyasi coğrafyamızın avantajlarını daimî olarak göz önünde bulundurarak kendimizi dünyanın kalbinde, kıtların birleşim köprüsü, Avrupa’dan Asya’ya uzanan bu trafiğin geçiş güzergahı olarak görmekteyiz. Bunun bilinci ile ülkemizin büyümesi ve gelişme adına, enerji, üretim, tüketim, ham madde gibi ürünlerin taşınması işlenmesi üretimi ve satışının gerçekleşmesin de kendimizi bu bütün içerisinde sorumluğumuzu bir tutarak yurt içinde şubeleşmenin, depolama ve gümrükleme gibi faaliyetlerimizi arttırarak, geleceğe dönük olarak yurt dışında ise özellikle Avrupa pazarında şubeleşip firma bünyemizi global dünya içerisinde birden farklı kıtada fiilen yaygınlaştırıp çalışmalarımızı kıtalardan kıtalara aktarmaktadır.
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat