e
Banner


Galata Taşımacılık kadın liderleriyle el yükseltiyor
BM Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) Sözleşmesi’ni imzalayarak eşitlikçi çalışma ortamı yaratma hedefine bir halka daha ekleyen Galata Taşımacılık, yaklaşık yüzde 50 kadın çalışan, yüzde 80 kadın yönetici oranına sahip. Galata Taşımacılık Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO'su Vittorio Zagaia,“Başarımızın temelinde kadınlar çok önemli bir yere sahip” dedi. 




Galata TaÅ�ımacılıkGalata Taşımacılık, kadınların istihdamda ve yönetimde temsil oranlarıyla cinsiyet eşitliği konusunda öncü şirketlerden. İstihdam konusunda pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirten Galata Taşımacılık Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO'su Vittorio Zagaia, “1997’de yola çıkarken 13 kişilik kadromuzun 7’si kadındı. Bugün de 250’ye yakın ekibimizin yaklaşık yüzde 50’si, yöneticilerimizin yüzde 80’i kadındır. Galata Taşımacılık olarak
 başarımızın temelinde kadınların çok önemli bir yere sahip olduğunu söylemekten gurur duyuyorum. Üstelik bugün yönetim kademesinde olan kadınlarımız sahip oldukları pozisyonlara kendi çalışkanlıkları ve azimleri ile gelmişlerdir. Evet biz onları desteklemiş olabiliriz, ancak taşın altına elini koyan her zaman onlar olmuşlardır” dedi. Galata Taşımacılık’ın 3 sene üst üste Türkiye’nin En İyi İşverenleri listesine girdiğini ifade eden Zagaia, ayrıca Türkiye’de Kadınlar İçin ‘Harika İşyerleri’ listesinde de yer aldığını söyledi. 
 
Galata TaÅ�ımacılıkKADININ GÜÇLENMESİ PRENSİPLERİ’Nİ İMZALADI
 
Bu yıl eşitlikçi çalışma ortamı yaratma hedefleri doğrultusunda Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Kurumu tarafından hazırlanan “Kadının Güçlenmesi Prensipleri Sözleşmesi’ne (WEPs) imza attıklarını belirten Vittorio Zagaia, bu adımla kadınların ekonomik yaşamın her alanında ve her seviyesinde aktif olarak var olmaları yönündeki çabalarını kuvvetlendirdiklerinin altını çizdi. 
 
‘İŞİN ERKEĞİ KADINI YOKTUR, SAHİBİ VARDIR’
 
“Bizim bakış açımızla bir işin erkeği kadını yoktur, bir işin sahibi vardır” diyen Vittorio Zagaia sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunun yanı sıra, pozitif ayrımcılık kelimesini kullanıyor olsak dahi sevmiyoruz, çünkü bizim için kadın ve erkek eşittir ve bu da çok nettir. Lakin bu gerçeğin günümüz toplumunda hala yer edinmeye yönelik olan mücadelesini gördükçe de mutlak surette kadınları ve bilhassa genç kadınları iş hayatına hazırlamak, desteklemek ve meslek sahibi, bağımsız birer birey olmaları konusunda istihdamda her zaman öncelik vermeye devam etmek çok önemli.” 
Lojistik sektörüne gençlerin ilgi ve alakasının artmasında kadın istihdamının önemli bir rol oynadığını belirten Zagaia, “Kadınların varlığı, sektörümüzün daha sistematik, daha doğru ve dürüst olmasında, çeki düzen sağlanmasında da önemli bir rol oynamaktadır” dedi. 
 
GALATA AKADEMİ İLE İNSANA YATIRIM YAPIYOR 
 
Galata Taşımacılık, kurduğu Galata Akademi ile sektörde yaşanan kalifiye eleman boşluğunu doldurmaya katkı sunuyor. Lojistik sektöründe en önemli konunun eğitimli ve tecrübeli çalışan bulmak olduğuna dikkat çeken Vittorio Zagaia, “Bu kapsamda, 2011 yılında kurduğumuz Galata Akademi, eğitim ve yetiştirme noktasında önemli bir rol oynuyor. Her zaman önceliğimiz olan çalışanlarımız, bizim en büyük yatırımımız. Çalışma arkadaşlarımızın hem bireysel hem de profesyonel gelişimlerini ilerletmesi ve bu gelişimlerin sürekliliğini sağlaması gerektiğine inanıyor, bu inançla her zaman çalışma arkadaşlarımızın yanında oluyoruz” dedi. 
 

 




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat