Banner


BP yılda 1 milyon km3 yakıt dağıtıyor
Yılda yaklaşık 12 milyon kilometre yol katederek yaklaşık 1.000.000 km3 akaryakıt ve otogaz dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirten BP Türkiye Kara Taşımacılık Operasyon Müdürü Banu Uzunhasanoğlu, “sıfır kaza-sıfır hata” prensibiyle taşıma operasyonlarında insana ve çevreye zarar verecek bir hataya yer vermediklerini söylüyor. 




bpTürkiye genelinde kaç istasyonunuz bulunuyor? 
BP olarak 104 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteriyoruz. Akaryakıt iş kolumuzun faaliyetleri ise 1940’lı yılların ikinci yarısında başladı. Bugün Türkiye’de 670 BP istasyonumuz bulunuyor. Sayıca ağırlıklı olarak araç sayısının fazla olduğu, nüfusun artış gösterdiği ve ekonomik büyümenin olduğu illerdeyiz. Son yıllarda BP olarak bulunmadığımız illerde istasyon açmak yönündeki stratejik kararımızı sahaya yansıtıyoruz. Ağımızı genişletmek amacıyla belli şehirler seçtik. Türkiye genelinde talep nerede çoksa, büyüme nerede ise orada olmak istiyoruz. 
 
Yılda ne kadar tonluk bir akaryakıt sevkiyatı gerçekleştiriyorsunuz? 
BP Türkiye Karayolu Taşımacılık Bölümü olarak, akaryakıt ve otogaz olmak üzere, toplam 3 nakliyeci, 108 araç ve 250 karayolu taşımacılık operatöründen oluşan bir filo ile bayilerimize hizmet veriyoruz. Yılda yaklaşık 12 milyon kilometre yol katederek yaklaşık 1.000.000 km3 akaryakıt ve otogaz dağıtımı gerçekleştiriyoruz.
 
Lojistik süreçlerinizi iyileştirmeye dönük hayata geçirdiğiniz projelerden söz eder misiniz? 
Lojistik, işimizin olmazsa olmaz bir parçasıdır. Mevcut yapımıza bakıldığı zaman lojistik operasyonlarımızın taşıma kısımlarını (araç ve eleman temini) dışarıdan tedarik ediyoruz.  “Akaryakıtta BP Kalite Güvencesi” hedefi ve programı kapsamında 1998 yılında “Şirket Nakliyesi” projemizi başlattık. Şirket Nakliyesi Projesi kapsamında akaryakıt dağıtım operasyonumuzu BP olarak yürütmekte ve elektronik bir sistemle, merkezden dağıtım yapılan akaryakıt istasyonu kontrol etmekteyiz. 
Akaryakıtı, Avrupa standartlarında “kıvılcım çıkarmaz” diye tanımlanabilecek yüksek teknolojiye sahip tankerlerle yeraltı tanklarına depoluyoruz. Bu şekilde akaryakıt kalitesinin rafineriden araç depolarına kadar tamamen BP güvencesiyle ulaşmasını sağlıyoruz. Akaryakıtın tüketiciye ulaştırılması sırasında kaliteyi düşürebilecek etkenleri ortadan kaldırıyoruz. 
BP Türkiye olarak amacımız, “sıfır kaza-sıfır hata” prensibinde operasyonlarımızı gerçekleştirmektir. Ülkemizde meydana gelen tanker kazalarının azalmasını sağlamak ve müşterilerine daha emniyetli ve güvenli bir hizmet sunmayı amaçlıyoruz. Yüksek standartlardaki tankerlerle bu operasyonu emniyetli bir şekilde gerçekleştirerek Yol Güvenliği’ne büyük katkıda bulunuyoruz.
 
banu_uzunhasanogluLojistik şirketlerinden ne tür hizmetler alıyorsunuz? Hangi lojistik şirketleriyle çalışıyorsunuz? 
Ürünün ana kaynaklarından ikmali ve depolanması tamamen tarafımızdan yönetilmekte ve kontrol edilmektedir. Bu ürünün nihai kullanıcıya ulaştırılmasında ise “Şirket Nakliyesi” programımız ve bayilerimiz bulunmaktadır. Akaryakıt ve otogaz ürünleri sevkiyatlarında her ne kadar nakliye taşeronları kullanılsa bile, ilgili yasalar gereği yapılan sevkiyatların sorumluğu şirketimizde olup, kullanılan araçların standartları ve kara tankeri operatörlerinin yetkinliği gibi operasyon emniyetini sağlayan hususlar kontrolümüzdedir. Planlama ekibimiz bayilerimiz ile kurdukları iletişimde operasyonel emniyet ve müşteri memnuniyetini artırmaya yönelik yaklaşımları ile istasyonlarımızda hiçbir üründe eksiklik yaşanmayacak şekilde bayilerimizden gelen siparişleri takip etmektedirler. 
Halihazırda nakliyesi operasyonumuzu Karınca Lojistik, ACAPET ve SEPetrol olmak üzere 3 iş ortağımızla beraber yürütmekteyiz. İş ortaklarımızın ortak özelliği, sektörde haklı bir itibara sahip olmaları ve “sıfır kaza-sıfır hata” prensibimize bizimle beraber sahip çıkarak, bu hedefin gerçekleştirilmesi ve daha iyi performans gösterilmesi için yeniliklere, değişime açık olmalarıdır. Sağlık-Emniyet-Çevre ve Güvenlik (SEÇ-G) politikamız gereği, her faaliyetimizde olduğu gibi, bu alanda da hatasız bir operasyonla, insana ve çevreye zarar vermeden akaryakıtı terminallerden akaryakıt istasyonlarına ulaştırmayı hedefliyoruz. 
 
DONANIMLI İŞ ORTAKLARIYLA YÜRÜYOR 
Türk lojistik şirketlerinin hizmet kalitesini nasıl değerlendiriyorsunuz? Lojistik iş ortaklarınızdan beklentileriniz neler? 
Lojistik sektörü ülkemizde günden güne dünya standartlarını yakalamaktadır. 1998 yılında şirket nakliyesi operasyonuna başlarken ilk tercihimiz bu operasyonu kendi bünyemizde yapmakken, geçen yıllar içerisinde sektördeki bilgi, deneyim birikimi ve standartların yerleşmesiyle artık operasyonumuzu her konuda donanımlı iş ortaklarımızla beraber yürütmeyi tercih ediyoruz. Kurulmaya başlayan lojistik üsleri ile lojistik operayonunun nakliye hizmeti dışında planlama ve sonrası alanlarda da hizmet verebilir duruma gelmesi yakın bir gelecektir. 
İş ortaklarımızdan olmazsa olmaz beklentimiz, şirket değerlerimizi  (emniyet, saygı, cesaret, mükemmellik, tek ekip) benimsemeleri, bu değerleri operasyonlarına yansıtmaları, bizimle her ortamda dürüst ve şeffaf iletişim kurmaları ve sürdürülebilir bir ŞEÇ-G performansı göstermeleridir.
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat