e
Banner


SGS TransitNet 1 milyondan fazla beyannameye imza attı
2022 yılında müşteri sayısını yüzde 75 artıran SGS TransitNet, 1 milyondan fazla transit beyannamesine imza attı. Aldıkları izinli gönderici yetkisiyle Türkiye’de işlem sürelerini 45 dakikaya düşürdüklerini belirten SGS TransitNet Genel Müdürü Mine Kaya, “Bu sayede firmalarımız gümrüğe takılmadan, uzun süreler beklemeden ve mesai derdi yaşamadan sınır kapısına kadar gidebiliyor” dedi. 




SgsSGS TransitNet, hizmet ağına eklediği yeni ülkeler ve yeni projelerle 2022 yılında önemli başarılara imza attı. 2022’de bir önceki yıla göre yüzde 75’lik bir artış sağlayarak aktif müşteri sayısını 800’ün üzerine çıkardıklarını belirten SGS TransitNet Genel Müdürü Mine Kaya, Türkiye içinde 450 binin üzerinde, Türkiye’nin de içinde bulunduğu 24 ülkede ise 1 milyondan fazla beyanname ürettiklerini söyledi. 
 
İŞLEM SÜRELERİNİ 45 DAKİKAYA DÜŞÜRDÜ 
 
2022 yılında hayata geçirdikleri en önemli projenin 1 Aralık 2022 itibari ile Türkiye'de aldıkları İzinli Gönderici Belgesi ile başlattıkları hizmet olduğunu vurgulayan Kaya, “İzinli gönderici hizmetimiz İstanbul Hadımköy’deki tesisimizde aktif olarak kullanılmaktadır. Bu sayede firmalarımız gümrüğe takılmadan, uzun süreler beklemeden ve mesai derdi yaşamadan direkt bizim tesisimize gelerek tek elden mührünü takıp sınır kapısına kadar gidebilmektedir. Üstelik tüm bu işlemler maksimum 45 dakikada tamamlanmaktadır” dedi.  
 
GLOBALDE DE SÜREÇLERİ HIZLANDIRDI 
 
Mine Kaya, yurt dışında da Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü (YYS) ve İzinli Gönderici Belgesi aldıkları birçok ülke olduğunu söyledi. Kaya, “Almanya, Fransa, Romanya ve İngiltere’de İzinli Gönderici; Polonya, İspanya, Hollanda, Belçika ve İrlanda'da ise hem YYS hem de İzinli Gönderici Statülerine sahibiz. Hatta bu statülerimizi ilgili ülkelerde birçok Türk taşımacının kullanımına sunduk ve sunmaya da devam edeceğiz. Bu sayede firmalarımız Avrupa Birliği’nde birçok ülkede gümrüğe dahi gitmeden 7/24 kendi depolarından yükleme, beyan açma ve mühürleme işlemlerini yapıyorlar. Bu hem ciddi maliyet hem de zaman avantajı sağlıyor. Fransa, Belçika ve Hollanda’da da gümrük müşavirlik hizmetleri veriyoruz” diye konuştu.  
 
2023 İÇİN BÜYÜME HEDEFİ YÜZDE 54 
 
Mine Kaya, 2023 yılı için yüzde 54 civarında bir büyüme öngördüklerini söyledi. Bu büyümeyi desteklemek üzere gerek yurt içinde gerekse de yurt dışında gerekli teminat yatırımlarını gerçekleştireceklerini vurgulayan Kaya, şunları aktardı: “Halihazırda İstanbul Hadımköy’de başlattığımız İzinli Gönderici hizmetimizi farklı lokasyonlarda da devreye almayı düşünüyoruz. 2023 yılında ayrıca Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü de gündemimizde olan bir diğer konu olacak. Eksiklerimizi tamamlayıp başvurumuzu yapmayı planlıyoruz. Fransa, Belçika ve Hollanda’da vermeye başladığımız gümrük müşavirlik hizmetlerimizi Avrupa’da birkaç noktada daha vermeye devam edeceğiz. 2023’ün başlarında bu süreci tamamlamayı planlıyoruz. Özellikle gümrük ve transitle ilgili konularda taşımacılık sektörünün ve ihracatçıların yer aldığı noktaları artırma niyetindeyiz. Taşımacıya, ihracatçıya ve ithalatçıya kesintisiz sürdürülebilir bir ağ yaratmaya çalışıyoruz. İhracat beyannamesinin açılması, taşımacıya transit beyannamesinin sunulması ve depolama hizmeti gibi, Avrupa’da boşaltma noktasına kadar tek elden ve başından son işleme kadar kontrol edilen kesintisiz bir hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Böylece aradaki aksaklık ve sıkıntıları ortadan kaldırmış oluyoruz. Müşterimiz ve bizim için kontrol edilebilir olması en önemli ayrıntılar arasında. Bu sayede çıkan sorunları minimuma indirmek hedeflerimiz arasında.” 
Edirne’de kurdukları ekiple Avrupa’da halihazırda çeşitli noktalarda vermekte oldukları 7/24 hizmeti Türkiye’deki ofislerinde de vermeye başladıklarını vurgulayan Kaya, bu sayede gençlere de yeni iş imkânı yarattıklarını söyledi. 
 
YENİ DİJİTAL ÇÖZÜMLE İŞLER KOLAYLAŞACAK 
 
2023 yılında dijitalizasyon alanında da hem kendilerini hem de müşterilerini rahatlatacak birtakım çalışmalar içerisinde olduklarını ifade eden Mine Kaya, “Yeni arayüzümüz devreye girmekte. Çok daha kolay ve kullanıcı dostu diyebileceğimiz, tek sayfada tüm işlemlerin halledilebileceği bir arayüz geliyor. Yakında tüm sektöre tanıtımını yapacağız. Beyanlarını kendisi hazırlayan müşterilerimiz için de eğitimler veriyoruz. Müşterilerimize isterse online isterse birebirde bu eğitimleri veriyoruz” dedi. 
 
‘SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ALANINDAKİ MÜCADELE SÜRECEK’ 
 
2020 ve 2021 yıllarında çok hızlı bir büyüme gösteren taşımacılık sektörünün, 2022’de Ukrayna-Rusya savaşı ve ekonomideki sıkıntılar nedeniyle sürdürülebilirlik konusunda bir sınav vermeye başladığını vurgulayan Mine Kaya, 2023 için öngörülerini şöyle paylaştı: “Ekonomik daralma ile sürdürülebilirlik alanındaki bu mücadelenin tüm hızıyla 2023 yılında da devam edeceği görülmektedir. Türkiye özelinde durum değerlendirmesi yapılacak olursa, 2023 yılında Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız bir dönemde 500 milyar dolarlık ihracat hedefinden bahsedilmektedir. Bu hedefin gerçekleştirilmesinde yine taşımacılık ve lojistik sektörünün payının büyük olacağını düşünüyoruz. SGS TransitNet olarak ülkemize ve ülkemiz taşımacısına her türlü avantaj sağlayacak hizmetleri ilk olarak getirmiş köklü bir kuruluş olarak bundan sonra da aynı anlayışla lojistik ve taşımacılık sektörüne yönelik avantajları artırma yönündeki projelerimize devam edeceğiz” diye konuştu. 
 
  
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat