Banner


TGL Tet Global Lojistik’ten kimya sektörüne üç koldan hizmet
TGL Tet Global Lojistik, karayolu ve intermodal taşımacılık çözümleri, tek çatı altında sunduğu tank taşıma, yıkama ve depolama hizmetleriyle kimya sektörüne desteğini sürdürüyor. Bu dönemde kimya ihracatında artan yük trafiğini filoya kattıkları yeni araçlarla sırtladıklarını belirten TGL Tet Global Lojistik İcra Kurulu Üyesi Cemil Can Yalçın, yılı yüzde 35’lik bir büyümeyle kapatmayı hedeflediklerini söyledi. 




TGLŞirketiniz hakkında bilgi verir misiniz? 
 
TGL Tet Global Lojistik olarak, uluslararası likit kimyasal taşımacılık alanında çözümler sunuyoruz. Karayolu taşımacılığının yanı sıra intermodali kullanarak likit taşımalar yapıyoruz. Türkiye’de ilk kurulan kimyasal tanker yıkama tesisine sahibiz. Avrupa standartlarda yıkama yapılan tesisimizde müşterilerimize, Türkiye Temizlik Belgesinin yanı sıra ECD ( European Cleaning Document) temin edebiliyoruz, aynı zamanda 400 TEU kapasiteli dolu ve boş konteyner elleçleme yaptığımız terminalimiz ile hizmet sunuyoruz. 
Merkezimiz İstanbul’da, araç parkı, araç bakım onarım birimi ve tanker yıkama tesisimiz kimya sanayinin kalbi olan Gebze Dilovası bölgesinde yer almaktadır. Alanında uzman 427 çalışan ve 300’ün üzerinde araç filosuyla operasyonlarımızı yürütüyoruz. 
 
TEK ELDEN ENTEGRE HİZMETLER 
 
Hangi ürünleri hangi bölgelere taşıyorsunuz? Sektörde nasıl fark yaratıyorsunuz? 
 
TGL Tet Global Lojistik olarak kaliteli, güvenli ve çevre dostu hizmet anlayışımızla yanıcı, patlayıcı, parlayıcı ürünler, gıda ve temizlik gibi farklı türlerde sıvı kimyasalların taşımalarını yapıyoruz. Türkiye’de tüm noktalar arası sürdürdüğümüz lojistik faaliyetlerimizi global alanda geniş bir coğrafyada gerçekleştiriyoruz. Başta Avrupa olmak üzere Amerika, Uzakdoğu, Avustralya bölgelerine düzenli hizmet vermekteyiz. 
Müşterilerimizin talebi doğrultusunda istenilen bölgelere kapıdan kapıya ürün teslimi yapabiliyoruz. Karayolu, denizyolu ve demiryolu bağlantılı entegre intermodal lojistik hizmeti vererek, likit kimyasal maddelere çıkış noktasından varış noktasına kadar her aşamada eşlik ediyoruz. Karayolu, denizyolu ve demiryolu taşımacılığı, tank yıkama tesisi ve tank depolama terminali ile müşterilerimize tek elden entegre hizmet sunarak fark yaratıyoruz.
 
İnovasyon, teknolojik dönüşüm ve AB Yeşil Mutabakatı, tehlikeli & kimyevi madde taşımacılığına nasıl yansıdı? 
 
Tüm dünyada teknolojik dönüşümün ve inovasyonun üretim faaliyetlerini artırması sonucu, bunun insan ve çevreye etkileri 
ilk soru olarak gündeme oturmuş durumda. Gelişimin etkilediği ve teknolojinin desteklediği sektörlerin başında olan kimya, ürün çeşitliliğiyle konuya en çok odaklanması gereken sektörlerin başında gelmektedir. Uygulama ve güvenlik alanlarında en etkin olması gereken kısım ise çevreye ve insana olan etkileridir. AB Yeşil Mutabakatı kapsamında lojistik sektörünün karbon salınımına karşı etkin önlem alacağı faaliyet alanları sadece araçları yenilemek ve değiştirmek değildir. Aynı şekilde bunu kontrol edebilecekleri dijital verileri toplayarak izleme, önleme ve kontrol altında tutma ihtiyacını da doğurmaktadır.    
 
TGL TET Global Lojistik olarak bu alanlarda hangi adımları attı ve atıyor? 
 
TGL TET Global Lojistik olarak, teknolojinin geldiği noktada geri kalınamayacağının farkında olarak tüm süreçlerimizi otomasyon sistemleri ile modernize etmeye odaklandık. Dijital dönüşümü, çevre ve insan bilinci ile uygulamalarımıza günden güne ekleyerek stratejik faaliyetlerimize yeşil gelecek mottosu ile devam etmekteyiz. Filomuzu doğa dostu yeni araçlarla modernize ederken, teknolojik alanda yaptığımız yatırımlarla dönüşüm sürecini destekliyoruz. 
Uzun zamandır ECTA üyeliğinde olan ve Resposible Care sertifikaları taşıyan TGL Tet Global Lojistik filosu, doğa dostu yolculuğa uzun zaman önce başlamıştır. Müşterilerimizin taşıma güvenliği ve teknolojik ihtiyaçlarına hızlı ve esnek altyapımız ile cevap verebilecek ve uyum sağlayacak durumdayız. Ayrıca bilgi birikimimizi, yeni projeler ile sürücülerimizin eğitimlerine ve çevre güvenlik standartlarına uygun olarak dijital ortamlara da aktarmaya devam etmekteyiz. Bulut teknolojilerini kullanarak enerji sarfiyatını en aza indirmeye, böylece ortam bağımsız olarak her noktada bu bilincin eğitimi ve yayılmasına katkımızı sürdürüyoruz. Dijital AR-Ge faaliyetlerimizden hız kesmeden, Türkiye lojistik sektörünün kimya lojistiğinde lider olmasının verdiği bilinç ile ihtiyaç duyulan tüm noktalara dijital imzamızı yansıtabilecek altyapımızı ileriye taşıma planları yapmaya, kontrol süreçlerini ve kadro deneyimini zenginleştirmeye devam etmekteyiz. 
Dijital iş ortaklıklarımızı, Türkiye’nin bilinen markaları ile yaptığımız anlaşmalarla güçlendirmekte, akademik çoklu unsurların destekçisi ve danışanı olarak değişime ve çevreye verdiğimiz önemi her geçen gün adımızı daha fazla duyurarak kanıtlamaktayız. 
Türkiye’de uluslararası bir lojistik markası olan TGL Tet Global Lojistik olarak, AB Yeşil Mutabakatı’nın bir parçası olduğu bilinciyle dijital dönüşüm faaliyetlerimize; gelecek nesiller için sürdürülebilir doğa dostu olmanın sorumluluğunun önemini görerek ve hissederek devam edeceğiz. 
 
HEDEF YÜZDE 35’LİK BÜYÜME 
 
Kimya sektörünün artan ihracat performansı iş hacminize nasıl yansıdı? Yılı nasıl bir büyümeyle kapatmayı hedefliyorsunuz? 
 
Kimya sektörü ihracatının son 10 ayda yüzde 37,4’lük gibi ciddi bir büyüme yakalaması, lojistik sektöründe de ciddi artışlar yarattı. TGL Tet Global Lojistik olarak filomuza yeni araçlar dahil ederek bu yükü sırtlamayı başardık. Kimya sektöründeki büyümeye paralel olarak, yılı yüzde 35’lik bir büyüme ile kapatmayı ön görüyoruz. 
 
Kimyevi madde taşımacılığında yaşanan sorunların aşılmasına dönük ne tür adımların atılması gerekiyor?
 
TGL Tet Global Lojistik olarak filomuzun yüzde 80’ini ADR’li araçlar oluşturmakta. Tüm sektör oyuncularının güvenlik standartlarına uygun olarak taşıma yapması, hem çevre hem de sürdürülebilirlik olarak öncelik haline gelmelidir.
 
 
DESTEKLER İHRACATÇIYA VE LOJİSTİKÇİYE FAYDA SAĞLAYACAK 
 
Kimyevi madde taşımacılığının özel olarak üretilen tankerler ve ISO tanklar ile yapıldığını belirten TGL Tet Global Lojistik İcra Kurulu Üyesi Cemil Can Yalçın, “Ürün çeşidine göre farklı ekipmanlar kullanılmaktadır. Taşınan ürün bilgisine yetkin olmakla birlikte, farklı ürünlerin doğru ekipmanlarla taşınmasını bilmek de çok önemlidir. Kimyasal ürün taşımacılığı, bazı ürünlerin genel kargoya göre ADR’ye tabii olması sebebiyle diğer taşımalardan farklılaşıyor. Bizim uzmanlık alanımız likit kimyasal ürün taşıması olması sebebi ile taşıdığımız bazı ürünler de ADR mevzuatına tabiidir. ADR mevzuatına uygun olan özel ekipmanlar ve sürücülerimize verdiğimiz özel eğitimlerle kimyasal ürünlerin güvenli taşımasını sağlamaktayız” dedi. 
Bu dönemde lojistik sektörüne verilen desteklerin önceki yıllara göre hiç olmadığı kadar arttığına dikkat çeken Yalçın, “İhracat sektörünün lojistik ihtiyacı hiç olmadığı kadar arttı. Lojistik sektörüne yapılacak destekler, hem lojistik sektöründeki oyunculara hem de ihracatçı firmalara uzun dönemde çok büyük fayda sağlayacaktır” değerlendirmesinde bulundu. 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat